1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

585934 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1458726

Sv: Apropå nånting...

TRL: Önskar verkligen att jag kunde ha samma optimistiska syn som du. I stället tror jag precis tvärtom. Dvs att Nubben väntar med nyförvärv därför att han avvaktat för länge och väntat på spelare 'med rätt karaktär', istället för att hugga på det som fanns. Nu är det både brådis och för sent.

Jag tror också att det största misstaget, förutom att behålla Perraz längre än till förra novemberuppehållet, var att från början inrikta sig på att långsamt förändra laget till kvalserien. Jag hade hellre sett 'all-in', och snabba åtgärder för att försöka undvika densamma.

Jag tror att den här utdragna långbänken varit rena döden för spelartruppen (och oss supportrar). Det snackas om att det ska värvas, 'kommer det in flera spelare är det klart att några måste lämna också', osv. Sen händer det jävligt lite. Visst, Pikken och Högström. Men det var ju lågoddsare båda två, och inget som kom som en överraskning för någon.

Men hur blir det med Murran, t ex? Om vi nu bortser från hans brister och vad vi tycker om hans spel i övrigt, så...är det väl ingen tvekan om att det låg någon substans i snacket om att han var på väg till LHC. Nu sprack det - enligt rykten - med hans tilltänkta ersättare, och då stannar Murran. Tills vidare. Är han kvar kommer han, vare sig vi vill eller inte, vara en av dom som ska göra det. Spela för att hålla laget kvar i serien. Kommer såna här manövrar göra honom villigare eller än mer ovillig att 'offra en arm för laget' ?

Nej, jag tycker det mesta är pajaseri för tillfället. Och har så varit under hela säsongen. Jag vet att ingen håller med, men...Nubben. Vilken boost det blev när han kom in i klubben. ('Jamen, fatta hur det skulle sett ut om han INTE kommit! Det här är bara ett tecken på allvaret, när inte ens HAN...osv osv') Sicket lall. Försöka bygga om ett helt jävla lag mitt i säsongen. Indirekt säga till spelartruppen: 'ni är så jävla dåliga att jag måste byta ut ett antal av er för att det här ska funka. Det är inget fel på träningarna, det är ni som suger'.

Nej, jag är utomordentligt skeptisk. Köpa, köpa, köpa. Det är Nubbens melodi nuförtiden. Den körde han ju friskt med i Frölunda. Byggde dom mest felkomponerande lagbyggen för de högsta summor en sportchef någonsin haft till sitt förfogande. När det blev bajs av allt, sparka, köp nytt. Lappa, laga. Hets, hets. Det funkade inte då, och jag är allt annat än övertygad om att det kommer att funka nu heller. Bremberg, Molinder. Var hittar vi genialiteten i dom värvningarna? På vilket sätt säger dom 'ah, det var annat än Linkan-förstärkningar det!!1' ?

Pajaseri!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...

Bragd-Birger: Låna pengar  så att vi kan klara av detta ,  gör om lån -eller skit i det ! Får vi inte in nya ledare och spelare kommer vi inte att klara det här ,det vi gör nu är Timrås framtid ,kommer vi inte klara av detta i år är det slut med denna förening .Hur skall vi bygga upp en ekonomi sedan??? i allsvenskan ??

Kommentera

Sv: Apropå nånting...

Bragd-Birger: Kan hålla med dig till viss del... men jag tror fortfarande på succé då tränaren kommer in. Visst, jag håller med om att Nubben kanske väntat lite väl länge med att förstärka laget. Men lugn, det kommer förstärkningar. Finns alltid spelare i andra lag som kanske inte riktigt kommit till rätta. Då pratar vi lag som har sån pass bra trupp att inte alla får utrymme och det är väl där som Nubben bör vara och fiska och rycka och dra.

Angående Bremberg och Molinder, så var det väl ingen riktigt som visste hur bra Bremberg skulle vara eller inte vara. Nu har vi facit i hand och jag tycker personligen inte han varit så mycket sämre än någon annan. Jag är övertygad om att han kommer få "åkerblom-effekten" i en kvalserie och vara nyttig och kliva fram då det som mest gäller. Molinder däremot var väl nån form av panikvärvning för att täcka upp bagarn... han har ju inte heller gjort bort sig men är nog mer en utfyllnadsspelare som inte kostar så mycket och som väntar på ett genombrott. Det kan komma när som helst. Huvudsaken är att ha en bred trupp.

Men bättre spelare kommer att komma det ska du få se. Som det ser ut nu gör vi inga mål framåt men det har ju sina förklaringar. Om vi tar Djurgårdsmatchen nu t.e.x. så saknade vi både Granath och Torp i försvaret samtidigt som våra ordinarie målvakter var skadade/sjuka. Och in kom Sundsvall hockeys unga orutinerade målvakt Lindvall. Han gjorde en stormatch i mina ögon men våra forwards fick backa hem och hjälpa till bakåt och kunde inte gå fullt framåt. Ändå var de ytterst nära att näta åtskilliga ggr. Man kan inte skylla på otur utan det är väl mer självförtroendet som inte finns där längre. Tommy Andersson kommer kliva in och väcka spelarnas självförtroende igen. Där har han sin starka sida. Han kommer förbereda dem mentalt och rätt som det är kommer proppen gå ur... kanske redan imorgon mot Luleå?

Men som sagt fokus ligger på kvalspel och som det sett ut de senaste 3 omgångarna har Timrå spelat riktigt bra trots uteblivna segrar. Så länge de spelar som de gör nu tror jag inte kvallagen kan sätta något emot. De har 1 femma som får bära hela laget.. vi bör ha 2 åtminstone kanske 3. Spelare kommer! Vänta o se.

Kommentera