Inlägg #2472346

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Börjar ladda så smått inför CHL-finalen mot Tappara i morgon.

Aftontrasans ros - en klen ursäkt för en hockeyjournalist - kommer nu ut med en artikel rubricerad "Biljettkaos i Luleå – köpt biljetter på ”fel” sektion".

Problemet är det att han lyfter ett problem som identifierades för många veckor sedan och därefter synes vara löst. Sedan har rosen copy-pastat från olika sidor för att ytterligare simulera att han arbetat och intervjuat folk. Men i vilket fall kan vi lyfta fall lite som har betydelse för morgondagens final:

"Luleå mot Tappara från hockeytokiga Tammerfors. – Vi har vunnit 18 finska mästerskap, men aldrig en titel i Europa. Vi var i final förra säsongen, men förlorade mot Rögle. I vår längre planering och målsättning ingår att bevisa för Europa att vi är en riktigt bra hockeyklubb, säger Tapparas vd Mika Aro.

Det har varit stort intresse för finalen, speciellt från Tapparas håll.
– Ja, hade finalen gått i Tammerfors så hade vi sålt ut arenan (13 455 åskådare), det tror jag. Vi säljer ut mot vår lokalkonkurrent Ilves och intresset för CHL har ökat för varje år. Vi har faktiskt varit med samtliga åtta år som CHL funnits, säger Aro."

Tappara fick först 500 biljetter till finalen, som de fördelade själva. Men de tog slut i ett nafs.

Sedan köpte Tapparasupportrar biljett från Luleås hemsida för sektion H. Luleklacken alltså. Men de har numera köpts tillbaka och i stället har Tapparafolket fått biljetter på andra läktare.

"Totalt tror jag att vi kan bli nästan 1 000 Tappara-supporters i Luleå och det är nytt bortarekord för oss i CHL. Vi var inte så många i Ängelholm för ett år sedan, säger Aro."

KOMMENTAR
Det kommer att bli ett j-a drag i Delfinen i morgon och Tappara kommer att ha ett enormt stöd från egna supportrar!

Tapparas väg till CHL-final mot Luleå Hockey 2023

I gruppspelet mötte man München, Bratislava och Rapperswil. Förlorade på sudd hemma mot Rapperswil, vann på straffar borta mot München samt vann 3 p i övriga fyra matcher och gick enkelt vidare till slutspel.

Åttondelsfinal
Davos – Tappara 0-1
Tappara – Davos 2-2
I returen hade Davos ledningen med 0-1 efter två perioder, varpå den sammanlagda ställningen var 1-1, och åttondelsfinalen avgjordes i tredje (sjätte) perioden. Tidigt i perioden gick Tappara från 0-1 till 2-1 på 24 sekunder. Med 11 min kvar av perioden satte Davos 2-2 men fick inte in det ytterligare mål som skulle tagit matchen och åttondelsfinalen till förlängning.

Kvartsfinal
Röglet – Tappara 3-2
Tappara – Röglet 5-1
Dessa två lag möttes alltså året innan i CHL-final som Röglet vann. I årets första match hade Röglet ledning med 3-0 när 12 min återstod av tredje perioden men Tappara lyckades sätta 2 mål innan matchen var över. I returen blev första perioden mållös. I andra perioden lyckades Tappara gå ifrån till 2-0, men Röglet reducerade till 2-1 innan perioden var över. Den sammanlagda ställningen var därmed 4-4 och kvartsfinalen avgjordes i tredje (sjätte) perioden. Med mindre än sju minuter kvar att spela satte Tappara 3-1 (5-4) och i slutminuten satte de också 2 ytterligare mål i tom bur sedan Röglet tagit vakten.

Semifinal
Tappara – ZUG 2-0
ZUG – Tappara 2-3
I returmatchen hade ZUG ledningen med 0-1 (sammanlagt 2-1) efter en period. Med fem minuter kvar av andra perioden kvitterade Tappara till 1-1 (sammanlagt 3-1). Tidigt i tredje perioden tog ZUG ledningen igen med 1-2 (sammanlagt 3-2) och jagade för att få in det mål som skulle ta dem till förlängning. Men det kom aldrig. I stället fick i slutminuterna sätta både 2-2 och 2-3 i tom kasse.

Sammantaget har Tappara gått igenom jämna uppgörelser under hela slutspelet och matcherna har stått och vägt långt in i sjätte perioderna då det hela avgjorts. Tappara har bara haft ett måls ledning in i slutminuterna men tagit det in i kaklet. Verkar vara ett lag som blir som bäst mot slutet av matcherna och vinner avgörande matcher i sista perioden.