1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1332543

Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Frågan är väl om "stockholmarna" ens gör det. Den genomsnittlige stockholmaren bryr sig inte om hockey i allmänhet eller AIKs eller DIFs hockeyspelande i synnerhet. Den genomsnittlige stockholmaren är inflyttad eller med inflyttade rötter och finns det något intresse för att följa ett bollspelande klubblag så görs det väl med betalkanaler eller på plats när det laget kommer på besök. Det duger gott med ett stockholmslag för att fylla det behovet. Gärna ett nyskapat, familjevänligt sådant och med plyschmaskot på läktaren.

De grenar av sportmassmedia som till 95% skriver om konflikter inom idrotten har dock ett fortsatt intresse av derbyn som genererar feta, välklickade, kaoz- och konfliktrubriker.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Björn W: Nej, jag håller med. Ingen i den här stan bryr sig om DIF, AIK eller Hammarby. Inga anhängare, ingen som pratar om dem, ingen som följer dem. Hade bara Brommapojkarna haft en fräsig plyschmaskot så... Eller se bara på succén Lidingö Hockey, de hade ändå Lennart Hermansson i laget.

Ett annat perifert lag som drar jäkligt lite folk är New York Yankees. De lockar en genomsnittlig spelkväll bara 0,2% av invånarna i New York Metro Area. Hade de bara haft en PR-avdelning och en plyschmaskot så hade de kunna locka lite folk.

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björn W: Oj vad du var ute och cyklade igår kväll. Brukar inte vara så när det gäller historiken men samtiden i Stockholm verkar svår att tyda från Malmö.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björn W: Har för mig att Djurgårdare och AIK'are svajat lite fram och tillbaka mellan fotboll och hockey. Med en stor röd tråd och det har varit att dåliga placeringar i fotbollen lockar fansen till hockeyn.

Och det är väl lite pga detta som vi nu får uppleva mer problemartad publik i deras möten. Frågan är varför det varit så svårt att stänga av dessa personer när de haft tillgång till bilder från speciella övervakningskameror. Och varför man inte slagit näven i bordet och faktiskt gett dem någon böter.
Det kan inte bero på något annat än att även de ledande i hockeyligan fått för sig att man måste dalta med dessa klubbar och inte enbart media.

Nu har iofs media börjat kräva hårdare tag fastän man tidigare tillbett det datum då det skall bli derbyn i stockholm igen.


Vad jag svamlar. Vet inte ens om jag kommenterat det du skrev. Hmmm läsa igenom är för fegisar. Bättre ni rättar mig i stället. :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björn W:

Jag måste ändå säga att Joakim Eriksson gör ett mycket trevligt och kunnigt intryck som bisittare i webradion.
Kommentera