1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492369 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2721260

Sv: Apropå ingenting...
erjo: Vi har på fullaste allvar en back som kan spela forward i laget och du anser att det är ogångbart att spela en ytter som center, trots att det sker flertalet gånger i varje lag per säsong.

Jag är rätt 100% på att ingen expert i NHL hade dumförklarat mig för att säga att centrar och ytterforwards har liknande uppgifter, men du verkar anse att de är lika olika som utespelare och målvakt. Du skrev att min ”take” på att centrar och yttrar är forwards i slutändan är en så dum take att ”orkar inte”. Du ställer dig alltså emot en sanning att både centrar och yttrar är olika typer av forwards, med liknande uppgifter, den främsta är att skapa offensiv.

I mitt argumenterande har jag _Inte_ pratat om att alla yttrar bör spela centrar och tvärtom, vilket är det du verkar tro att jag skriver. Min enda poäng har varit att det inte är en omöjlighet då i princip det som krävs är att man tar en lite mer defensiv roll och börjar teka. Läs det jag skriver innan tills du förstår vad jag menar innan du dumförklarar mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: "det som krävs är att man tar en lite mer defensiv roll och börjar teka."

I teorin, men i verkligheten så är det betydligt svårare än så om man ska vara bra som center. Jag tror det är lika svårt för en ytterforward att kliva in som center, som för en back att spela ytterforward om man tänker sig ett bra utfall. Både Woods och Aagaard har tidigare varit center, men skulle vara sjätte- och sjundecenter hos oss.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Nu har jag inte följt hela er diskussion. Men skulle väl säga att det är vanligare att man spelar en tvåvägsback på centerposition än en renodlad ytter vid brist på spelare. Samma sak om det behöver fyllas ut på backen. Det är lättare att översätta egenskaperna mellan de positionerna.

Finns ganska många exempel över åren, bara rakt av från huvudet så har vi haft Wahlberg som center och Löven har spelat Fredric Andersson och Girard som backar samt Nörstebö (tror det var han) som center vid nåt tillfälle.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: om du menar att yttrar och centrar är forwards i samma utsträckning som att höger/vänsterbackar båda är försvarare så har du ju rätt, men det är ju så självklart att det inte behöver förklaras. Du har dock sagt att det inte skulle vara en stor skillnad i spelet om en ytterforward skulle spela center eftersom han har samma klubbteknik, spelsinne osv vilket är vad folk försöker förklara för dig att det inte är så enkelt. Att det är lättare för en center att spela vinge än vice versa.
Nej du har inte sagt att alla ska göra det, men du har sagt att en 18-åring som inte har någon erfarenhet av att spela center, skulle kunna kliva in och göra det i SHL utan att det skulle märkas någon större skillnad. Den taken är riktigt dum, vare sig du vill förstå det eller inte.
Återigen har jag inget behov av att dumförklara dig då du sköter det själv.
Kommentera