NHL

14645 inlägg · 804 ämnen

The Hockey News top 50

740006 · » Till forumet


Sv: The Hockey News top 50
JimmyH: I slutspelet måste du väl hålla med om att han glänste mest av Ottawas forwards? :)
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
Deas: Ja, alltså visst typ 90% av Heatleys mål förra säsongen kom på direktskott eller returer känns det som. Men Heatley är ju ändå en väldigt kraftfull spelare som ger mycket utrymme åt Affe/Havlat och framförallt Spezza som puckförare. Plus att han själv är väldigt skicklig och har ju genom hela karriären visat att han inte är beroende av medspelare. Han är mycket mer än bara en sniper, han har alltid varit en personlig favorit hos mig och jag har höga krav ;)

Martin Havlat spelade för lite för att komma med men inte tycker jag att han är bäste forward i Ottawa inte. Han kan vara riktigt bra när han vill men han är sämre än de tre stora i mina ögon.
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
JimmyH: Svårt att bli ännu bättre om man dominerat grundserien. Några av Jagrs bästa matcher har jag dock sett i slutspelssammanhang.

Vad tycker du föresten om att Affe och Spezza är så mycket lägre rankade än Heatley? De matcher jag såg med Ottawa var han inte så delaktig i spelet, utan mer en kompleterande sniper. Typ som Cheecho. Ottawas bäste forward ifjol (då han väl spelade) var ju Havlat.
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
Deas: Jagr har varit bra i slutspel det har han. Men jag vidhåller att han aldrig varit en spelare som blivit ännu bättre i viktiga matcher än vad han varit tidigare under grundseriespel.
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
JimmyH: Crosby har vunnit J-VM och var i år VM's bäste spelare. Så nog kan han vara bra då det gäller också :) Men nog om det, vi är överens om att han är nr. 1 på listan nästa år ;)

Att Jagr aldrig varit lika bra i slutspel går jag däremot igång på. På 149 slutspelsmatcher har han 155 poäng. Jag har sett honom på i stort egen hand slå ut Washington och New Jersey. Jag glömmer aldrig kvartsfinalserien mot New Jersey 98 eller 99 då en skadad Jagr bär Pittsburgh mot seger. Se till tjeckernas senaste VM. Jagr bryter tummen och kommer tillbaka till slutspelet utan att kunna skjuta. Han är ändå helt enorm, transporterar puck och levererar macka efter macka. Han ligger bakom två av deras tre mål i finalen. Och var han ändå seg på grillerna den turneringen :P

Se på Rangers i år. De var med i två perioder pga förstakedjan och då främst Jagr. Efter hans skada var den matchserien över.

Listan kan faktiskt göras längre. Och hans lite lägre poängsnitt sett till Stanley Cup är ju bara helt naturligt. Innan i år har det länge varit sällsynt med jättemånga poäng i slutspelet. Förutom Forsberg efter comebacken, och just Jagr 00 då han på 8 matcher hade 16 poäng innan hans skada förvärrades och Toronto slog ut Pittsburgh. Det avgörande målet släppte Barrasson in på ett jävla skitskott från distans. Det svider än idag.

Appropå spelarrankingar rekommenderar jag LCS Hockey. Nu i dagarna gör de (han) en komplett ranking position för position. Han har hitills hunnit med målvakter och backar. Och jag köper hans argument för att Lidas bara är 4a på listan :) Se länktips.
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
Deas: En av de viktigaste färdigheterna är ju ändå att klara av att vara bra då det gäller som mest. Tycker jag i alla fall.

Där har inte Crosby fått visa sig ännu på denna nivån även om han var rätt het mot Sverige i semifinalen i VM så är det inte riktigt samma sak på något sätt.

Jaromir Jagr har aldrig kommit upp i samma outstanding nivå i playoff som i grundserie, 23 poäng på 18 matcher som bäst. Ytterliggare en del i mitt lilla agg mot en av de bästa européerna någonsin.

91 poäng av Richards, okej men nu ligger ju ribban ett gäng poäng högre än vanligt. Nog var jag mer imponerad av 79 i grund plus 26 i slutspelet 2004 men mellanår var kanske ändå i överkant att ta till då jag åter analyserar det.
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
JimmyH: Hehe, ja Staal har mycket att hänga i julgranen i vinter. Men listan ser spelarens färdigheter och inte vad de vunnit? Och då imponerar Crosbys grundserie mer på mig. Det är väl också det lite luriga med den där listan, att de som plockar fram allt de har i slutspelet har en fördel mot de som "bara" visade upp sig under grundserien. Pronger t,ex var bra i grundserien, dålig i OS men en titan i slutspelet, vilket också är vad som ger honom en sådan hög placering.

Jagr är speciell, men har fått oförtjänt mycket skit i svensk media. Han vet när och hur han ska förbruka sin energi.

97-01 såg jag väldigt mycket NHL hemma och då var han helt dominant. De satte ihop honom med rookien Hrdina och sopan Kip Miller och han var ändå ostoppbar. Under lockouten och framförallt nu i år var gammla Jagr tillbaka. Han var tom. riktigt snabb några matcher, och lirar faktiskt i egen zon då det behövs :)

14 raka säsonger med minst 30 mål är rätt sjukt det med.

Samtidigt kan han vara en stor crybaby och är så osvensk som det bara går. Ja, han är typ Zlatan fast han kan säga ödmjuka saker också =)

Hans säsong senast var verkligen helt enorm dock. Innan de fem (?) sista omgångarna ledde han mål, poäng och +/- minusligan. Hyfsat sjukt om han vunnit de tre priserna och då också Hart plus Leaster B :P Men men, Rangers tapp på slutet avgjorde.

Richards karriärsbästa 90 poäng har jag svårt att se som ett mellanår. St Louis däremot drogs ju med ett brutet finger han inte fick ordning på. Verkligen tråkigt då han borde gynnats av de nya reglerna.

I stor sett är vi rätt överens ändå känns det som =)
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
Deas: Eric Staal vann poängligan i Stanley Cup och ja... ehh vann Stanley Cup. Det står sig ganska högt. Sedan att han var två poäng sämre än Crosby i grundserien över 82 matcher är väl högget som stucket. Jag låter Staal slå Crosby denna gång för att från och med nu så kommer han garanterat få stå i bakgrunden. Om ett år har 1:an på listan #87 på ryggen.

Nicklas Lidström är klar 1:a i mina ögon, det enda minuset är väl Detroits insats i Stanley Cup men Edmonton visade sig vara rätt bra. OS-turneringen borde också vägas in i bedömningen och där var han helt outstanding och att han åter tog hem Norris Trophy och att Detroit vann President Trophy. Han gjorde ytterst få misstag förra säsongen, knappt något alls, väldigt säker.

Brodeur är på nedgång men säkert med på min topp 30 och detsamma för Brad Richards men han hade liksom sina Tampa Bay-polare ett mellanår känns det som. Jaromir Jagr har jag aldrig riktigt gillat, vet inte vad det beror på men hans arbetsinsats och moral är diskutabel, men hans offensiva kvalitéer är kanske bäst i världen däremot.
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
JimmyH: Jag är i år igen ganska överens med deras lista. Tycker Nash står för högt och som dig att Lidström står för lågt (även om han inte är 1a). Annars är jag rätt nöjd.

Jag förstår inte hur du ser Staal som bättre än Crosby dock. Då han i Carolinas förstakedja gjorde mindre poäng och hade sämre +/- än Crosby i sällskap med Hilbert och Armstrong.

Jag saknar dessutom Brodeur och Richards, och vill ha Jagr högre. I övrigt gillar jag din lista :)

Efter nästa säsong är Foppa top tre igen, vad tror ni? :)
Kommentera

Sv: The Hockey News top 50
Deas: Helt sjukt att påstå att Miikka Kiprusoff skulle vara världens bästa spelare anser jag. Han spelar i ett lag med ett väldigt bra försvarsspel så jag är tveksam till att han ens skulle vara världens bästa målvakt.

Men duktig är han, dessutom en en klassisk Timråspelare. ;)

Världens bästa spelare är däremot Nicklas Lidström. Plats 15? Hualigen vad pinsamt av den så klassiska och hederliga tidiningen som ändå brukar ha rätt okej årslistor.

Den topp 5 de har lagt ut så tycker jag att endast Joe Thornton och Alexander Ovechkin platsar där.

Jag håller med dig, deas om Rick Nash också. Långt ifrån en komplett hockeyspelare, då är den jämnårige Eric Staal betydligt vassare i mina ögon.

Jag kan sitta här och kritisera hela dagen så det är väl bäst jag slänger upp en egen topp 20:

1. Nicklas Lidström
2. Joe Thornton
3. Alexander Ovechkin
4. Eric Staal
5. Sidney Crosby
6. Jaromir Jagr
7. Jarome Iginla
8. Chris Pronger
9. Patrick Marleau
10. Dany Heatley
11. Dion Phaneuf
12. Zdeno Chara
13. Jason Spezza
14. Henrik Zetterberg
15. Daniel Alfredsson
16. Joe Sakic
17. Ilya Kovalchuk
18. Peter Forsberg
19. Miikka Kiprusoff
20. Henrik Lundqvist
Kommentera

The Hockey News top 50
Så var det dags igen, hockeybibeln har talat och rankat alla spelare inför säsongen 06/07. Jag hittade den postad på ett forum (där den dessutom är uppdelad i flera olika inlägg) så jag har ingen riktig länk utan klistrar bara in den här.

Jag håller i stort sett med. Lite överraskad av Kipper men han har väl ändå varit världens bäste målis i två år nu. Förstår inte vad Nash gjort för att förtjäna sin ranking dock.

1.) Kirusoff
2.) Pronger
3.) Jagr
4.) Thornton
5.) Ovechkin
6.) Crosby
7.) Iginla
8.) S. Niedermayer
9.) R. Nash
10.) Heatley
11.) Broduer
12.) Elias
13.) Forsberg
14.) Staal
15.) Lidstrom
16.) Redden
17.) Sakic
18.) Kovalchuk
19.) Chara
20.) Alfredsson
21.) Lecavalier
22.) Spezza
23.) B. Richards
24.) Hossa
25.) Luongo
26.) Havlat
27.) Gaborik
28.) Zatterberg
29.) Vokoun
30.) R. Blake
31.) Gagne
32.) Phaneuf
33.) Smyth
34.) Naslund
35.) Datsyuk
36. Cheechoo
37. Marleau
38. Brind'amour
39. Doan
40. Visnovsky
41. O. Jokinen
42. Zubov
43. Tanguay
44. Regehr
45. McCabe
46. Morrow
47. St Louis
48. Sundin
49. Turco
50. Gionta
Kommentera

740006 · »