Luleå HF

116560 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2394007

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Saken gällde att du innan match sågade Timrets vakt Berguven rejält. Och efter matchen får du frågan om du sågar din sågning?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nää, jag sågar inte min sågning. Det första jag skrev var att våra avslutare, "på det stora hela" kanske jag borde ha skrivit... INTE HÅLLER MÅTTET.

I övrigt står jag för vad jag skrev gällande min uppfattning beträffande David Rautios generella nuvarande målvaktskapacitet. I övrigt tycks jag kunna urskilja. mellan raderna, att du fortfarande har en förkärlek för att förhöja Rautios kapacitet som målvakt. Att han fortfarande än idag är mycket skicklig och håller en mycket hög SHL-standard...

Ä det det som är din faktiska åsikt? Rautio har iallafall inte varit ordinarie som förstekeeper sedan han lämnade Brynäs säsongen 18-19. På det stora hela har han inte haft en räddningsprocent på över 90 under sina senaste tre säsonger.

Men ändå känns det som att du fortfarande inte vill kännas vid när jag anser att Davd Rautios 'bäst föredatum' har passerats... Jag är också 'medveten ' om att Rautio har varit en av Luleås 'gamla trotjänare' under ett flertal år, men det ändrar ändå inte min personliga uppfattning, om enligt mitt förmenande, David Rautios nuvarande relativt begränsade snittmässiga kapacitet som målvakt.

Om du då ändå inte tycker att det är 'Ok'?, och inte delar min uppfattning vad beträffar Rautios nuvarande kapacitet som målvakt, då är det så, och då finns det inte mycket mer att tillägga i diskussionen kring Rautio och hans nuvarande kapacitet som ANDREMÅLVAkT denna säsong, PLUS de senaste tre säsongerna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Bra, att du svarade på frågan. Och nej, jag håller inte med om att Berguven blivit rejält sämre. Min uppfattning är den att han i Luleå utvecklads och blev lite bättre varje år och hade han inte haft konkurrens lokalt skulle det nog fortsatt ytterligare och han hade resten av karriären hållit en stabil och acceptabel förstaspade.

Men Luleå har en fantastisk utbildning av vakter och Berguven har fått dela på jobbet med sådana som Anders Nilsson, sedan Johan Gustafsson, därefter Filip Gustafsson, och så kom Joel Lassinantti, följd av Jesper Wallstedt och så kom Lassi hem från KHL. Det handlar om vakter som sedan kunnat satsa på NHL/KHL-karriärer och i konkurrens med sådana talanger har Berguven under många år fått acceptera sin roll som den ständiga tvåan - och gjort det bra! I många andra klubbar skulle han haft bättre chans att få fler matcher, få utvecklas och få mer erfarenhet, men det är som det är.

Numera är hans avslutning av karriären sådan att han kan gå in som tvåa, ta spaden ibland och leverera hygglig SHL-nivå men då kommer han inte in i ett lag där utspelet är samspelta med honom och han kommer knappast att kunna stjäla några matcher. Svårt för att inte säga omöjligt för en vakt att ge >100% när det är på det viset.

Men det finns undantag. När Lassi kom hem samtidigt som vi hade Walle var det klart att Berguven skulle få gå, och då hade vi ett Pungen - där han hade gott förtroende efter tidigare år där - i skriande behov av en duglig vakt samtidigt som Pungen tycktes ohjälpligt fast på kvalplats. Men fr o m att Berguven tog över spaden började Pungen vinna matcher och spelade sig kvar. När han fick förtroende och så mycket hängde på honom lyfte han rejält. Nu har jag inte kollat upp statsen men min minnesbild är den att när han i Pungen och Pölsan fått spaden i matcher mot Luleå har han gjort samma sak. De matcherna har fått honom >>100% och de matcher har vi ofta torskat. Nu levererade han tillräckligt igen, denna gång med Timret, och jag är inte överraskad.
Kommentera