1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586393 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369158

Sv: Försäsong 2022
Pinaceae: Slängde ett halvt öga på matchen mellan Örebro och Karlskoga. Av det jag såg så hade Örebro svårt att ta sig in på de heta lägena. Men jag såg väldigt sporadiskt som sagt.


Vad gäller styrkor och svagheter hos spelare så kan man ju av försäsonger bli lurad av nått.

Minns ju att Rattie knappt var önskad efter vår försäsong förra året och undrar hur många ggr Emil Berglund var skyttekung på försäsongerna i Timrå etc.
Rätt ofta som juniorer ser ut att få sina genombrott för att väl när säsongen drar igång försvinna helt när det fysiska spelet höjs och de rutinerade spelarna som kanske vet sina garanterade plats i laget kör för 100%.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Sputnik:
Jag förstår, det är väll just det som gör det svårt att bedöma något från försäsongen. Att man oftast inte har sett matchen eller hela matchen alternativt sett hela men med bara ett öga.

Ska man verkligen få ut någon information behöver man ju titta på matcherna på det vis som en professionell gör, vilket ju tar både tid och energi.

Anser att man såklart behöver se spelarna i flera situationer, men att Hanzl hade en jäkligt bra spelförståelse var en sådan sak som framgick på försäsongen. Likväl Zajacs defensiva brister, samma misstag gjordes på snarlika vis upprepade gånger.

Berglunds skytteligavinster kan jag inte uttala mig om, mer än att det även där krävs att mer kontext behövs än att han gjorde mål. Vilket motstånd var det? Hur mycket var det hans insats som ledde till målet och så vidare. Just att bara läsa av resultatet och antalet mål ger ju tyvärr en väldigt liten mängd av den information som verkligen ger något på sikt, förvisso oavsett försäsong eller faktisk säsong.

Vi hamnar åter i den tidskrävande bit som bland annat TIK-Lund och Jimmy Hamrin gör väldigt bra.
Som väll också var ett skäl till att de övriga i den nu mer nedlagda timråpodden kände att det tog för mycket tid. Minns att de uttryckte att de inte orkade vara så analytiska och fundera på vad de skulle ta med sig till podden nästa gång, som en annan med tidsbrist har jag full förståelse för det.
Låst ämne