1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495255 inlägg · 4088 ämnen

Inlägg #2723280

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
J F K: Om Ove Molin hade haft ungefär samma poängsnitt som Foppa i NHL så hade den jämförelsen kunna varit intressant, även fast de var två helt olika spelartyper.

Kopacka är oerhört snabb, stark, skjuter som en häst sparkar, är livsfarlig på öppen is och halvdant spelsinne. Däremot har han inte den typen av pucktransport som Ranta har, Kopacka är mer någon man spelar på fri isyta och som därefter accelererar ifrån den sista backen, inte någon som transporterar puck förbi flera spelare.

Ser ingenting som tyder på att varken Kopacka eller Ranta skulle tillhöra det absoluta toppskiktet i SHL. Hade förmodligen placerat båda i tredjekedjor med två grovjobbare för att låta de göra sin grej utan att det går ut över resten av kedjan. Därav jämförelsen.

Som sagt, jag håller Ranta som bättre, men nivåskillnaden är knappast så stor att man kan jämföra med typ Foppa vs Ove Molin. Foppa är en NHL hall of famer, Molin är en elitserien-legend. Kopacka och Ranga är två SHL-spelare med relativt liknande egenskaper som haft liknande AHL-stats, det är inte helt givet att den ena är mycket bättre än den andre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher hösten 2024
Peja: Ranta gjorde väl 20 poäng den andra halvan efter en dålig start då han anpassade sig till svenska hockeyn. Han spelade förmodligen i en sämre miljö än alla som kom högre upp i poängligan den andra halvan av säsongen också med O'Regan, Niederbach osv.

Är ungefär elva i poängligan ungefär där du placerar Kopacka så är de kanske liknande.
Du glömmer förresten att nämna att Rantas spel gav honom flera matcher i NHL för topplaget Colorado medan Kopacka aldrig var i närheten av NHL.

Jag ger mig. Du har lyckats med att provocera med rena dumheter. Bra gjort, men gnäll inte om MoDo-iter dumdrygar sig i Brynäsboken då heller.
Kommentera