1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494392 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1373609

Sv: RE-building the future 2011/2012
Målvaktssidan känns ganska klar, om nu Tarkki inte har sagt upp sitt kontrakt så lär det bli honom som förstamålvakt och Anton Forsberg som backup. Det kan man tycka vad man vill om, men jag är övertygad om att med ett bättre försvarsspel så kommer även Tarkki att bli bättre.

Backsidan då? Vi har två backar på kontrakt (räknar inte Eddie Larsson), Tollefsen och Westin. Den enda backen jag skulle förlänga med är Timander, Pikkarainen känns tveksam i dagsläget och kan kosta mer än vad han ger. Oscar Hedman kommer säkerligen att komma hem, får han en bra roll i laget så har jag inga större problem med det. Det betyder att vi behöver två, kanske tre backar till där minst en ska kunna styra ett PP.

Bland forwards så tycker jag att Häggström kan få nytt kontrakt, speciellt nu när Rosén och Blomqvist lär dra. Han kostar säkerligen inte många kronor, är från staden och har en härlig tuta-och-kör-attityd och även viss uppsida. En fjärdelina med honom, Hedman och Forsberg kanske?

Martin Johansson i Mora gillar jag och skulle inte gråta floder om han värvades till en eventuell tredjelina med Madsen och Svartvadet. Sundström får gärna fortsätta och också kampera med Skröder och Danielsson i en andrakedja. Då återstår det att värva en ny förstakedja, och så har vi Byström och Westin som extraforwards.

Det skulle alltså kunna se ut såhär:

Tarkki/Forsberg

Tollefsen-???
Timander-Westin
Hedman-???
Ahrling/Larsson/Bohman/vemsomhelst

???-???-???
Skröder-Sundström-Danielsson
Johansson-Svartvadet-Madsen
Hedman-Forsberg-Häggström
Byström/Westin/Olofsson/vemsomhelst

Sen gäller det ju att spela smartare. Men det är en annan femma.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012

Nikki Nine: Jag tycker att prio ett är att fixa en ny coach. För Challe B's vattenkammade skalle vill jag inte se bakom MoDos bänk nästa säsong.
Han är så oödmjuk att det knappt finns och hans hockeykunnande ger jag inte så mycket för efter denna säsong.

Andreas Johansson kan få vara kvar som andratränare men bara om den nya rösten, som ju skall bygga upp det nya MoDo, vill ha med honom på resan.


Tarkki kan få flytta tillbaka över bottenhavet för trots ett bra kval så ser jag inte hans storhet. Forsberg som 2:a spade är jag dock med på.


Jag är ytterst tveksam till en Hedman som hade problem att ta plats i ett VF som gick kräftgång största delen av säsongen. Samma gäller Tobias Viklund som har tappat oroligt mycket.
Nä vi behöver backar med fart och skall man plocka hem en MoDoit så får det bli Tommy Wargh.
Sen får väl vi se om nån av Junisarna fått Markus att skriva lite extra i sina noteringar.
Timmys lättnad efter matchen igår ser jag som ett "fan vad skönt att lämna med MoDo kvar i ES". Då är banne mig Hasse J närmare att få vara kvar och det är inte så nära.


Framåt så gör det lite ont att säga men Susse och Svarten hänger inte med längre.
Svarten som ju har kontrakt kan få vara med som defensiv klippa och lagpappa åt junisar i en 4:e lina. Om AJ stannar så har vi stor möjlighet att få behålla Byron Ritchie och där har vi en viktig kugge.
Jag ser inte Rosén som AIK:are riktigt än så varför inte ge han ett kontrakt och dessutom hyggliga medspelare. Han visade ju igår vad han kan med kompetens runtikring.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Nikki Nine: Två saker som har varit de huvudsakliga orsakerna till de senaste säsongernas kräftgång: Ett målvaktsspel som inte är topp-8 i elitserien och tendenserna till att ställa rätt skickliga individer istället för ett genomarbetat lag på isen.

Ni som har lite koll, hur bra är Forsberg egentligen? Målvakten är dyngviktigt i dagens hockey, vågar man satsa på honom och Tarkki? Förhoppningsvis får vi dra nytta av herr Szwochs kunskaper.

På backsidan är jag tveksam till både Timander och Hedman. Även till Svartvadet på forwardssidan, fast han lär nog stanna nåt år till. Sen kan man fråga sig hur het Pikkarainen egentligen är på marknaden, i vilket fall ska vi inte betala ihjäl oss för honom. Häggström är jättebra - om man vill vinna kvalserien. Om vi inte anammar en spelstil som passar honom perfekt så bör vi släppa honom. Nytt kontrakt till Byström/Sundström så fort som möjligt, senast nyss!
Kommentera