Luleå HF

116502 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2447618

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Håller med du. Den här säsongen har blivit som den blivit, en missräkning, och nationellt - när vi nu ligger på plats 12 - blir ju målsättningen att säkra nytt kontrakt och slippa kval. Det gör vi säkert, men svårt att tro att vi har så stora chanser i slutspelet.

En framgång i CHL skulle vara glädjande och framme i semi har vi redan gjort det bra, men skulle vi också lyckas spöa Fiskrenset och nå final blir det ännu mer lyckat.

Man vill ju tro att vi kommit närmare Fiskrenset under säsongen och att vi trots få poäng på senare tid skärpt oss allt mer och faktiskt har vi ju oavgjort när nu period 4-6 ska spelas i Delfinen och det ska avgöras. Hoppas, hoppas, hoppas....att den lilla gnomen Friberg inte släpps loss igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hörde Olli Nikupeteri intervjuas av Robert på hemsidan. Trevlig pojk, från vårt närområde Kemi och Umeå-Kärpät innan han kom till Luleå. Intressant med de yngre finska spelarna vars engelska är överlägsen äldre finska spelare, och så är det ju också i Sverige; i båda länderna gäller det förstås även utanför hockeyn och det beror ju på det formidabla genomslaget för virtuell verklighet.

Bulan har ju fullt förtroende för Olli som följer Bulans intentioner. Kollade senaste 11 SHL-matcherna - där Luleå inte lyckats jättebra precis, men Olli vanligen i fjärdelinan har bara varit på isen på två baklängesmål. Dessutom målade han på Warulfven förra veckan. Bra resultat.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleås lag mot Fiskrenset presenterat och Bulan väljer alltså att fortsätta med att ge spaden till Warden vilket inte var helt oväntat. Backarna som tidigare. Linorna som väntat, d.v.s. Kempe gåt in igen, Komarov avstängd, och Bulan fortsätter att föredra Nikupeteri framför Carl Mattsson i fyran.

Zebrorna heter MiroslavStolc och Mark Lemelin, d.v.s. icke svenska vilket får anses bra då de inte är informerade om att det är ful-Joel som bestämmer i Sverige. Första tre perioderna hade vi ju också icke-svenska zebror, vilka dömde hyggligt rättvist, men körde med oväntat låg tröskel och gav 5 PP för Fiskrenset, 3 för Luleå, men faktiskt satte Fiskrenset inget mål i sina 5 PP, men vi målade i ett av våra 3 PP :-)

Fiskrenset kör med Lars Johansson i mål förstås, dessutom är nu både Andreas Borgman och Anders Grönlund tillbaka som backpar, vilket är en förstärkning för fiskrensarna förstås. På forwardsidan tycks det vara vanliga gänget, vilket tyvärr innebär att Gollum Friberg spelar, tyvärr.

1,5 timme till nedsläpp. Ryyyyyysa.
Kommentera