1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492372 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2720351

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Säger ingenting om att man inte kan hålla två saker i huvudet. Jag ställer mig fortfarande bara kritisk till en del av ditt inlägg som satte igång denna diskussion. ”Att ta sitt liv är en extremt egoistisk handling, där man tar den enkla vägen ut och låter de man älskar städa upp skiten.”

Först och främst att det är bedömning som en främmande person på internet överhuvudtaget kan göra utan att veta mer om omständigheterna än några citat på en kvällsblaska. Samt att det ska vara något som ska kunna konstateras som en absolut sanning utan undantag. Men nu tolkar jag det som att du trots allt kan se ursäktande omständigheter, med ditt senare inlägg med Robin Williams?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB: Jo, men det är i sig en filosofisk fråga, dvs hur mycket information bör man ha innan man yttrar sig? Givetvis hade jag haft större förståelse ifall det visade sig att någon var sjuk i MS eller dylikt.

Många här på forumet var väldigt snabba med att stämpla André Petersson som energitjuv, diva etc. men hur många känner honom eller vet bakgrunden till tjafset med HV 71?

Jag är medveten om att diskussioner om självmord i regel är tabu, man ska säga "usch, vad sorgligt" och sedan gå vidare. Samtidigt pratas det ofta om att vi måste prata mer om psykisk ohälsa. Och min bestämda uppfattning är att bästa sättet att motverka självmord är att istället för att måla upp det som en tragedi - måla upp det som något töntigt och fjantigt. För vem vill bli ihågkommen som en töntig fjant?

Som vanligt uttrycker andra detta bättre än jag, och som vanligt är Seinfeld kung:

Kommentera