1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492369 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2720343

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Intressanta studier, ska spara och läsa mer ingående vid tillfälle. Undrar dock vad din poäng är med att länka dessa? Det driver inte hem din poäng med att suicid i sig är en egoistisk handling. Jag ser inte hur det går att konstatera utifrån ett medicinskt eller psykologiskt perspektiv att så är fallet - utöver det faktum att omgivningen självklart kan ha den upplevelsen och med rätta känna så. Vi kan med hjälp av studierna konstatera att det verkar finnas kopplingar mellan NPS och suicid, likt GAD, depression, psykossjukdomar. Psykisk ohälsa är ett problem. Sen har vi även tydliga kopplingar mellan exempelvis kronisk somatisk smärta och suicid.

Jag vill argumentera för att det blir en tämligen filosofisk diskussion över vilket ansvar den som begår suicid har i slutändan. Gällande ”egoism” och vilket tillstånd som föranleder det. Ta en individ som är oerhört svårt drabbad av psykossjukdom. Är det i grunden en egoistisk handling att begå suicid om man inte längre lever i en verklighet som överensstämmer med den som du och jag befinner oss i? Låt säga att individen har en absolut övertygelse att detta är bästa möjliga scenario för hela mänskligheten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB: Som jag skrev tidigare så utförs många bestialiska mord av människor som genomgår psykoser. Min poäng är att psykosen är en förklaring, men ingen ursäkt.

Dvs jag kan tycka att det är sorgligt att Reichenberg tog sitt liv, men samtidigt anse att det är en egoistisk gärning. Det är fullt möjligt att hålla flera tankar i huvudet samtidigt.
Kommentera