Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2118908

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tycker vi är ojämna. I vissa matcher har vi en jävla bra offensiv, i andra en tät defensiv på samma nivå som förra året, ibland sitter båda men ofta haltar det lite bakåt. Det är som att vi inte orkar hålla nivån i match efter match. Det är väl rimligt att tro att vi har ett svagare försvar än förra året men också lika rimligt att tro att vi har en starkare offensiv än förra året. Men om vi inte får ihop laget så hjälper inte det.

Jag tror att vi kan vara med hela vägen men jag tror att vi behöver Lassi för att lyfta till guldnivå. Men slutspel är ett annat djur, det vet vi av erfarenhet. Kanske får vi fram all potential då och då jvlar ...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Angående din analys längre ned: tror du har rätt. Vissa år kan Berguven gå starkt men i år har det inte riktigt lyckats. Tror att det inte enbart är hans fel utan kanske än mer att försvaret inte höll måttet när Berglund inte utvecklades med Erik lika bra som tidigare Jesper och Nisse. Det BLEV svårare att vara vakt i Luleå och sedan har det blivit lite ond cirkel där uteförsvaret känner sig otrygga och kämpar inte "stort" med tillräcklig energi utan krymper ned framför mål, vilket i sin tur innebär att det blir svårare för Berguven, det går sämre, och då fungerar uteförsvaret ännu sämre, och då blir det ännu svårare för Berguven. Men i detta nu har han 88,78% räddningar och är #23 i målvaktsligan - vad det är beror på är det inte speciellt acceptabelt i ett lag som Luleå förstås.

Att ha petat in Lil-Nisse med Erik är klokt men det dröjer kanske innan det lyfter försvaret.

Klart att om Luleå signar Lassi kommer det att bli en rejäl skjuts och självförtroendehöjande effekt.

Vi får se vad som händer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Satan, 3-2 för Djurgårn och det är Carl Mattsson som bara gliiiider upp och hinner inte med blad på puck eller i linje mot gårdarna längst upp i hörnet vid blå. Så blir det skottpass och - inte styrning! - ytan felstuds på Själin framför mål, bläh! Ytterligare ett mål som INTE skulle ha blivit.

Är det färdigmålat för i dag då?
Kommentera