Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2435369

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu tar vi den andra avdelningen. Uppmärksammar hur swin-gerli leverar sin typiska "benen försvinner".

Kolla nu in hur "elegant" swin-gerli låter vänster ben och sedan höger ben försvinna och hur han som alltid är noggrann att falla pladask men ta emot sig med båda armarna mot isen och hindrar att han slår huvudet i isen eller faller så att han riskerar att träffa annans skridsko med huvudet och skada sig.

Den som sett swin-gerli göra detsamma i många matcher och alltid i slutet när matcherna står och väger förstår naturligtvis att det handlar om medvetet fusk från swin-gerlis sida.

I just denna situation lägger han dessutom till med en specialare eftersom det gäller Tyrre antagligen. Han slänger vänsterskridskon i en riktigt farlig båge som innebär att skulle Tyrre vridit huvudet lite annorlunda kunde swin-gerlis skridsko ha lyckats skära av Tyrre såväl båda halsartärerna som luftstrupen. För oss som många gånger tidigare sett hur swin-gerli tidigare körde med att smälla klubban i ansiktet på motståndare - och avslutade Patrik Selins karriär på det sättet, är swin-gerlis bäst på respekt för motståndares hälsa ingen överraskning.

Matchzebrorna och situationsrummet "lyckades" hantera denna situation genom att döma utvisning på Tyrre 2 minuter och inget mer. En helt korrekt bedömning - och den borde situationsrummet, ansvarig för spelarnas säkerhet, ha levererat vore. 0 utvisning för Tyrre. Matchstraff på Swin-gerli. >5000 kr i böter för filmning på sin-gerli. Samt tio matchers avstängning av swin-gerli för farligt spel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Klipp hellre ut sekvensen där er 21:a slänger sig bakåt i kontakten med Granberg och grinar illa på isen. Resultatet blev att Granberg fick en femma plus match och med det er ticket tillbaka i matchen. Er 21:a tog givetvis pig och fräsch den efterföljande tekniken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och slutligen, när det gäller matchen, såg jag ju den medan jag var upptagen med annat. Men kan ändå uppfatta att Luleå lyckades rubba monster-Apan och särskilt hyllar jag att Komarov och Tyrre körde stenhårt och mycket tydligt visade hur viktiga de är för Luleå Hockey när det behövs.

Vi har mött Apan tre gånger denna säsong och matcherna har samtliga slutat 2-2. Det ser jag som en stark insats av Luleå, även om dessa tre matcher också ingår i den svit på 15 vunna som Apan just nu stoltserar med.

Vi kan också konstatera att våra straffläggare för närvarande känns som sämst i Elitserien SHL någonsin, vi har bommat 19 av senaste 20 straffar.

Lite underligt emd tanke på att Luleå länge var den klubb i Eliserien som kammade hem överlägset mest bonuspinnar. Men då hade vi firma Myllys-Hostak och därefter Hento-Hostak.
Kommentera