Luleå HF

116492 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2452517

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tack för allt engagemang och extra arbete för vår skull!
Man kan ju bli livrädd som jag blir emellanåt när jag kollar de där siffrorna. Å andra sidan tycker jag att vi borde rycka upp oss nån j-a gång. Men en sak som fällde HV för ett par år sen var väl att de åkte runt och trodde de var bättre än de var.
Snacka om att man har olika känslor som går på tvärs med varann nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Noterar att Tom Hedberg, back i Brynäs tydligen hamnat i frysboxen. Nåt att signa för framtida utveckling?
Har ingen kol alls på han men nån kanske har det?
Kollar man stats och scoutomdömen på eliteprospects, låter det ju som nån som skulle behöva en ny miljö där man kan det här med att utveckla backar. Läs Stridh/Bulan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Tack :-) Och håller med om att det känns allt mer ryyyyysligt när det gäller Huvvaligan.

När det gäller kampen i botten har man under alla säsonger identifierat att tre olika beteenden från olika lag kunnat få avgörande betydelse.

A) Lag, som legat där nere länge, och i god tid kunnat ställa in sig för kvalspel. Har kunnat skita lita i hur det gått match för match under slutet av serien, bli mer avslappnade och avstressade. Och förbereda sig mentalt för kommande kval. Där de sedan gjort allt rätt och fixat nytt kontrakt.

B) Lag, som legat där nere länge och hur de än försökt har det gått åt helvete match efter match. Men så har de givit fan i att hetsa upp sig inför varje match och krisa ihop. I stället haft omdömet och helikoptersynen att se framåt och identifiera vad de behöver fixa på sikt. Och med detta lugn har de fått ihop spelet och plötsligt börja vinna matcher och därefter håller framgången i sig och innan serien avslutats har de arbetat sig upp på säker match.

C) Lag, som ingen innan och under säsong trott skulle ha risk att ens diskuteras som lag nere bland strecken men där det gått troll i spelet och successivt ramlat allt längre ned, dock fortfarande utan att någon trott de ska landa under kvalstrecket eftersom "de är alldeles för bra, egentligen". Men de får inte ordning på torpet och så faller de ned på slutet, kanske t.o.m. under sista matchens sista period. För att sedan tvingas till kval när de är oförberedda och närmast i chockfas.

Sedan finns det ju specialfall, t.ex. en klubbrepresentant ylar om samhällsintresse och lyckas lura med sig en majoritet lag att stoppa kval- och slutspel. Samt säsonger då inga lag kan karakteriseras med A-, B- eller C-beteende, utan det blir bara en allmän soppa av förlorare varav något slutligen drar det Svarte Petter-kort som heter Grattis till Allsvenskan nästa säsong.

Men... det finns ju risk att vi denna säsong kan få se lag med såväl A- som B-och C-beteende. Malmö är förstås givet som A-lag. Hovet som B-lag. Och vilket kan bli C-lag? Få se nu....
Kommentera