Luleå HF

116122 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2365164

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Men som du förstår har alltså majoriteten av Torontos supportrar under sitt liv inte varit med om att Toronto vunnit Stanley Cup. Och ändå älskar de sin klubb och följer sitt lag i vått och torrt. Det känns som att de inte grämer sig över alla tidigare år när de blivit mästare utan lever med drömmen och kunskapen att det kommer att ske förr eller senare.

Och NÄR det sker kommer det att vara så mycket ljuvligare och mycket mer fantastiskt än för spelare och supportrar i andra klubbar som vunnit då och då. Det vet de och trots att laget många säsonger inte går jättebra står de bakom sina hjältar och de lever alla drömmen tillsammans.

Jämför med Warulfven som bland annat dominerade svensk hockey ett decennium men sedan dess haft många år utan att nå hela vägen. Och vilken underbar lycka för dem när de nu vann, säkerligen mycket mer ljuvlig än många av de tidigare mästerskapen.

Om man nu är så väldigt inriktad på just att bli mästare - som det verkar att du är - kan du föreställa dig hur det skulle varit att vara supportrar av en klubb som vunnit och sedan vunnit igen nästa säsong eller strax därefter och sedan igen. Jag har uppfattningen att dessa klubbar och deras supportrar till slut bara väntar sig/kräver/förutsätter att de ska bli mästare igen för annars är säsongen ett fiasko. I Sverige kan de ha gällt klubbar som Djurgårn, Pölsan, Warulfven, lite också HV och Fiskrenset, och slående att Apan efter några vinster och en massa finalförluster tappat publik på publik. Ett mästerskap för en sådan klubb kommer aldrig att upplevas lika underbart som ett mästerskap för Luleå Hockey. När vi når dit efter att ha väntat så länge. Och - senaste årens prestationer innebär att vi bara kommer närmare och närmare.

Faktum är att jag själv inte upplever att det är 26 år sedan vi blev mästare senast. Min känsla är den att vi blev mästare våren 2020. Coronan ställde ju in slutspelet men vi var så överlägsna i serien och så starka jämfört med övriga lag att min inställning är den att vi blev mästare då.

Och redan 2022 var vi nära att vinna igen. Att nå game seven och andra halvan av tredje perioden - i en match där lagen står så väl emot varandra att man inser att första målet vinner - och då åker Shinnimins skott ribba-ut och strax därefter kommer Virtanen med ett hopslag där pucken kunde studsat hur som helst men råkar gå i mål bakom Lassi. Att förlora är OK, tufft men det måste man vara man nog att ta. Som Berenguer säger i djungelnatten "Eat the pain!" Och allt detta blir så mycket lättare när man vet att när vi blir mästare - och det kommer att ske - kommer vår triumf att vara så efterlängtad att den kommer att upplevas så mycket mer fantastisk än den gjort för andra lag. Det kommer du att göra också, sanna mina ord!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ulf Lundberg svarar, påstår Sexpressen, på den kritik som kommit när han tagit ut en VM-trupp för Damkronorna med spelare som till stor del saknar internationell erfarenhet, samtidigt som han ställer de erfarna Luleåstjärnorna Emma Nordin, Johanna Fällman och Sara Grahn - var och en med >200 landskamper - utanför truppen.

"Ulf Lundberg vill förnya laget, säger att han fått positiv kritik över sitt beslut och tillägger:
– Jag är väldigt i trygg i det vi håller på med och ser jättemycket fram emot att gå in i turneringen med den här truppen. Många behöver känna att ”the sky is the limit”, säger han."

Det är väl inget svar?

Han har tidigare påstått att han tagit ut vad han uppfattar var de bästa spelarna. Men erfarna och dokumenterat kompetenta bedömare av svensk damhockey håller inte med. Då undrar man vem som har rätt? Lundberg, som fick uppdraget från Stockholmsmaffian på förbundet utan någon som helst erfarenhet av svensk damhockey men ett CV av att ha varit misslyckad hockeyspelare i Sollentuna innan han fick uppdrag som tränare i Södertälje varifrån han fick sparken eftersom han inte dög för uppgiften?

I think not.

Vid Lundbergs första uppdrag för Damkronorna i OS "lyckades" han också med att sparka Sara Grahn ur truppen på basen av ett positivt antigentest tre veckor innan turneringen trots att hon därefter testade negativt 5 ggr i rad. Något som hände andra länders lag också, men där var de lugna och väntade in fortsatta resultat och spelarna som haft ett tidigt enstaka positivt test kom förstås senare med. Men Lundberg agerade för impulsivt och dummare sig. Inte så imponerande.

Nej, jag tror tyvärr att anledningen är mer pinsam än så. Under många år har Damkronorna skötts för j-a dåligt av förbundet som släppte lös galenpannan PorkkaBork att förstöra landslaget medan han lovade "OS-final" men det blev förlust mot Japan och respass ur VM-A-gruppen turneringen efter. Och under alla dessa förlorade år hade Sveriges bästa klubblag, världsmästarna från Luleå, modet att offentligt förklara hur uselt PorkkaBorken och förbundet skötte sig.

Och några av de ansvariga finns kvar och ska nu "hämnas". Det är tyvärr så unket, tror jag. Och därmed en fortsatt vanskötsel av Damkronorna från förbundets sida. Här har de då plockat in en nisse utan meriter andra än att han är från Fjollträsk och nog känner folk på förbundet som förklarat att de gärna ser en "förnyelse" av Damkronorna, definierat som att lämna Luleåstjärnorna och andra som varit kritiska till förbundet tidigare t ex när de skulle "straffa" damerna genom att inte ge dem någon ekonomisk ersättning och sådant.

"Jag har fått positiv kritik över mitt beslut" meddelar okunnige Lundberg. Det tror jag det. Av några gubbar på förbundet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: som du förstår har alltså majoriteten av Torontos supportrar under sitt liv inte varit med om att Toronto vunnit Stanley Cup.

Det förstår jag mycket väl. Och om jag får gissa så gissar jag på att dom till 90% säkerhet under hela sin livstid aldrig får uppleva det heller.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sven.Savage: Och NÄR det sker kommer det att vara så mycket ljuvligare och mycket mer fantastiskt än för spelare och supportrar i andra klubbar som vunnit då och då.

Ärligt talat är jag inte så säker på det. Är du 95 år och har varit supporter av ett lag under ett helt liv, och ligger för döden och tidigare aldrig fått uppleva segerns sötma, tror jag inte att man i det läget bryr sig nämnvärt ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sven.Savage Faktum är att jag själv inte upplever att det är 26 år sedan vi blev mästare senast.
Min känsla är den att vi blev mästare våren 2020.


Min känsla är iallafall att det var jävligt länge sedan vi vann förra gången. Och hur mycket du än försöker intala dig sjläv att vi vann 2020, så gjorde vi lik förbannat inte det! Och jag är tämlign säker på att vi INTE hade gjort det även om det hade spelats klart.

Vi hade ett MER konkurrenskraftigt lag i finalen senast mot Färjestad än vad vi hade 2020. Det är iallafall min uppfattning. Det är dock av akademiskt intresse eftersom det Inte blev något slutspel 2020.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sven.Savage första målet vinner - och då åker Shinnimins skott ribba-ut och strax därefter kommer Virtanen med ett hopslag där pucken kunde studsat hur som helst men råkar gå i mål bakom Lassi.

Jaa det är som det är... Tur eller otur avgör ganska ofta väldigt mycket i sportens värld, och då extra mycket i just hockey. Och när det gäller just det, så har väl ändå Hockeygudarna ALDRIG varit på Luleås sida om man ser 30-talet år tillbaka i tiden..
Tyvärr är det där nåt som jag upplever, skrockfull som jag blivit under tidens gång, har blivit någon form av förbannelse som aldrig tycks släppa taget om Lule Hockey.. Under första halvan av 90-talet var det också frekvent förekommande. Då var det framförallt Brynäs som spökade.
Kommentera