Luleå HF

116121 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2365232

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: som du förstår har alltså majoriteten av Torontos supportrar under sitt liv inte varit med om att Toronto vunnit Stanley Cup.

Det förstår jag mycket väl. Och om jag får gissa så gissar jag på att dom till 90% säkerhet under hela sin livstid aldrig får uppleva det heller.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sven.Savage: Och NÄR det sker kommer det att vara så mycket ljuvligare och mycket mer fantastiskt än för spelare och supportrar i andra klubbar som vunnit då och då.

Ärligt talat är jag inte så säker på det. Är du 95 år och har varit supporter av ett lag under ett helt liv, och ligger för döden och tidigare aldrig fått uppleva segerns sötma, tror jag inte att man i det läget bryr sig nämnvärt ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sven.Savage Faktum är att jag själv inte upplever att det är 26 år sedan vi blev mästare senast.
Min känsla är den att vi blev mästare våren 2020.


Min känsla är iallafall att det var jävligt länge sedan vi vann förra gången. Och hur mycket du än försöker intala dig sjläv att vi vann 2020, så gjorde vi lik förbannat inte det! Och jag är tämlign säker på att vi INTE hade gjort det även om det hade spelats klart.

Vi hade ett MER konkurrenskraftigt lag i finalen senast mot Färjestad än vad vi hade 2020. Det är iallafall min uppfattning. Det är dock av akademiskt intresse eftersom det Inte blev något slutspel 2020.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sven.Savage första målet vinner - och då åker Shinnimins skott ribba-ut och strax därefter kommer Virtanen med ett hopslag där pucken kunde studsat hur som helst men råkar gå i mål bakom Lassi.

Jaa det är som det är... Tur eller otur avgör ganska ofta väldigt mycket i sportens värld, och då extra mycket i just hockey. Och när det gäller just det, så har väl ändå Hockeygudarna ALDRIG varit på Luleås sida om man ser 30-talet år tillbaka i tiden..
Tyvärr är det där nåt som jag upplever, skrockfull som jag blivit under tidens gång, har blivit någon form av förbannelse som aldrig tycks släppa taget om Lule Hockey.. Under första halvan av 90-talet var det också frekvent förekommande. Då var det framförallt Brynäs som spökade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jovisst var vårt lag 2022 starkare än vårt lag 2020. Vore konstigt annars. När Limpan Omark ger oss en säsong medan han är på toppen av sin karriär och Bulan till slut hittar en fungerande omgivning inklusive Luleå med Limpans hjälp rekryterar Omarks mångårige lagkamrat Lepistö blir laget riktigt, riktigt bra. Men Warulfven var taktiskt smarta för att neutralisera våra styrkor och hade dessutom även de riktigt bra spelare som gav allt. Det var kamp in i kaklet och Warulfven drog det längsta strået och det är bara att acceptera.

Luleå 2020 var inte lika starka men konkurrensen i SHL var svagare och i det sammanhanget bedömer nog de allra flesta att Luleå var skyhög favorit i slutspelet. Jag kände mig inte ens nervös inför det slutspelet utan ganska säker. Men så kom coronan och tyvärr valde inte det taffliga förbundet att åtminstone köra slutspelet med begränsad eller utan publik, sedan Trottoarkantens Tjommen tagit chansen att rädda Trottoaren kvar i SHL genom att hymla och nya om samhällsansvar varpå andra klubbar utan chans i slutspelet snabbt hängde på och Vips! hade de lurat med sig sillmjölkeförbundet på knappheterna. Det var ju "bara" Luleå som drabbades, plus förstås de bästa allsvenska lagen.

Men, men. Det är fortsatt lika underligt att du fortsätter att välja att vid upprepade tillfällen måla upp vår brist på glud som så extremt betydelsefull utan att kunna uppfatta den glädje över sitt lag som t ex hockeyälskarna i Toronto och på alla andra platser där det spelas hockey upplever.

Kanske har de förstått något som du inte förstått? Om du gör ett ärligt försök att förstå dem och det - skulle du åtminstone på ett teoretiskt plan kunna lista upp vad det är som de älskar med hockeyn och som får dem att känna lycka, men som du missat?
Kommentera