Luleå HF

116550 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2405694

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jo. Svårt att i förväg skatta vad det nya CHL-formatet kommer att innebära.

Överlag önskar man ju att ett Europamästerskap - som Champions Hockey League ska vara - inkluderar de sportsligt mest kvalificerade lagen. Ur den aspekten känns det knepigt att ett land som Österrike garanteras hela tre platser, d.v.s. lika många som Sverige. Möjligen kan det nya formatet, där 8/24 lag elimineras (jämfört med 16/32 lag tidigare) innebära att de bästa lagen får t.o.m. ännu bättre chans att bli kvar till slutspelet. Och att de 8 lag som elimineras vanligen innehåller väsentligen de 5 lagen från "blåbärsnationer" samt då att bara enstaka av de mest kvalificerade lagen ryker redan då. Kan ju bli en förbättring i så fall - risken just nu när man måste bli 2/4 lag från en grupp kanske kan vara mer slumpvis.

Och så skulle man ju önska att lag från Ryssland tillkom. En bra lösning vore ju att de köper in sig och därmed blir den sjunde av nu sex "grundarländer" och då får komma in med tre lag, de också. Så kan vi dra ned "bläbärsländernas inslag" till bara 2 klubbar. Inte mycket förstås, men sportsligt korrekt - så får de kanske ha någon sorts förkval, kan bli ad modem sparkbollen.

Ryssland har ju från början vägrat delta då gangsteroligarkernas ambition var att krossa CHL för att i stället lyckas locka till sig KHL-lag från Sverige, Finland och kontinenten för att bli en motsvarighet till NHL. Sedan släppte de den idén och kröp till korset men krävde då att ryska lag skulle gå direkt till CHL-slutspel vilket CHL (förstås) tackade nej till. Vore ju skitkul om Ryssland går med på en sådan lösning och att vi fick t ex St Petersburg, CSKA Mocka och Magnitogorsk i CHL (när det gäller Jokerit räknar jag väl med att Liiga öppnar för att ta in det laget snart).

Men, men. Så länge Rysslands överfallskrig mot Ukraina pågår får de förstås finna sig i att stängas av internationellt. Hoppas de ger sig snarare än snart, förstås av en j-a massa skäl där Europahockeyn ligger långt, långt ned men ändå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så konstaterar vi att Fiskrenset aldrig gör oss besvikna. Utan uppför sig som man alltid gjort. Åt helvete.

Nu har man saboterat svensk damhockey temporärt.

Länge krävde sponsorer och andra att Fiskrenset med massor av miljoner i kassan skulle satsa på ett damhockeylag. Vilket sparkbollsledarna i Fiskrensets ledning skrattade åt; flickor har man väl bara att plocka in till kaffe och avec på bättre middagar.

Till saken hör att Göteborg hade ett riktigt bra damhockeylag som tillhört SDHL sedan 2017 men där kommit sist varje år, fast man sedan lyckats kvala sig kvar. Detta Göteborg HC lyckades inte lösa sina sportsliga problem och än värre hade en sådan pressad ekonomi att man år efter år fick kämpa för att undvika konken.

Så vad gjorde man? Kontaktade Fiskrenset förstås. Och bad om att Fiskrenset skulle ta in deras damhockey ungefär som Munksund-Skuthamn gjorde med Luleå Hockey.

Luleå Hockey svarade ja och etablerade en genderjämlik satsning som beundrats överallt och som ledde till fantastiska framgångar genom att ha dominerat svensk damhockey sedan dess inklusive vunnit det enda världsmästerskap för damhockeyklubbar som spelats.

Fiskrenset valde en något annorlunda väg. De skrattade ut damhockeyn i staden och vägrade. Inte bara att ta in damhockeyn utan dessutom genom att vägra varje form av sportsligt stöd. Så illa och så trist var det att DamPölsan beundransvärt ryckte in och gav Göteborgs HC stöd under en tid. Medan Fiskrenset fortsatta att vägra.

Men liksom Apan fick de krypa till korset. Det var helt enkelt inte OK i modern tid att skita i halva befolkningen - kvinnorna - och sponsorerna kunde inte göra det och därför kunde inte heller Fiskrenset fortsätta göra det (samma som "drabbade" Apan förstås).

Så, vad gjorde Fiskrenset? Svarade äntligen på framstötarna från Göteborg HC vilket skulle varit det naturliga på alla andra håll?

Nejdå. Fiskrenset satsade en massa pengar men detta för att köpa in en stark sportslig ledning för damhockey, köpa in ett gäng utländska spelare (med toppspelaren Michelle Karvinen, många år i Luleå) samt toppspelare från andra svenska klubbar.

Och samarbetade med Göteborgs HC? Nja. Det man gjorde var att kontakta de sju svenska toppspelarna i Göteborg HC och sno åt sig dessa genom att bjuda betydligt bättre löner och villkor.

Så. Vad har Fiskrensets "inhopp" på damhockey lett till?

Ja, för det första saboterat SDHL där Göteborgs HC efter 11 matcher tvingas lägga ned SDHL-laget, av ekonomiska skäl och eftersom de inte lyckas följa regeln om andel svenska spelare, sedan Fiskrensets snott åt sig majoriteten av Göteborg HC:s svenska spelare. Det innebär alltså att Fiskrensets agerande saboterade SDHL, som nu får köra klart med begränsat antal klubbar samt räkna bort spelade matcher etc.

Men det stannar inte där. Fiskrenset har gått in i damernas sydetta som Malmö alltid dominerat och vunnit. Nu har Fiskrenset spelat åtta matcher i sydettan med följande resultat:
• Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 10 - 0
• IF Troja-Ljungby - Frölunda HC 0-4
• Frölunda HC - Hvidovre IK 16 - 0
• Hovås HC - Frölunda HC 0-13
• Frölunda HC - Vänersborgs HC 5 - 0
• Frölunda HC - Karlskrona HK 17 - 0
• IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 1 - 13
• Frölunda HC - Linköping HC 2 9 - 0

Ja, vad säger man? Fiskrenset har alltså ett genomsnittsresultat på 11-0 och den svåraste konkurrenten Malmö har man slagit med 10-0 och 13-1.

Är ju bara pinsamt med en sådan serie som sydettan där spänningen helt saknas eftersom Fiskrenset bara behöver ställa ut skridskorna. Fiskrenset har alltså saboterat även den serien.

Som alla förstår hade det enda rimliga varit att Fiskrenset valt att ta in damhockeysektionen från Göteborg HC och (i linje med Luleå) tävlat under namnet Fiskrenset/Göteborg HC vilket skulle givit SDHL ett starkt nytillskott som kanske inte tävlat om topplatserna i SDHL men åtminstone högt upp. Det hade givit landet ett starkare SDHL och inget kaos med klubb som försvinner. Dessutom en fortsatt rimlig kamp i sydettan. För att inte tala om att damhockeyn i Göteborg - som så länge hanterats utan större resurser av Göteborg HC - skulle förstärkts och utvecklats till glädje för båda klubbarna och för regionens damhockey.

Men inte Fiskrenset inte. De gör som de så ofta gjort på herrsidan. Köper, köper och köper allt de kan. Och skiter fullständigt i allt annat.

Och så konstaterar vi att Fiskrenset aldrig gör oss besvikna. Utan uppför sig som man alltid gjort. Åt helvete.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Möjligen kan det nya formatet, där 8/24 lag elimineras (jämfört med 16/32 lag tidigare) innebära att de bästa lagen får t.o.m. ännu bättre chans att bli kvar till slutspelet. Och att de 8 lag som elimineras vanligen innehåller väsentligen de 5 lagen från "blåbärsnationer" samt då att bara enstaka av de mest kvalificerade lagen ryker redan då. Kan ju bli en förbättring i så fall - risken just nu när man måste bli 2/4 lag från en grupp kanske kan vara mer slumpvis.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa alltså, 'förspelet' till innan de 16 lagen som sen ska inleda slutspelet, är klart, blir ju avsevärt mycket mer urvattnat med det nya formatet, jämfört med tidigare, då ju ändå 2 av 4 lag blev utslagna.

Om publiksnittet på gruppspelsmatcherna med det tidigare formatet, då hälften av lagen slogs ut,var klent,så kommer publiktillsrömningen åtminstone till de första 6 matcherna sammantaget att bli ännu lägre med det nya formatet än tidigare, eftersom bara 1/3 av lagen slås ut.

Det lär bli 'soprent' på läktarna på flera arenor, ÅTMINSTONE till de sista 2 av de sex förkvalsomgångarna, då sannolikt minst 6 blåbärslag av de 8 lagen som ska slås ut, redan då är avsågade ifrån möjligheten att kunna placera sig bland de 16 första lagen.

Jag är till 90% säkerhet övertygad om att det kommer att bli just så.
En i mångt och mycket rätt så odramatiskt och tämligen ointressant resa mot det nalkande slutspelet, åtminstone för de svenska lagen...
Det här låter inte överdrivet upphetsande, vilket det nästintill garanterat inte heller blir. Iallafall inte före slutspelet drar igång.
Kommentera