1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1947142

Sv: Apropå nånting...
Då är alltså transferfönstret stängt.........

Besvikelsen stor hos många, men återigen så blev det en väntad utgång. Ohjälpligt sist i serien lockar inga spelare, bara riktigt stora pengar hade kunna locka 1-2 nya spelare. Pengarna finns såklart inte och det står många låg före oss i kön o vill värva.

Att vi höll jämna steg i botten i 30-35 omgångar är en helt ok prestation, skadan på Wedin olycklig. Men ett på papperet sämre lag får alltid problem ju längre en serie är och motivation/självförtroende sjunker snabbt.

Bara ställa sig in på kval och försöka hitta spelet, framförallt i egen zon. För 99% av övriga hockeysverige var det glasklart att vi skulle vara 1 av 2 lag som skulle hamna där. Sen överleva kvalet och bygga vidare och lyfta ur spelare som inte håller på högsta nivån.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jari Kapanen: Inte helt oväntat att Timrå kammar noll. Du slår huvudet på spiken i ditt inlägg; oattraktiva förutsättningar och halvrisig ekonomi.

Men; jag tänker att det var ytterst få spelare där ute som FAKTISKT hade hjälpt oss i det läget vi befinner oss i. Möjligtvis Jonte D, E. P, Lander, en skadefri Zäta, eller en combackande formtoppad Krykov. Klart orealistiska värvningar. I vårt läge hade det behövts hjärta också, inte bara skills. För ärligt; en valfri stjärnvärvning i nuläget hade kostat föreningens hela ekonomi och dessutom hade spelaren ifråga inte lagt två fingrar emellan när the shit gets going. Vad spelar Timrå Ik's framtid för roll för en sån spelare?!

Klart väntat läge efter fönstrets stängning. Nu har man inget annat val än att bygga vidare på befintlig grupp. Varje match från och med nu ska innebära framgångar. Inte nödvändigtvis poängmässigt men dtaljmässigt. Och sedan står vi där i kvalet; med allt vad det innebär.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jari Kapanen: Aik s situation är inte speciellt roligt ekonomiskt sett. Man spelar i år på dispens i hockeyallsvenskan och behöver ha ett eget kapital på 2 miljoner kr senast den 30/4 så att de åtmistone kan spela hockeyallsvenskan enligt deras egen vd (se länk) De behöver också ett likviditetstillskott för att kunna slutföra säsongen! Timrås aktieförsäljning som gav 2.5 miljoner kr kan visa sig vara viktig för oss iallafall för att klara en elitlicens i SHL eller HA nästa säsong.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
toppa form till kval
wedin tbax
då e ja ej orolig
Kommentera