1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586451 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2151490

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Var påväg att skriva i stort sett samma sak, men du hann före. Det blir en stor utmaning att lyckas överföra detta till en slutspelskontext, vilket dessutom är en helt ny kontext för den här ligan. Förra kvalsystemet levde lite av sitt eget liv och utvecklades i en helt annan riktning än den folk trodde på förhand. Det ansågs omöjligt att slå ut ett SHL-lag i bäst av sju matcher, sen visade det sig att just precis det hände varenda säsong. Säsongen 18/19 åkte båda SHL-lagen ut, t.o.m. Den brutala mentala press det var att krångla sig igenom den där matchserien som SHL-lag visade sig bli fruktansvärt svår.

Frågan är hur det här systemet blir? Den här säsongen är vi skyhöga favoriter, nästa säsong kanske det är betydligt mer öppet. Bara för att vi har samma slutspelssystem som SHL behöver det inte betyda att det får samma utseende som SM-slutspelet. Alla drömmer om den där hopplösa outsidern som kommer från ingenstans och sen går hela vägen, men jag vet inte hur många gånger det egentligen hänt. På rak arm minns jag bara HV 1995.

Vi kommer ställas inför en i stort sett unik situation för den här föreningen och ska nu klara av den press som kommer ur att vara favorit. Tidigare har vi alltid haft någon outsiderfaktor att vila lite emot, nu finns inte den. Det ska bli fruktansvärt intressant att se hur man klarar av det, då allt annat än att vi går upp är att betrakta som ett gigantiskt fiasko.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag förstår hur du tänker när du säger att Timrå är "skyhöga favoriter" (tabellplacering, gjorda/insläppta mål, corsi statistk mm) men jag tittar mer på inbördes möten lagen emellan och då ser det annorlunda ut. Det är också en stor skillnad på 52 matcher i grundserien och slutspelet där varje match är på liv eller död. Men vi har ett kanonlag som är tillräckligt bra för att ta steget upp till SHL om alla viktiga pusselbitar faller på plats och det är just det vi alla hoppas på. Personligen är jag övertygad att det är hur vi lyckas med vårt defensiva spel som kommer att bli avgörande och med PW och Harde på ingång så ser det ju riktigt lovande ut. Offensiven är tillräckligt bra även om jag hoppas vi kan förbättra vårt PP spel och få ut mer där.
Kommentera