1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2151463

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Fast Hedberg har ju rätt under serien har ni varit i en klass för er själva och styrkan har varit att rätt bekvämt använda offensiven för att spela ut tråkiga lag som VH, Västervik mfl, er största utmanare i slutspelet är ni själva. Smyger det sig in en känsla av överlägsenhet eller att det kommer ordna sig pga. en kreativitet och offensiv kan det bli riktigt farligt mot lag som SSK, BIK, Mora, AIK som kommer gå på 110% och motiveras av att slå ut seriesegrarna.

Matcherna i slutspel blir ju ett krig och det är sällan det är offensiven som gör att man går hela vägen, alla måste ge sig in i närkamper som det var det sista man gjorde och ifall även stjärnorna visar vägen med detta spel är mycket vunnet.

Håller er som stora favoriter såklart, även om det finns en viss osäkerhet hur laget står upp när det blir ett krig, tänker då på era senaste matcher mot löven och matcherna mot oss, iaf i den första var ni inte beredda att offra tillräckligt mycket för att vinna.

Hur som helst är det sjukt kul att uppflyttningen avgörs av ett slutspel, och man lär ju sitta och följa och njuta av matcherna trots att modo inte är med. Det enda positiva med detta är ju att man faktiskt kan kosta på sig att njuta av matcherna när ens eget lag inte är med.

Och som jag sa tidigare, möter ni löven i någon runda så håller jag stenhårt på er.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Var påväg att skriva i stort sett samma sak, men du hann före. Det blir en stor utmaning att lyckas överföra detta till en slutspelskontext, vilket dessutom är en helt ny kontext för den här ligan. Förra kvalsystemet levde lite av sitt eget liv och utvecklades i en helt annan riktning än den folk trodde på förhand. Det ansågs omöjligt att slå ut ett SHL-lag i bäst av sju matcher, sen visade det sig att just precis det hände varenda säsong. Säsongen 18/19 åkte båda SHL-lagen ut, t.o.m. Den brutala mentala press det var att krångla sig igenom den där matchserien som SHL-lag visade sig bli fruktansvärt svår.

Frågan är hur det här systemet blir? Den här säsongen är vi skyhöga favoriter, nästa säsong kanske det är betydligt mer öppet. Bara för att vi har samma slutspelssystem som SHL behöver det inte betyda att det får samma utseende som SM-slutspelet. Alla drömmer om den där hopplösa outsidern som kommer från ingenstans och sen går hela vägen, men jag vet inte hur många gånger det egentligen hänt. På rak arm minns jag bara HV 1995.

Vi kommer ställas inför en i stort sett unik situation för den här föreningen och ska nu klara av den press som kommer ur att vara favorit. Tidigare har vi alltid haft någon outsiderfaktor att vila lite emot, nu finns inte den. Det ska bli fruktansvärt intressant att se hur man klarar av det, då allt annat än att vi går upp är att betrakta som ett gigantiskt fiasko.
Kommentera