1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586529 inlägg · 6217 ämnen

Personliga biljetter inom hockeyn

1382937 · » Till forumet


Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
Raggaren Putte: Jag är för någon form av allmän kontroll. Det är det enda som funkar. Titta bara på England. Det var inte förrän Football Spectators Act instiftades som de fick bukt med problemen. Det här är ju i stort sett samma sak, bara lite mer high tech.
Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
Raggaren Putte: Så är det helt klart, där är jag med dig. det är AIK och DIF ink de senaste fotbollsskandalerna som jagat på detta och vi får lida när TIMRÅ IK endå håller en hög säkerhet på sina matcher.

Känns emr som dom fått panik typ "vi måste bara göra någon radikalt, bara vi går något för att visa att vi agerar" Indeirekt tror jag Hockeyn får lida pga fotbollen, vi har en inkommande säsong på gång medans fotbollssäsongen spårar ur totalt, och vi har ett AIK som "etablerat" sig även till sästa säsong och ett DIF, fotbollshuligarnerna ifrån AIK komemr självklart att befinna sig även på Hovet 2011/2012. Därför agerar dom som dom gör nu INNAN korhuset rasat ihop totalt, dom är detta korthus enabrt i stockholm och ett ganska ärligt talat lokalt problem inom hockey, men som sagt allt som händer i stockholm är ju såklart ett problem i hela sverige enligt slippsnissarna.
Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
rubin carter: Ok, men om det nu är klubbens ansvar att stå för säkerheten så låt då respektive klubb hantera den frågan efter eget behov istället för att tvinga på dem någon centraliserad byråkratiskt uppfunnen "on-size-fits-all"-lösning.
Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
Raggaren Putte: Nu är det ju dock "klubbens ansvar" innan brotten begås, då just ett hocket evegemang är inom det privata. Det är klubben som arrangerar någonting, och då ska klubben också stå för säkerheten. Arrangerar jag en klubbfest så kommer inte poliserna att volontär arbeta för mig. Därför ska även klubben stå för dessa kostnader om säkerheten ska höjas. liksom jag får betala säkerheten vid ett evegemang.

Dock så är jag med dig om att staffen blir lindrigare om man bankar på någon inne på arenan, och det är fel väldigt fel. Här ska den skyldiga stå för alla konsekvenser iom att matchen ev bryts, han ska även åka dit för ev grov misshandel om bråket är grovt, och inte något "lull lull" för den stackaren bråka "för sitt lag".

Men så länge ingen händer så ska klubben betala vartenda öre för att garantera säkerhet när privat personer går in på arenan!
Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
hubbenorlen: Det du skriver är ju bara en variant av "Har man rent mjöl i påsen så har man inget att..."

Förslaget är faktiskt riktigt idiotiskt (och verkar fylla helt andra syften), då det är ett problem som har mycket enklare lösningar som dessutom inte drabbar de som sköter sig. Dessutom så är ju knappast detta något större problem i hockeyn mer än för ett litet fåtal klubbar. Varför ska de andra klubbarna tvingas att betala för åtgärder de inte alls behöver?

Det riktiga problemet är ju att man fortfarande lite naivt betraktar detta fenomen som klubbarnas ansvar istället för att hantera det som ett "riktigt" brott. Nyckeln är ju att låta samma lagar gälla inne på en arena som utanför. En idiot som misshandlar någon inne på en arena ska inte få någon straffrabatt bara för att det är klassat som det ädla brottet "huliganism". Likaså ska idioterna bli personligt ekonomiskt ansvariga för de kostnader de förorsakar ALLA parter.

Sedan om nån jävla drogad snorunge typ Kevin Hagen blir bränd för livet pga det så är det ett offer som får tas för att hålla alla hans nästan lika "coola" kompisar på mattan. Dåliga handlingar ska primärt få konsekvenser för de som utför dem och inte för alla andra.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
man kan väl köra med Pass där alla nya pass är utrustade med personliga fingeravtryck i chipet.
Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
hubbenorlen: Man kanske skulle testa Arselskanning?
För inget Arsel är det andra likt.
Kommentera

Sv: Personliga biljetter inom hockeyn
The great one: Jag har inga problem med att få mina ögon scannade om det innebär att man slipper idioterna på arenorna.
Jag har mycket svårt att tro att de skulle lagra uppgifter om vanliga hederliga människor. Har du inte misskött dig så finns du inte i några register. Det gör däremot idioterna, vilket gör att man slipper dem.
Och då är det ingen inskränkning av integriteten, tycker jag.
Kommentera

Personliga biljetter inom hockeyn
I dagens Expressen kan man läsa om hur ishockeyn ska införa ännu mera kontroll och övervakning av sin publik (se länk).

Man diskuterar att införa identifiering genom legitimation, men även ögonscanners och fingeravtryck.

Känner att det gått för långt nu, varför ska 99% av publiken bli scannade för att 1% i stockholmsderbyn inte kan sköta sig?

Vad hände med den personliga integriteten?


Blir detta verklighet har undertecknad sett sin sista live-match i Eon arena.
Kommentera

1382937 · »