Luleå HF

116399 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2627188

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Meddelas nu att Luleå under träningarna testat att köra Andreasson som center. Det var ju som center han kom till oss, men det gick sisådär under hösten 2021 då han inte lyckades övertyga. Testades i olika linor som center, men fick också gå vinge.

I slutet av januari 2022 ledsnade Bulan på att det aldrig lossnade för linan Shinnimin-Fröberg-Omark (vilket i första hand berodde på att Fröberg var helt under isen pga personliga problem) varpå han (troligen i samverkan med Limpan) testade att köra Omark och Ponta som vingar med Tyrre (som då spelade tufft fysiskt, vilket han senaste åren tappat, sedan hans axel blev söndertacklad) och den nya linan fungerade omedelbart strålande och tog oss till SM-final game seven.

Men nu testar man alltså att låta Ponta gå center igen, fast inte med Limpan. Han har fått spela med Pasic och Einar Wolf. Kan det fungera? Nja. Vore ju kul om den fungerar offensivt. Men kan den fixa spelet utan puck och defensiven? Känns än mer tveksamt.

Under tiden tycks man ha testat att köra Limpan och Tyrre med David Lilja. Ja, det är förstås en chansning när man ger Lilja förtroendet att spela i bättre offensiv omgivning. Och hoppas att han slår igenom a la Ponta för två år sedan.

Sammantaget svårt att veta hur det här kommer att gå, men inte oväntat att Bulan testar, för något måste ju prövas medan vi saknar center sedan Judas Kempe svek oss.

Vad det gäller rekrytering av center har det ju ryktats att Luleå hade ett bra namn på ingång.

Nu framkommer det att det handlade om Ryan Dzingel, vilket kunde ha blivit kanin. I princip var allt klart, sägs det, men då post festum meddelade Dzingel att han drog sig ur "av medicinska skäl i familjen". Jag tror att det handlar om hans fru som har MS och det har varit känt att hon mådde rejält sämre när Ryan lirade i Chicago och Ottawa, jämfört nere i söder i varma Arizona och San José. Och att de nu "upptäckt" att Luleå kan vara ganska kallt. Det här tycks ha blivit klart först när Luleå och Judas Kempe skrivit på att kontraktet upplöstes och därför anar jag ugglor i mossen. Att det framkommer att det var Judas Kempes gangsteragent Pilco som ansvarade för Dzingelkontakten innebär att man anar en hel j-a koloni av ugglor i den mossen.

Vidare menas det ryktesvis att MooDoos center Ruohomaa som de ville bli av med, valt mellan Luleå och Fiskrenset och bestämt sig för Luleå, men eftersom Luleå inte kunde ge besked (då man räknade med / hoppades på Dzingel, tröttnade på att vänta och skrev på för Fiskrenset. Och därmed missade vi båda värvningarna? Låter snurrigt men all jävulskap kan förstås tänkas när Judas Kempe och hans gangsteragent är inblandade.

Så nu får vi testa att rekonvertera Ponta till center samt splittra Ponta och Limpan. I morgon mot Oskars lär vi få se det prövas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Ingen har väl glömt matchen Apan-Luleå i 21 oktober? Med två viktiga händelser:

a) Judas Kempe avgjorde matchen genom att sätta 0-1 med fem min kvar av tredje. Han och Luleå såg fantastiskt lyckade ut då, men det var en Pyrrhusseger. För då ringde Sam Hallam till Judas och erbjöd honom plats i Karjala Cup, vilket fick Judas och hans gangsteragent att inse att här fick de chansen. Redan efter den matchen började Judas maska i matcherna för att inte riskera skadas eller så och han ringde sig även sjuk för att slippa spela match. Och deras plan lyckades, när han i Karjalakuppens sista match satte två mål på Finland och gangsteragenten började ringa runt i Schweiz. Så efter det avgörande målet mot Apan la Judas Kempe i princip av att spela för Luleå; det blev inga ytterligare mål och bara en assist under de kommande månaderna från Judas. Fy fan!

b) Den andra händelsen var att Luleås supportrar invaderade Apkraftarenan och ägde totalt läktarna, vilket satte skräck i matchvärdarna. Det brann av lite bengal som snabbt släcktes och då överreagerade apvärdarna totalt, tvingade ut hela bortsatt kylan innan de fick komma in igen. Den lokala appolisen hade film på två lulesupportrar som de då inledde rättsliga åtgärder mot. Nu har Kling och Klang mellan fikapauserna redan tre månader efter matchen kommit på att ytterligare fem lulesupportrar ska upp i det lokala tinget för att dömas av aprunkande sexfingriga politiker. Ja, ingenting förvånar väl längre från obygden.
Kommentera