Luleå HF

116420 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2619167

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Se bilden nedan. Här har vi en ren approdukt, en 19-årig apspelare, född och uppvuxen i schtan och utbildad av Apan och redan ordinarie och etablerad i Apans A-lag.

Och visar det genom att 25 sekunder in på en JVM-premiär tycker det är OK att ute på isen vid sarg fegt och fult bakifrån dela ut en crosschecking i ryggen på en motståndare. Och dra på sig ett matchstraff.

Är man förvånad?

Ta då och titta på en Apmatch och se speciellt på Petter Granberg. Denne är en usel hockeyback, så j-a kass att han ofta sätts på läktaren eller som sjunde back. Men när han spelar ordinarie har han stränga order om en enda sak: gör exakt som denne apjunisspelare och gör det hela tiden. Det vi ser nedan på bilden, det är vad Granberg gör framför eget mål och bakom målet hela j-a tiden, minst 50-60 gånger per match. Och kommer nästan alltid undan med det, eftersom zebrorna på något vis fått för sig att det är OK att bete sig på det viset i närheten av eget mål.

Och inte bara det, på senare år accepterar zebrorna att Apan tar det "Granbergsspelet" också längre ut på isen.

Visst. Apan leder överlägset utvisningsligan för femminuters, matchstraff och avstängningar.

Men den mesta skit de pysslar med kommer de undan med. Den kulturen etablerades av Fläskberget och lever tyvärr kvar. Hyllad av skrikegård som konsekvent förklarar att det är de som fegt blir överfallna bakifrån som "borde varit förberedda på det".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: som sagt.. man är inte förvånad alls..

Vår GrönVita serieledare, (dock ur form) flög ner till Oskarshamn och sov över efter den vunna poängen igår, strax flyg upp till er i nordliga Luleå

Spännande drabbning imorn mellan två hyfsat stukade lag , men brukar bli roliga möten mellan oss, inte så roligt resultatmässigt här uppe dock, har väl en seger på senaste 30 typ!?
Kommentera