Luleå HF

116294 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2355853

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Apropos svenskar i KHL 2022-2023.

Djurgårn meddelar att de köpt in en ung kanadensisk vakt och tillägger:

– Målvaktssidan är en position där arbetet pågått väldigt länge. Det är ingen hemlighet att Adam Reideborn var vårt förstaval initialt, men ju längre resan gått har vi insett att det inte kommer att vara möjligt för honom att komma loss från sitt avtal i Ryssland.

Vilket media rubricerar "Reideborn stoppas av KHL". Samt "Reideborn tvingas kvar i KHL."

Så är det förstås inte. Liksom andra spelare som har ett kontrakt med KHL för kommande säsong, förlorar Reideborn de pengar han avtal för kommande säsong om han inte vill spela i KHL. Något mer vet jag inte, möjligen att han fått i förskott, kanske sign-on-bonus etc och att även sådant kan han riskera att få betala tillbaka.

Men det måste väl vara samma läge som för alla andra. Som i många fall valt att avstå kommande lön liksom betala tillbaka förskott och gjort så.

Reideborn väljer att spela i KHL för att han värderar personliga pengar mer än att avstå spela i Ryssland trots att landet har hoppat in i Ukraina och krigar.

Visst kan det diskuteras att spelare gör det valet. Men då bör det göras med förutsättningen att spelaren i fråga väljer pengar. Inte halvljugande låtsas som att det inte handlar om det utan att "jag blir stoppad, jag skev hemligt avtal innan kriget" och så vidare.

Tala sanning, den består.
Sommar, vinter, höst och vår.
Den går hem i alla väder.
Och bär alltid söndagskläder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Minns int var jag läste det men det är väl typ ett par svenska backar och ev nån forward(?) som utöver Reideborn inte har löst ut sig från kontraktet än.
Även om man inte bbryr sig om hur man tjänar sin kosing och i tjänst för vemm, kan jag tycka att det rent mänskligt skulle kännas som ett himla risktagande att frivilligt åka till Ryssland mitt under brinnande krig. Ingen vet ju hur kriget utvecklar sig. Vad behagar Putiin göra om krigslyckan vänder? Går ju sådär numera. Upptrappning samtidigt som man sitter fast i öster? Under dom osäkra omständigheterna skulle i alla fall aldrig jag överväga att åka dit.
Kommentera