Luleå HF

116440 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2552893

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Och hur går det för Apan i år?

Ska man tro Aftontrasan har en av deras självutnämnda experter förklarat att Apan tar gludet.

OK?

Läget i truppen:

Klara spelare in
Anton Heikkinen, forward, Mora

Klara spelare ut
Linus Högberg, back, Frölunda
Tom Kühnhackl, forward, Adler Mannheim
Albin Sundsvik, forward, Rögle
Alexander Hellnemo, målvakt, Rögle
Andreas Wingerli, forward, Zug
Adam Mascherin, forward, klubb ej klar
Frans Tuohimaa, målvakt, klubb ej klar
Melker Karlsson, forward, klubb ej klar/

Till det kommer att det väl är tveksamt om en 40-årig highsticking Lindström fortsätter. Och till det kommer nu att Spångapojken Oscar Möller gått i väggen, eller drabbats av utmattningssyndrom, som man nu kallar det.

Och missförstå mig rätt: jag hoppas att det "bara" handlar om att han har utmattningssyndrom. Apan och speciellt deras anställde fru allmänläkare har ju många gånger visat sig ha en kreativ inställning till sanning.

Trist om Möller. En både duktig och trevlig pöjk som man önskar allt gott fast han spelar för Apan.

Men man frågar sig hur superduperexperten i Trasan fått för sig att Apan tar gludet. Den stora allsvenska värvningen - och lilla värvningen, eftersom de bara köpt in en spelare - Heikkinen lär få spela i alla femmor nonstop och det får nog andra apor med. Efter att ha tappat åtta spelare drabbas de dessutom nu av att kanske få vara utan kapten Möller på obestämd tid.

Vad ska man tro om att de inte lyckats köpa fler spelare än Heikkinen? Har ebben i kassan sedan förre sportchefen Näsan körde köpfest i tre år och Apan förlorade 30 miljoner äntligen fått genomslag?

TILLÄGG. Nu påstås att Apan signat Oscar Lindberg som valsat runt tio år, lite olyckan i AHL/NHL, sedan KHL-kört inklusive spelade hela våren i Mockba medan ryssarna överfallit Ukraina, och på slutet kört lite i Schweiz. Lite överraskande att Apan får honom om det nu stämmer. F d apspelare brukar ju gå till Plastläjkers eftersom Apan tidigare av princip velat ha tidigare spelare billigt. På Apforum går de förstås bananas, från att hela sommaren ha skrivit om att Aptruppen är superbas blir den nu enligt apsupportrarna hemskt mycket bästigast. Värsta supportern ApPravda Norran ballar som vanligt ur mest av alla och förklarar att Lindberg är bästisar än Linus Omark;-) Om nu denne Oscar kommer till Apan, har de samtidigt fått reda på att en annan Oskar (Möller) är borta på obestämd tid, men det tycks inte påverka dem i obygden. Dock får de stöd av Aftontrasans Vennerborg som skattar Apan för plats 8-9 kommande säsong. Och då lutar det förstås mot ett topplacering.

NYTT TILLÄGG: Idag har Apan bekräftat att köpespelaren Oscar Lindberg inköpts "...han är klar för en återkomst ...från 2013 har han gjort resan via Nordamerika, Schweiz och nu tillbaka till Skellefteå....Därefter gick flyttlasset över Atlanten för vad som skulle visa sig bli två säsonger med New York Rangers, två med Vegas Golden Knights samt en lyckad sejour i Ottawa Senators. Förra säsongen huserade Lindberg i Schweiz ..."

Ja, det var ju en något kortfattad beskrivning av köpespelarens karriär. Bland annat hoppar man över:
• 2013-14 Hartford Wolf Pack AHL 75 matcher
• 2014-15 Hartford Wolf Pack AHL 75 matcher
...
• 2020-21 Dynamo Moskva KHL 44 matcher Playoffs 10 matcher
• 2021-22 Dynamo Moskva KHL 24 matcher Playoffs 11 matcher

Att vederbörande tragglade i AHL i flera år hoppar man över, för att obygdens folk ska inbilla sig att han var Big NHL-stjärna i åratal. Att han spelat för pengar i KHL och så fortsatte hela våren 2022 trots att Ryssland startat krig genom att överfalla Ukraina vill man inte heller ska komma fram.

Det är som vanligt med Apan. Fakta bryr man sig inte om, utan väljer sin "alternativa sanning" när Västerbottens svar på Bagdad Bob filtrerar verkligheten för obygden med apfilter.

YTTERLIGARE TILLÄGG: Till saken hör att Apans medlemmar till årsmötet krävde att ""En grupp medlemmar vill att ingen som ingått i ett anställningsavtal med en hockeyklubb som deltar i KHL från och med den 24 februari 2022 , någonsin ska anställas eller representeras av Skellefteå AIK."

Så blev också beslutat av årsmötet, men med en liten precisering så det inte skulle hindra att köpespelaren Oscar köptes in "- Årsmötet beslutade att ingen som från och med den 24 februari 2022 ingått ett anställningsavtal, eller förlängt ett befintligt sådant, med en rysk hockeyklubb, eller annan hockeyklubb som deltar i KHL, ska anställas av Skellefteå AIK eller på annat sätt representera Skellefteå AIK."

Men nu låtsas man bort köpespelaren Oscar Lindbergs spel i Moskva under kriget mellan Ryssland och Ukraina. Bland annat genom att på hemsidan i informationen om inköpet av köpespelare Lindberg berätta om var han spelat senaste tio åren. Men "glömma bort" hans spel i Ryssland under flera år....

Då kunde man hävda att köepespelaren Oscar Lindberg var helt oskyldig, eftersom han skrev kontrakt INNAN kriget bröt ut, och inte låtsas om att många svenska spelare lämnade sina ryska klubbar direkt när ryssarna startade krig. Inklusive svenska spelare i köpespelare Oscar Lindbergs klubb. Men köpespelare Oscar Lindberg spelade vidare hela säsongen ut, för att korpa åt sig så mycket pengar som möjligt.

"Mycket pengar"? Ja, det beskrevs i ApPravda Nollan som en superlön "Nu kommer uppgifter om den tidigare guldhjältens nya jättelön. Enligt rysk media kommer Oscar Lindberg tjäna 50 miljoner rubel i Dynamo, motsvarande drygt 6,7 miljoner kronor."

Vi kan ju jämföra med Limpan: "Bäst betald av de svenska stjärnorna i KHL är Salavat Julajevs poängkung Linus Omark. Den 32-årige före detta Luleåforwarden håvar in 150 miljoner rubel om året, vilket motsvarar omkring 21,5 miljoner kronor. " Och det är INNAN de bonusar som Limpan naturligtvis fick rejält av. Plus att en konkurrent bjöd honom löneökning för att spela kvar "Lokomotiv Jaroslavl, vill nu ge Omark ett riktigt monsterkontrakt. Enligt uppgifterna överväger klubben att ge svensken en årslön på drygt 23 miljoner svenska kronor." Men Limpan valde spel i Geneve, därefter Luleå, följt av Geneve igen, och fr o m nu hemma i Luleå för gott.

Fast ApPravda Nollan har redan förklarat att Omark är inte så mycket att hoppas på i SHL, i alla fall inte jämfört med köpespelaren Oscar Lindberg, med hänvisning till köpespelaren Oscar Lindbergs JÄTTELÖN i KHL tidigare.

Logik, på Apnivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så var det klart! Filip Gustafsson och Minnesota Wild har kommit överens och tecknat avtal för tre år dvs 2023-2026. Därmed undviker de att hamna i skiljedomstol, vilket skulle ha skett den 4 augusti, eftersom Filip inte accepterat det "qualifying offer" på 875 000 USD i årslön som Minnesota erbjöd honom tidigare i sommar.

Nu får Filip 3,75 miljoner USD per år vilket innebär att han närmaste tre åren kommer att dra in c:a 120 miljoner kronor.

Det här var ett riktigt bra avtal för Filip. Objektivt har experter uppskattat att det var vad han var värd, även om det gissats att det skulle bli ett avtal <3 miljoner ändå, bl a eftersom Minnesota inte hade kulor tillgängliga. Men på något sätt har de alltså löst det.

Filips senaste säsong var ju fantastiskt bra. Näst bäste målvakt i NHL, satsestetiskt. Frågan var om det var en engångsföreteelse och att han aldrig skulle kunna upprepa det. Eller om han nu nått en nivå han skulle fortsätta hålla. Och det är tydligt att Minnesota tror på honom och satsar på att de har en stabil förstemålvakt etablerad för närmaste åren.

Då ska beaktas att de närmaste året också har Fleury under kontrakt, en vakt som kommer att gå in i NHLs Hall of Fame när han lägger spaden på hyllan.

Mycket trevligt! Filip är därmed den av våra Luleåutbildade egna produkter som nått i särklass störst framgång sportsligt och ekonomiskt. Passerar Anders Nilsson som var nära det riktiga genombrottet men tyvärr hade otur att inte få rättvisa chanser samt fick lägga ned karriären bara 30 år fyllda efter att ha skadat nacken.

Nere i Apstan går de bananas och ApPravda Norran kommer att slå till med jätterubriker och förklara att "obygdens egen son, den rena approdukten" fått ett kanongenombrott. Men om man bortser från Apans "alternativa sanningar" och tar fram fakta vet vi att när Filip gick i nionde klass sökte han diskussioner med pojktränaren samt ansvariga högre upp i Apan för att få reda på om Apan skulle ha en målvaktstränare för juniorer närmaste åren (de hade aldrig haft det eftersom de aldrig satsat på att utbilda målvakter). Och han fick definitivt nej! Då sökte han in på hockeygymnasiet i Luleå där han fick Linda Blomqvist (Blommans dotter) som tränare och utvecklare. Sedan han så småningom gått över Atlanten förklarade ha att han hade Linda att tacka för allt och att han tackade sin lyckliga stjärna för att han lämnat obygden och kommit till Luleå. Eller - med Filips egna ord - "målvaktsträningen" hos Apan bestod bara i instruktionen "Ta pucken!".

Och hur vi än vrider och vänder på allt landar vi i att även denna framgång är en del i arvet från Myllys. Denne härlige kille som för alltid kommer att vara en stor del av Luleå Hockey.

Nu väntar vi bara på utveckligen i Minnesota närmaste åren, då "the next one" bland målvakter ska utvecklas klart och nå en nivå där han behöver en förstespade i NHL. Vi talar om Jesper Wallstedt. Ytterligare en av de vakter som följt Filip Gustavssons exempel och som 15-åring också sökte sig till Linda Blomqvist och Luleå Hockey.

Och om några år kan det bli dags för Love Härenstam att bli nästa att följa den väg som nu tagit Filip till en inkomst på >120 miljoner svenska kronor.
Uppladdat:

450x300-unknown_2.jpegunknown_2.jpeg

Kommentera