Luleå HF

116294 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2355794

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Bilden nedan visar Daryl Katz, mannen som köpte Edmonton Oilers 2008 och fortfarande äger klubben.

Katz inflytande på Oljan har varit bedrövligt. Klubben är känd för att felhanterad och spela bort stjärnor.

Tyvärr var det Katz som styrde och ställde när Oljan erbjöd Limpan en minimiskitlön för AHL-spel, vilket Limpan tackade nej till, åkte till Moskva där han fick tio miljoner per år. Därefter höll Oljan Limpan borta från rättvisa chanser och kontrakt i två säsonger, medan de "ägde" rättigheterna för Limpan efter att ha draftad hinom.

Sedan slarvade de bort Anders Nilsson som efter en fantastisk höst gjort sig värd kontrakt som första målvakt, men plötsligt gav de kontraktet till en amerikan som förstås därefter sparkades.

Ja, fyran. Maken till vanskött klubb får man leta efter.

Nu meddelas att Katz blir åtala sedan han betalt en 17-årig ballerina 750 000 USD för gissa vad. Plus lagt bud på en brasiliansk modell tidigare.

Omdömeslös i vissa lägen följs av lika usel i andra lägen. Tycker t.o.m. att man kan se hur vidrig han är på fotografiet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Apropos svenskar i KHL 2022-2023.

Djurgårn meddelar att de köpt in en ung kanadensisk vakt och tillägger:

– Målvaktssidan är en position där arbetet pågått väldigt länge. Det är ingen hemlighet att Adam Reideborn var vårt förstaval initialt, men ju längre resan gått har vi insett att det inte kommer att vara möjligt för honom att komma loss från sitt avtal i Ryssland.

Vilket media rubricerar "Reideborn stoppas av KHL". Samt "Reideborn tvingas kvar i KHL."

Så är det förstås inte. Liksom andra spelare som har ett kontrakt med KHL för kommande säsong, förlorar Reideborn de pengar han avtal för kommande säsong om han inte vill spela i KHL. Något mer vet jag inte, möjligen att han fått i förskott, kanske sign-on-bonus etc och att även sådant kan han riskera att få betala tillbaka.

Men det måste väl vara samma läge som för alla andra. Som i många fall valt att avstå kommande lön liksom betala tillbaka förskott och gjort så.

Reideborn väljer att spela i KHL för att han värderar personliga pengar mer än att avstå spela i Ryssland trots att landet har hoppat in i Ukraina och krigar.

Visst kan det diskuteras att spelare gör det valet. Men då bör det göras med förutsättningen att spelaren i fråga väljer pengar. Inte halvljugande låtsas som att det inte handlar om det utan att "jag blir stoppad, jag skev hemligt avtal innan kriget" och så vidare.

Tala sanning, den består.
Sommar, vinter, höst och vår.
Den går hem i alla väder.
Och bär alltid söndagskläder.
Kommentera