Luleå HF

116559 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395729

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
UTVISNING 2
Oskars har precis blivit fulltaliga efter senaste utvisningen men då slår näste apjunis – Elias Stenman – till! I jakt efter en puck med en oskare hakar denne Apan tydligt över bröstet och det skulle han inte ha gjort – för då försvinner benen!

Var god notera att Apan är på väg framåt när hans överkropp hindras och då borde ju benen fortsätta framåt om han blir omkullhakad. Men helt onaturligt försvinner benen BAKÅT! Det här misstaget såg man ofta av Fläskberget också. Anledningen är förstås att de inte vill riskera att falla på rygg för att slå bakhuvudet på isen. Nejdå. När benen försvinner gör de alltid det bakåt för att ge Apan möjlighet att dämpa fallet mot isen med händerna.

Här ser man också hur Apan i skadeförebyggande syfte kryper ner för att fallet mot isen ska bli kort när benen helt mirakuläst försvunnit bakåt och han kastar överkroppen framåt. Hmm, lite tunt, tänker Fläskberget – så mycket behöver han inte skydda sig – fall pladask framåt bara, ingen fara, du tar ju emot dig med båda armarna här!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
UTVISNING 3
11 minuter in på andra perioden och nu är det Max Lindholm – en ny spelare men som imponerande snabbt lagt sig till med sektens värdegrund – pch levererar flera filmningar varje match han spelar! Kolla in den här filmningen för att se en stor talang i aktion!

En puck har slagits ned åt oskars sarghörn. Hmm, omringad av oskare kan jag nog inte lyckas ta puck och åpstadkomma något där, men…kanske jag kan hitta lite bus.

Åker snabbt ikapp närmaste oskar som glider ganska långsamt, försöker gå förbi på höger sida. Nja, där kan jag inte åstadkomma något, men vänta! Han står ju med klubban höjd åt den andra sidan! Vilken chans! Nu åker jag på klubban och han har ju ryggen mot mig så han hinner inte reagera.

Jag glider förbi honom nu utan problem och etablerar ”kontakt med klubba = hakning” och – nu slår jag till!

Snyggt snurrar jag ett helt varv i luften. Jag väger ju bara bortått 100 kg så det är klart att jag är försvarslös som ett darrande asplöv! Ett helt varv i luften för att lyckas landa på armarna så jag inte slår mig. Det måste bli 10,0 av domarna!
Kommentera