Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2472328

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
mattias - 74: Håller med. Knätacklingar liksom hjärnskakningar är måste helt enkelt bort så långt som möjligt från hockeyn. Själv är jag frågande till att man inte lyckats tillverka bättre skydd för knäet.

Du gissade bra: det blev fyra matcher.

DIFiplinnämndens beslut: "Avstängning fr.o.m. den 17 januari 2023 t.o.m. 25 februari 2023. Avstängningen bedöms motsvara fyra matcher."

Oskar Engsund missar följande matcher.
2023-02-18 Luleå - Tappara
2023-02-21 Luleå HF - Frölunda HC
2023-02-23 Rögle BK - Luleå HF
2023-02-25 Växjö Lakers HC - Luleå HF

Det kommer att kännas för Luleå. Kanske torskar vi alla dessa fyra matcher nu. Risken för det har klart ökat när vi får spela utan Oscar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Börjar ladda så smått inför CHL-finalen mot Tappara i morgon.

Aftontrasans ros - en klen ursäkt för en hockeyjournalist - kommer nu ut med en artikel rubricerad "Biljettkaos i Luleå – köpt biljetter på ”fel” sektion".

Problemet är det att han lyfter ett problem som identifierades för många veckor sedan och därefter synes vara löst. Sedan har rosen copy-pastat från olika sidor för att ytterligare simulera att han arbetat och intervjuat folk. Men i vilket fall kan vi lyfta fall lite som har betydelse för morgondagens final:

"Luleå mot Tappara från hockeytokiga Tammerfors. – Vi har vunnit 18 finska mästerskap, men aldrig en titel i Europa. Vi var i final förra säsongen, men förlorade mot Rögle. I vår längre planering och målsättning ingår att bevisa för Europa att vi är en riktigt bra hockeyklubb, säger Tapparas vd Mika Aro.

Det har varit stort intresse för finalen, speciellt från Tapparas håll.
– Ja, hade finalen gått i Tammerfors så hade vi sålt ut arenan (13 455 åskådare), det tror jag. Vi säljer ut mot vår lokalkonkurrent Ilves och intresset för CHL har ökat för varje år. Vi har faktiskt varit med samtliga åtta år som CHL funnits, säger Aro."

Tappara fick först 500 biljetter till finalen, som de fördelade själva. Men de tog slut i ett nafs.

Sedan köpte Tapparasupportrar biljett från Luleås hemsida för sektion H. Luleklacken alltså. Men de har numera köpts tillbaka och i stället har Tapparafolket fått biljetter på andra läktare.

"Totalt tror jag att vi kan bli nästan 1 000 Tappara-supporters i Luleå och det är nytt bortarekord för oss i CHL. Vi var inte så många i Ängelholm för ett år sedan, säger Aro."

KOMMENTAR
Det kommer att bli ett j-a drag i Delfinen i morgon och Tappara kommer att ha ett enormt stöd från egna supportrar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:

Tycker det känns som en korrekt bedömning. hade tyckt lika om det vart tvärtom, jag är principfast och har aldrig någonsin ändrat en åsikt. ;)
Kommentera