1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494263 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1534132

Sv: Växjö - MoDo 121113

Berka: Jag kommer aldrig någonsin tro att Skröder inte kan slå ett pass för att han inte vill göra sitt bästa. Det finns liksom inte på kartan. Däremot tror jag fortfarande på att form och framförallt självförtroende är oerhört viktigt.

Sedan är det inte så lätt alla gånger. I egen zon vet man långt ifrån alltid hur mycket tid man har på sig, ska man kasta ut pucken där man inte tror någon motståndare står eller ska man vara kylig och titta upp för att sikta? När man inte känner självförtroendet får man liksom mindre tid med pucken och man blir stressad. Då blir det ofta att man kastar iväg pucken och jag kan lova dig att Ritola kanske har hygglig kontroll på motståndarna, men att han inte tänker ett ögonblick på var domaren är. Det är lätt att säga att man ska vara kall och titta upp, men då kunde kanske någon snott pucken av honom innan han skickar iväg den. Nere på isen har man djävligt långt ifrån samma överblick som från läktaren:)

(Nu tänkte jag inte specifikt på detta fallet, utan generellt.)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö - MoDo 121113

J F K: känns ju så märkligt att detta fenomen med att slänga iväg puckar och skröders totala felpassningstatistik kommit till pga. sämkt självförtroende, dessutom fick man ju bästa möjliga start igår. Sen tycker jag sundström överarbetar precis allt, han söker ständigt de snygga avgörande passningarna i offensiv zon och i PP och med den formen har är i nu så går det ofta inte som tänkt, sen skulle jag vilja ha tex skröder framför kassen oftare, ja det gäller ju i varje uppställning, mer puckar mot kassen och alltid en gubbe framför på styrning och ev returer, känns som att modo måste gå tillbaka till de enklaste av de enkla i spelväg för att på nått sätt komma tillbaka till den lysande formen vi hade för en tid sedan.

kul att se ungdomarna iaf, dom gör mål och ett gott intryck, det saknas lite till en bra es-nivå men va fan dom är unga och oprövade så på sikt så kan vi ha en 3-4 riktigt kompetenta es-spelare och kanske mer, sen bara måste man hylla kyle, oj vilken extra dimension det blir i anfallspelet med en såpass skriskoskicklig och med pucken kylig back som fyller på och göra sin gubbe om det behövs.

Kommentera