1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2727980

Sv: Apropå ingenting...
Trilske: Det är en smula märkligt tycker jag också.

Argument som nytt, fräscht samt stor potential på många spelare kan vridas till det motsatta; tycker det är ganska uppenbart att Sanny & Svensson tycker med hjärtat när de placerar Malmö så högt upp.

Svensson har ju satt ett stort frågetecken på Lassi och menar att han inte kommer hålla samma höga nivå som föregående år. Lassi var absolut överjävlig och statistik vittnar om att han kanske inte borde tagit alla puckar som han nu gjorde. Jag menar dock att han inte kommer "behöva" vara lika överjävlig i år för att vi ska ta oss längre än i fjol.

MoDo har en uppgraderad backsida samt sitt andra år i SHL; tränarstaben har haft massor av tid på sig att göra om i försvarsspelet - vilket också kan räknas som en uppgradering. Lassi kommer alltså att ha ett bättre försvarsspel bakom sig men trots det så kommer Lassi inte komma upp i nivå för att vi ska undvika kval, menar Svensson.

Svenssons logik blir ju att spelare med "stor uppsida" som har potentialen att väckas till liv går före spelare som redan har "väckts" till liv, gjort ett överjäkligt år och DESSUTOM inte behöver hålla samma nivå för att göra det mer än godkänt(läs uppgraderad backuppsättning samt försvarsspel).

Att kunna göra adekvata bedömningar och måla upp skräckscenarion åt ena hållet för att sedan blunda för massor av hinder när det handlar om ens älskling gör en supporter. Kanske skriver Svensson under på Aftonbladets hyllning av Kollar som ligger 5 nivåer över Mattias Karlin? Ska bli spännande att följa Redhawks nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
smyl: Ännu märkligare blir det när man synar MIF's trupp.
Langhamer hyllar dom i podden och Sanny har svårt att se honom göra en till lika dålig säsong medan det omvända verkar gälla Lassi av någon outgrundlig anledning som är både yngre och har bättre statistik i Finland.
Man kan också sätta ett frågetecken på Langhamers karaktär när han lämnar IKO mitt i ett brinnande kval pga personliga orsaker. Inte läst nåt i efterhand om vad det gällde.
Gällande Lassis karaktär är det tvärtom där han alltid steppade upp i de viktiga matcherna. Sjukt bra egenskap.

MIF's backsida kommer dom få förlita sig på de finska AHL-importerna samt Kivihalme(som var riktigt bra innan skadan ifjol)

Offensivt ser det ännu blekare ut där Haapala och Hanzl ska driva laget.
Hanzl kändes rätt trött ifjol hos hyndorna så jag har svårt att se honom kugga upp nämnvärt i år.
Bakom dom finns i princip ingenting, men hoppas kanske att namn som Pasic och Vesterheim ska kliva fram vilket känns lite naivt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
smyl: Samtliga av Karlkvist, Johnsson och Tambellini gjorde betydligt bättre andrasäsonger i SHL, så man undrar om de baserar detta på någon form av fakta eller bara magkänsla.

Allra konstigast blir det när de för resonemanget om en spelare som Lassi, som har hållit en väldigt hög nivå under hela sin seniora karriär.

Kan förstå om de hade fört resonemanget om Aagaard, som hamnade i ett galet stim som är svårt att upprepa. Men en spelare som Woods och Näsén kan bli hur bra som helst, och Bernhardt kommer få sitt genombrott på sikt.

Dessutom gjorde väl Sampo knappt ett mål under första halvan av säsongen, så han kommer gissningsvis producera redan från början nu.

Var väldigt orolig i somras, men tycker en rad frågetecken har rätats ut.
Kommentera