Luleå HF

116118 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2561959

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: På fredag är det dags för den sista träningsmatchen mot Kärpät som sänds på NSD. Där vi kan förväntas ha full trupp förutom Allard.

Kempe har spelat med Pasic och Nikupeteri på varsin kant. Vi kanske kan tänkas ställa upp såhär

Andreasson - Tyrväinen - Omark
Pasic - Kempe - Nikupeteri
Eklind - Connolly - Shinnimin
Lilja - Berglund - Zdrahal

Emanuelsson
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Om drygt fyra timmar nedsläpp i Uleå mellan Kärpät och Luleå. Vår sista försäsongsmatch innan SHL startar fr vår del med bortamatch mot Oskars som kommer till match med nye lagkaptenen Oskar.

Vore trevligt om Tyrre och Kempe gör bra ifrån sig. Bulan har aviserat att de ska matcha in Kempe lite försiktigt och det låter bra. Fungerar det och han kan växa in till tidigare Kempenivå skulle det bli riktigt trevligt offensivt med stjärnor som Omark/Ponta i en lina, Kempe i en annan, Shining Shinnimin i en tredje. Vore kanon. Då behövs bara att vi rekryterar en rejäl back också - alternativt att de backar vi nu har slår igenom - för att vi under säsongen ska kunna växa fram till ett av topplagen.

Men SHL är som ofta senaste åren svår att bedöma innan serien startar, när det gäller att tippa vilka som växer fram till toppsex.

När det gäller botten är tipsen om kvallagen mer som väntat från de flesta håll. Många nämner MooDoo som nya förväntas vara där. Malmet har ju varit utsatt senaste åren och blir med de också. Pungen har hängt på snöret just ovan kvalplatserna i flera år nu och förr eller senare blir det kval. Dessa lag dominerar tipsen om kval. Men bubblaren Trottoarkanten kanske.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Elliot12: Spännande!

Speciellt att få se Kempe på isen. Tänk att han under mer än 1,5 år inte spelat mycket och risken finns ju att det landar i att han inte fungerar och hans karriär är över, trots att Luleå Hockey haft honom anställd med riktigt hög lön mer än ett år. Går det illa kommer det att kännas riktigt, riktigt bra.

Men skulle han komma tillbaka i den form han hade innan han skadade korsbandet?! Ja, då skulle det kunna bli väldigt lyckat för Luleå Hockey.

Och så Tyrre. Som Warulfvarne listigt monsterskadade axeln på i finalen 2022, och som nog hämmades av det under hela förra året, även om han kom igen en del under slutspelet. Men så möter vi Apan och naturligtvis slår fuljävla träningsprodukten, köpespelaren Åskar "jag tjänade 8 000 kr per dödat barn i Ukraina våren 2022, hurra, hurra" Lindberg till, eftersom han läst sig till vilka akilleshälar Luleås spelare har. Smyger fram med en sen monstertackling på Tyrres känsliga axel och "lyckas" - tar bort Tyrre från matchen och får bort honom i veckor. Kan Tyrre fungera nu? Kan han bli det perfekta komplement till Limpan och Ponta som han var vårsäsongen 2022? Mycket avgörande för Luleå Hockeys spel.

Tycker genuint illa om träningsprodukten, nedan avbildad då han insett att några studieskulder skulle han aldrig skaffa sig.
Kommentera