Luleå HF

116559 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2395723

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
UTVISNING 1
Redan två minuter in på andra perioden kommer junisen Zeb Forsfjäll i en situation efter sargen. Han jagar en puck men en oskare försöker stänga hans väg. Dock har Forsfjäll sådan sak att han tränger sig förbi och oskaren själv går omkull. Men så ser Apan att pucken är så långt borta och att en oskarsback lägger beslag på den. Vad göra? Jag vet! Det var ju kroppskontakt - så nu låter jag benen försvinna! Observera hur elegant han tar emot sig med vänsterarmen mot isen så även om han verkar falla pladask är han väl förberedd och ser till att inte riskera att skada sig mot den hårda isen. Hemma I Skellefteå applåderar Fläskberget insatsen: härligt att junisarna är välutbildade i min anda!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja du Sven då var det fel på domarna igen för vilken gång i ordningen det vet jag inte! Då vet jag din syn på hockey! Du klagar på allt o alla som inte rör Luleå Disciplinnämnden dom var Illegal check to the head 3 matcher böter 28.125 kr ( att alla kan har så fel och du alltid rätt??)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
UTVISNING 2
Oskars har precis blivit fulltaliga efter senaste utvisningen men då slår näste apjunis – Elias Stenman – till! I jakt efter en puck med en oskare hakar denne Apan tydligt över bröstet och det skulle han inte ha gjort – för då försvinner benen!

Var god notera att Apan är på väg framåt när hans överkropp hindras och då borde ju benen fortsätta framåt om han blir omkullhakad. Men helt onaturligt försvinner benen BAKÅT! Det här misstaget såg man ofta av Fläskberget också. Anledningen är förstås att de inte vill riskera att falla på rygg för att slå bakhuvudet på isen. Nejdå. När benen försvinner gör de alltid det bakåt för att ge Apan möjlighet att dämpa fallet mot isen med händerna.

Här ser man också hur Apan i skadeförebyggande syfte kryper ner för att fallet mot isen ska bli kort när benen helt mirakuläst försvunnit bakåt och han kastar överkroppen framåt. Hmm, lite tunt, tänker Fläskberget – så mycket behöver han inte skydda sig – fall pladask framåt bara, ingen fara, du tar ju emot dig med båda armarna här!
Kommentera