Luleå HF

116471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2475710

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Inget novemberlunk i SHL längre för här på slutet av serien har varje match mer eller mindre betydelse på olika sätt.

Full omgång ikväll:

• Luleå HF - Frölunda HC
• Skellefteå AIK - Brynäs IF
• Färjestad BK - Timrå IK
• Örebro HK - IF Malmö Redhawks
• Linköping HC - Rögle BK
• IK Oskarshamn - Leksands IF
• Växjö Lakers HC - HV 71

Några matcher intressanta sexpoängsdrabbningar mellan lag som fightas om närliggande positioner i tabellen.
• Kommer Timret att ta chansen mot den gravt skadedrabbade Warulfven när det gäller kampen för direktplats i kvarten?
• Både Oskars och Trottoaren går mycket starkt med duktiga forwards mot slutet av serien för att överraskande ta plats så högt som möjligt bland toppsex: vilket av lagen tar chansen att rycka nu?
• Pungen och Röglet tampas om att säkra plats för att få spela åttondelsfinal och kan stabila Pungen stå emot Röglet som är på gång nu?

Och så har vi serietabellens fyra bottenlag i farten mot svårt motstånd?
• Malmet ska väl inte ha någon chans mot Öret eller smäller de in sju mål igen? HuVa har ju mirakulöst vaknat och gått bäst i serien på senare tid men kan de fortsätta segertåget när de nu möter Läjkers, som visserligen är lite av i en formgrop, men har så mycket styrka om de kan få till det? Pölsan har ju missat varje chans att skärpa sig i match efter match och har snarast gått från svaga till total misslyckad kaos på alla fronter och inte fan ska de väl ha något att säga till om när de nu möter seriens starkaste lag tillika med femton raka segrar på hemmaplan?

Och så Luleå där spelarna kämpar som fan numera och där man kanske håller på att få ihop hockeyn även om man inte kan bortse från att laget har brister och svårt att få in puckarna. Efter att ha förbättrats senaste veckorna har man väsentligen tagit sig ifrån risken för kval eftersom Pölsan samtidigt havererat och kan man idag ta pinnar och definitivt stänga kvalfönstret neråt? En vinst idag skulle innebära att man återigen tar plats för det sociala slutspelet eftersom de närmaste konkurrenterna Pungen och Röglet möts med följd att de torskar 3 p.

Samtidigt möter man Fiskrenset mot vilka vi misslyckats under SHL under säsongen och tappat alla 9 poäng vi spelat om. Skulle de matcherna slutat tvärtom hade vi idag nästan bytt plats i tabellen med Fiskrenset, men vi har torskat gång på gång.

Första matchen borta stängde vi ner rensarna fint i första perioden och tog ledningen med 0-1 men i andra perioden överraskade de oss i special teams och vände till 2-1 efter mål i PP och sedan i BP av Friberg och sedan blev det inte fler mål.

Andra matchen i Delfinen stängde lagen ned varandra och det stod länge 0-0 men i tredje perioden när Luleå vred upp tempot och jagade framåt slog den knepige Friberg till igen och satte 0-1 vilket Fiskrenset försvarade in i kaklet.

Tredje matchen återigen en nedstängningshistorria i första perioden med skotten 1-4 och målen 0-0. I andra perioden tog Luleå över allt mer, men rensarna satte 1-0, varpå Luleå vände till 1-2 men Fiskrenset kvitterade till 2-2 innan perioden var över. Och så kom tredje perioden där Luleå tog över spelet ännu mer - men helt knepigt gled Fiskrenset ifrån och vann matchen med 5-2, trots skotten 15-27.

Vi har stått upp bra mot Fiskrenset under matcherna i SHL men de har kunnat utnyttja våra misstag i försvaret och därigenom vunnit alla matcher.

Men Luleå har på senare tid blivit starkare och försvaret har reducerat misstagen och dessutom har vi CHL-semifinalen där Fiskrenset lyckades nå 2-2 hemma trots att Luleå var bättre och sedan slutade även returen i Luleå oavgjort och då chockade Luleå Fiskrenset genom att mirakulöst vinna straffläggningen efter en sagolik straff av Shining Shinnimin som lurade rensets målvakt Lars upp på läktaren för att köpa korv medan Shinnimin säkert hängde det avgörande målet. En oerhört tung förlust för Fiskrenset och omedelbart och på grunden av den torsken beslutade ful-Joel att sluta bestämma i hockey-Sverige och i stället lägga ned karriären. Vidare tycks Fiskrenset ha en del spelare borta, kanske jokern Friberg också?

En hel del som talar för Luleå i dagens match alltså. Men. Nu har i drabbats svårt genom att DIFiplinnämnden stängd av Engsund, och det låter som att inte heller en krasslig Honka kan spela i kväll. Lutar mot att allt-i-allo-Berglund lirar back samtidigt som Ola går in och centrar en av förstalinorna. Hur kan det gå?

Väldigt svårt att säga på förhand. Det kan bli fågel eller fisk. Mycket spännande att se fram emot!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ställningarna efter andra perioderna:

• Luleå HF - Frölunda HC 0-1
• Skellefteå AIK - Brynäs IF 0-1
• Färjestad BK - Timrå IK 5-2
• Örebro HK - IF Malmö Redhawks 2-2
• Linköping HC - Rögle BK 4-4
• IK Oskarshamn - Leksands IF 2-1
• Växjö Lakers HC - HV 71 0-0

Alla sx lag i nedre delen av tabellen ligger på 1-2 poäng, utom Luleå-

Warulfvens 5-2 på Timret överraskar och imponerar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Apropos Pölsan. Nu kan man ha medkänsla eftersom det är lätt att förstå hur eländigt det måste kännas för alla pölserliga supportrar när allt som kan gå åt helvete verkar göra just det.

Men när vi slog Pölsan borta i höstas ramlade Shining Shinnimin sedan Pölsans kapten Rödin varit för lat och sket i att åka skridskor för att i stället slå mot Shinnimin med klubban och träffa först den ena sedan den andra skridskon varpå klubbladet hamnade under det ben Shinnimin skulle stödja på och han åkte förstås omkull, men reste sig direkt och spelade vidare. Zebrorna visade dock ut Rödin och hemmapubliken på de gävliga läktarna skanderade filmning, filmning vilket även eldades på av SeMer-studion.

I efterhand kunde man tydligt konstatera att inte fan var det någon filmning av Shinnimin, men på pölsasnacket genomfördes en hatstorm där alla okritiskt bortsåg från fakta och närmast tycktes anse att Shinnimin borde dömas och stängas av för händelsen eftersom "han tidigare vid upprepade tillfällen förstärkande kastat armarna i luften och enkelt ramlat" när han blivit påhoppad regelvidrigt.

Jag tycker att det där svagt från pölsorne. Acceptera fakta och tala sanning är mer imponerande.

Såg nyss för första gången faktiskt en underbar sammanställning på Leksandsfans, där man först får höra den vidrige och tendensiöse Luleåhatande och korrupte Gävleboende trasans Abrahamsson intervjua Rödin efter matchen. Om intervju är rätt begrepp när en "journalist" ställer ledande frågor för att få de svar han önskar.

I filmen kompletteras "intervjun" med ett antal situationer som kapten Rödin är inblandad i.

Stor underhållning. Bara att njuta!
Kommentera