Luleå HF

116506 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2435365

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, och nu gällde det granskningen av det jag påstod var ett medvetet och typiskt fusk av swin-gerli igår. det handlar som vanligt om tekniken "benen försvinner" och det genomförde han i ställningen 2-2 med ungefär halva tredje kvar att spela. Och det är i just sådana lägen när matcherna står och väger som sin-greli konsekvent plockar fram specialaren "benen försvinner.

Vi tar det i två avdelningar.

Se först igenom nedanstående bildserie. Det vi ser är att Tyrre gör ett försök att hindra sin-gerli med klubban - men att sin-gerli gör exakt detsamma med Tyrre.

När det gäller Tyrres försök är han med klubban mellan benen på sin-gerli men faktisk rör han honom inte! Först när swin-gerli för sin vänstra fot bakåt är det HAN som får kontakt mellan sin skridsko och Tyrres klubblad men det är inte Tyrre som föser Swingerlis skridsko, snarare tvärtom. Möjligen kliver Swingerli på Tyrres klubblad men det ser inte ut så heller.

Kolla nu in swin-gerlis klubba. Ser mer ut som att det är swin-gerli som får kontakt med och föser bort Tyrres höger skridsko.

Tycker inte att något av det där borde ha resulterat i utvisning. Men Öhlund visade ut Tyrre för tripping och hur kommer det sig? För att på svar på den frågan får vi kolla in nästa bildsekvens.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Typisk situation där en spelare med högre fart försöker ta sig förbi en motståndare som inte hänger med i svängarna och följaktligen måste bota den förseelsen med en tvåminutare eftersom han stoppar in klubban mellan benen på motståndaren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu tar vi den andra avdelningen. Uppmärksammar hur swin-gerli leverar sin typiska "benen försvinner".

Kolla nu in hur "elegant" swin-gerli låter vänster ben och sedan höger ben försvinna och hur han som alltid är noggrann att falla pladask men ta emot sig med båda armarna mot isen och hindrar att han slår huvudet i isen eller faller så att han riskerar att träffa annans skridsko med huvudet och skada sig.

Den som sett swin-gerli göra detsamma i många matcher och alltid i slutet när matcherna står och väger förstår naturligtvis att det handlar om medvetet fusk från swin-gerlis sida.

I just denna situation lägger han dessutom till med en specialare eftersom det gäller Tyrre antagligen. Han slänger vänsterskridskon i en riktigt farlig båge som innebär att skulle Tyrre vridit huvudet lite annorlunda kunde swin-gerlis skridsko ha lyckats skära av Tyrre såväl båda halsartärerna som luftstrupen. För oss som många gånger tidigare sett hur swin-gerli tidigare körde med att smälla klubban i ansiktet på motståndare - och avslutade Patrik Selins karriär på det sättet, är swin-gerlis bäst på respekt för motståndares hälsa ingen överraskning.

Matchzebrorna och situationsrummet "lyckades" hantera denna situation genom att döma utvisning på Tyrre 2 minuter och inget mer. En helt korrekt bedömning - och den borde situationsrummet, ansvarig för spelarnas säkerhet, ha levererat vore. 0 utvisning för Tyrre. Matchstraff på Swin-gerli. >5000 kr i böter för filmning på sin-gerli. Samt tio matchers avstängning av swin-gerli för farligt spel.
Kommentera