Luleå HF

116443 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2497473

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Tom Mastolar - snyggt, elegant, passande och mycket innovativt och kreativt formulerat!

På Apsektens tid brukade de i början av augusti arrangera en gratistillställning för småbarn med fiskdamm, ansiktsmålning och sådant inklusive att Aplaget var med på det hela i Aparenan utan någon som helst träning förstås.

På kvällen skickade de pressmeddelande till alla tidningar och TV i landet och förklarade att "hockeyintresse i Schtaan var större än någonsin och ett rekordstort antal supportrar följde den första isträningen".

Det var ju bara ljug, ljug och mera ljug hela tiden, och symptomatiskt för hur sektens värdegrunnnnnd fungerade.

Under många år har publikintresset reducerats år efter år och man har numera minst antal åskådare i serien, relaterat till arenastorlek. Och då ska man beakta att de fortsatt ljuga. Dopingkommunen har nämligen betalt för en stor del av stolarna genom kommunalägda bolag och dessa stolar står vanligen tomma - men de räknar man som åskådare och meddelar högre siffror än vad alla kan se på läktarna. Stolarna är ju betalda, så de tomma stolarna är "åskådare" definierade ljugsekten det hela. Och emellanåt har dopingkommunen betalt varenda sittplats, Apan har gratisinsläppt, och sekten har meddelat FULLSATT! trots att de inte ens då fyller läktarna.

Riktigt vidrigt pinsamt har det varit när Apan fått gratis plats i CHL och skämmer ut sig och Sverige genom att meddela pinsamma siffror på typ tusen åskådare fastän alla sett att det max är något hundratal och så tyst att man kan höra knappnålar falla.

Och så nu, när de kliver in i slutspelet - och har inte ens 5000 åskådare.

Det är så dåligt att man knappt tror sina ögon.

Samtidigt har vi närmare 100% fullsatt i en stad bara 12 mil norr om Schtaan.

Hur kan det komma sig att det ser ut så här år efter år och tycks bara bli värre?

Klarar Apan inte av att utreda saken och transparent komma med en förklaring?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kvartsfinalen Luleå - Läjkers

Tänker att det enda väsentliga att kommentera är att det tycks fungera som man misstänkt. Läjkers har ett sådant överjävligt försvar att vi inte kommer någon vart.

Sant är att de försvarar sig på många sätt som vi i Luleå gör, men de har betydligt bättre spelare genomgående och kan därför spela den typen av Luleå Hockey bättre än vi själva.

Till att börja med är de så j-a effektiva i egen zon sedan de erövrat puck att den höga press - som var grunden för att vi skulle slå Oskars - blir ganska meningslös mot Läjkers som tar sig ur den som vore de erfarna seniorer mot pojkspelare.

Emellanåt lyckas vi ändå etablera spel i dras zon, men även där stänger de ner oss hur lätt som helst och det känns som att deras slott ärminerat och inte en enda Luleåspelare kan ta sig in där och etablera spel. Det enda vi kan chansa på är att få till distansskott, men det är mycket sällan vi ens lyckas med det. Vad hade vi? 9 skott på mål? Det säger väl allt.

Det enda vi kan göra, tycks det, är att själva försöka stänga ned Läjkrarna i vår zon och det lyckades ganska bra delar av matchen igår. Men även om de inte har superlinor har de tillräckligt bra spelare för att plocka fram lägen att få till målchanser. När Lassi står på huvudet kan vi hålla baklängesmålen nere som igår, men i längden går det förstås inte. Får de skjuta tillräckligt många skott ramlar det till slut in något eller några.

Igår fick #44 kliva av matchen efter bara en minut och trots att vi då gick kort om backar slapp vi de ideliga misstagen i vår zon som #44 kommer med gång på gång. De backar vi nu körde med gjorde allt de kunde och var väsentligen fria från misstag och därför blev det inte värre än ett baklängesmål medan det var match. Hade #44 spelat är jag säker på att det blivit flera ytterligare i baken.

Men i vilket fall. Nu har vi Jesper Sellgren och #44 borta och det innebär att vi bara har Engsund, Honka, Själin, Pyrochta och Erik som ordinarie backar.

Pyrochta skulle för övrigt inte platsa på tre backpar men får spela bara eftersom vi inte har folk. Och Erik är fortfarande konvalescent med nedsatt lungkapacitet och syresättning med anledning av mykoplasma-lunginflammation som man behöver lång tid att repa sig från.

Jag är imponerad över det fantastiska jobb som våra backar presterat i slutspelet. Men det räcker förstås inte när vi spelar matcher oftare än varannan dag, att i princip bara ha en halv ordinarie backbesättning på isen.

Lassi är sagolikt bra och tar allt han kan plus lite till. Fantastiska insatser som innebär att även när vi är utspelade kan i stjäla matcher eftersom motståndarna har så svårt att göra mål på honom. Men för att vinna måste vi själva göra mål. Och Läjkers är skickliga/starka nog att nästan komplett stänga ned oss vilket innebär att det ska mycket till för att vi överhuvudtaget ska få in ett mål på dem.

Ja, så ser jag på läget och har svårt att se hur vi ska kunna ändra på det. Tror inte att den bedömningen är överdrivet pessimistisk utan snarare realistisk och därför lite enklare att acceptera samt fortsatt glädjas åt att vi lyckades vrida oss ur risken att hamna i kval samt se framåt och drömma om vilket Luleå vi förhoppningsvis kan ställa på isen kommande säsong.
Kommentera