1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2721109

Sv: Apropå ingenting...
erjo: Så du påstår alltså att MBN hade ändrat spelsinne, klubbteknik, fysik och skott som center? Visst kan ansvaret vara annorlunda, men har man medspelare som kompletterar en bra är det inga problem. Nu kommer väl troligen MBN vara ytter oavsett, men det du påstår att det skulle göra honom till en jätteannorlunda spelare som center köper jag inte.

Ett sånt här ämne är definitivt en diskussion, en sanning är något man VET som att himlen är blå och gräset är grönt. Frågan om hur bra det går för olika spelare att spela center, är något alla kan ha olika ståndpunkter i och därefter en _diskussion_.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Nej jag har aldrig påstått att hans attribut som spelare på något sätt ändras, det har du läst mellan raderna som så ofta förut. Att tro att man ska vinna en diskussion genom att hitta på påståenden som inte finns måste vara en bra måttstock på både intelligens och kunskap i det man diskuterar.

Det skulle göra honom till en annorlunda spelare pga att han skulle vara tvungen att spela på ett annat sätt. Är det för effekt i ditt argument du envisas med att slänga in ord som "jätte" och "super"?
Förstår du inte att det är helt andra ansvarsområden och uppgifter för en center jämfört med en ytter så är det ju ingen mening att fortsätta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Även om en kedja måste komplettera varandra är det olika uppgifter. Det är helt givet att Olofsson kommer spela ytter för han kommer bättre till nytta om han får pucken i ett senare skede och kan därmed nyttja sina spetsegenskaper som inte är defensiv i egen zon eller speluppbyggnad. På samma sätt kommer Jasek spela center då hans kompetens nyttjas bättre i centerrollen.

Lindberg SKA enligt mig ha mycket puck och vara väldigt involverad i spelet i båda ändarna av rinken. Därför tycker jag att det vore märkligt att inte använda honom som center. Jag tror inte att han skulle vara topp tre bland ytterforwards i ligan, men jag håller honom kanske seriens bästa center.

Visst kan man ser kedjor där ansvaret är mer spritt och man täcker upp för varandra, men likt förbaskat är det ändå oerhört tydligt att rollen center i svensk hockey är klart annorlunda än ytterforwardens. Det är också oerhört ovanligt att man flyttar in någon som normalt spelar ytterforward till centerplatsen. Vi har provat både Aagaard och Woods, men ärligt talat kommer ingen av dem att spela center i vinter om vi inte får väldigt mycket skador då de passar sämre där av olika skäl.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Vi har förövrigt höjt priserna på biljetter ännu mer. Har vi samma publiksnitt eller högre denna säsong som förra lär vi få in ännu en bra pluspeng.
Kommentera