1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495255 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2723271

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Peja: Du menar att Kopacka dribblar sig genom motståndarförsvaret flera gånger per match? Såg exakt ingenting av det mot Timrå. Två åkdueller som han vann mot Per Svensson och resten av missade dribblingar samt missade passningar.
Du är nog ensam om att de likheter mellan en spelare som är i SHL-topp gällande individuell skicklighet och en som i princip bara har snabbhet.

Visat var Ove Molin rätt lik Foppa också?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Om Ove Molin hade haft ungefär samma poängsnitt som Foppa i NHL så hade den jämförelsen kunna varit intressant, även fast de var två helt olika spelartyper.

Kopacka är oerhört snabb, stark, skjuter som en häst sparkar, är livsfarlig på öppen is och halvdant spelsinne. Däremot har han inte den typen av pucktransport som Ranta har, Kopacka är mer någon man spelar på fri isyta och som därefter accelererar ifrån den sista backen, inte någon som transporterar puck förbi flera spelare.

Ser ingenting som tyder på att varken Kopacka eller Ranta skulle tillhöra det absoluta toppskiktet i SHL. Hade förmodligen placerat båda i tredjekedjor med två grovjobbare för att låta de göra sin grej utan att det går ut över resten av kedjan. Därav jämförelsen.

Som sagt, jag håller Ranta som bättre, men nivåskillnaden är knappast så stor att man kan jämföra med typ Foppa vs Ove Molin. Foppa är en NHL hall of famer, Molin är en elitserien-legend. Kopacka och Ranga är två SHL-spelare med relativt liknande egenskaper som haft liknande AHL-stats, det är inte helt givet att den ena är mycket bättre än den andre.
Kommentera