1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497193 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2743737

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
J F K: Varför tyckte domarna på isen att det räckte med två minuter om tacklingen var så ful? De videogranskade situationen i flera minuter men lyckades ändå inte se en superful tackling.

Era spelare vrålade och gastade på små domslut så som icings i träningsmatchen mot Brynäs, likaså slog Olofsson klubban i sargen av ren frustration som jag nog inte har sett en elitspelare göra på flera år. Ändå reagerade ingen på tacklingen som enligt din mening var så himla ful. Det går inte riktigt ihop. Att D’Astous skulle bli skadad kunde ju inte era spelare veta direkt när tacklingen skedde, så det är ett korkat argument.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Peja:

Fast de anmärkningsvärda här är ju att de dömde två minuter och inte gav matchstraff sett till hur bedömningen har sett ut tidigare gällande halvt vårdslösa satsningar.

Vilket även bekräftas av DNs beslut, dvs att domarna var ute och cyklade.

Rätt eller fel, det är väl så bedömningen ser ut idag.

Ta bara exemplet med niederbach från ifjol där man tog noll hänsyn till huruvida mottagaren skyddade sig tillräckligt, och den tacklingen/satsningen var hälften så ful men renderade ändå i ett dubbelt så hårt straff jämfört med gårdagens satsning.

Man kan definitivt diskutera dastås uppsåt tanke på att matchen redan var förlorad, jag själv lutar nog åt att han tappade skallen och gick in för att sänka motståndaren med 30 sekunder kvar.

Det är min känsla i alla fall, gissar att DN gick på en liknande linje och därför vill statuera exempel och säga att det där tolererar vi inte...

Vid närmare eftertanke framstår det som helt absurt att niederbach fick 4 matcher jämfört med dastås 2.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-10-05
Peja: Nu granskades det av de som vet. Domarna var nog snälla då ni redan förlorat. Det vi vet är att experterna stängde av Dåren i två matcher.

Alla såg väl att Dåren hade ont och gick av direkt. Det syntes väl att han blev skadad
I alla fall skrev jag det direkt när jag såg hur djävla idiotiskt han kom in i situationen. Kanske är jag helt enkelt mycket mer kunnig än dig och de flesta andra, men själv tror jag MoDos bås förstod samma sak.

Kul att du tycker att jag är bättre än de flesta att analysera den så kallade tacklingen.
Kommentera