1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586451 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2151583

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Jag förstår hur du tänker när du säger att Timrå är "skyhöga favoriter" (tabellplacering, gjorda/insläppta mål, corsi statistk mm) men jag tittar mer på inbördes möten lagen emellan och då ser det annorlunda ut. Det är också en stor skillnad på 52 matcher i grundserien och slutspelet där varje match är på liv eller död. Men vi har ett kanonlag som är tillräckligt bra för att ta steget upp till SHL om alla viktiga pusselbitar faller på plats och det är just det vi alla hoppas på. Personligen är jag övertygad att det är hur vi lyckas med vårt defensiva spel som kommer att bli avgörande och med PW och Harde på ingång så ser det ju riktigt lovande ut. Offensiven är tillräckligt bra även om jag hoppas vi kan förbättra vårt PP spel och få ut mer där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Ja, alltså rent personligen och i egenskap av Timråsupporter så bär det emot att se oss som favoriter men det är nog bara att konstatera faktum och att det är så omgivningen kommer se på oss. Målsättningen inför säsongen var att gå upp nu i vår och att vi skulle vara ett topplag i serien, sen råkade det bli så att vi kanske vinner hela grundserien med 25-30 poängs marginal ner till tvåan när 52 matcher spelats. Nubben överarbetade i somras helt enkelt, och nu får vi stå där med ledartröjan inför slutspelet istället. Det kommer bli en ovan situation, åtminstone för oss supportrar. För klubben är det också ovant, bland spelarna är det förmodligen något helt annat.

Defensiven kommer så klart bli viktig, samtidigt som även den varit nästan överdimensionerat bra sett till det motstånd vi mött i den här ligan. Åtminstone är det sånt man kan uttolka av hur statistiken såg ut när vi var som allra mest dominanta i höstas, då laget (enligt min högst personliga bild) fortfarande gick på max. Vi har varit under stark press i episoder i ett flertal matcher, men inte varit helt utspelade i en hel match en enda gång. Förlusterna har nästintill uteslutande kommit ur en brist på offensiv desperation snarare än att vi klappat ihop defensivt. Åtminstone är det så jag har sett på det hela.

Därför hade det inte varit det minsta fel med fler offensiva hot, men det vore ju nästan provocerande att låtsas vara orolig på den fronten med tanke på det manskap vi har. Prio 1-10 kommer för samtliga av våra motståndare vara att få stopp på förstalinan, och Karlskrona lyckades väldigt bra med att strypa Dahléns kedja när vi gick upp senast. Då tog andrakedjan med Gallo - Olofsson - Persson över taktpinnen istället, och i år är vi betydligt bredare bland resterande kedjor än vi var 17/18. Dessutom slipper vi möta SHL-motstånd den här gången. I PP går det att styra ut oss, men alla lag är så pass rädda för dra på sig utvisningar att mängden PP vi får minskar allt mer. Och då återstår liksom 5v5-spelet, vilket är vår absolut främsta gren. Det kommer nog, precis som Rytter med flera varit inne på, att handla om vårt eget fokus och vår egen prestation. Det är en klyscha, men med vårt utgångsläge stämmer det ännu bättre än i de flesta andra fall.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Om det nu ens blir vi som står i en final så finner jag det närmast osannolikt med nån annan motståndare än Löven el Karlskoga. I båda fallen är det mentala det absolut viktigaste, att vi klarar att fokusera och lägga energi på rätt saker. Vi är seriens bästa lag, om det råder inga tvivel. Det är dock inte detsamma som att vi självklart står som vinnare på slutet.

Mot Löven gäller det att lägga allt gnäll på domare och tveksamma domslut åt sidan. Gilla läget!

Mot Karlskoga gäller det att stå upp utan att för den skull gå i deras grisfälla. Utnyttja vår större skicklighet och möta Daggen och de andra gristrynenas provokationer med att se lite sköna ut bara
Kommentera