1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586904 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2374734

Sv: Apropå nånting...
söder över: Jag är ganska allergisk mot konspirationsteorier i vanliga fall, men när det just gäller SHL och bedömningar funderar jag mer och mer på om det inte ändå ligger något i att vissa lag gynnas och andra missgynnas metodiskt. Syfte att göra SHL rikare med de "stora" publiklagen i högsta serien. Jag har såklart inga konkreta bevis och man ska ju beakta att man är partisk i frågan. Försöker verkligen se det objektivt, men tycker mig se tendenser och det gäller inte bara Timrå. Domarna i sig kanske inte är korrupta, men man är ju lite nyfiken på det där "situationsrummet" som allt flitigare tas till. Vilka sitter där och bedömer och hur oberoende är de till SHL-organisationen? Vore kul att veta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Labban: ja… jag är helt allergisk själv mot konspirationsteorier.
Jag vill inte kalla det för en sådan heller riktigt för jag är inte särskilt övertygad om att det skulle gynna enskilda klubbar som förutbestämt…

Men det är så usel kvalitet och konsekvens i tolkningar och bedömningar och det är alltid ok! Inget att invända mot det.
Skydda alla som är inblandade i allt som varit konstigt.

Det är ju som att man skapat en arbetsordning kring det med målbedömningar och avstängningsärenden som är minst sagt skyddad verkstad.

Dom vräker sedan ur sig beslut som den höga klubban på FHC’s mål som godkänt utan att ändra till rätt målskytt… det är inte särskilt proffsigt.

Om man kan vara dålig om och om igen utan att något ändras så har man byggt det perfekta systemet för oduglighet.

Om det förbannade situationsrummet skulle kolla filmningar istället som SHL pratade om på förhand skulle jagas resolut kunde dom kanske återupprätta sin heder en smula men icke. Det bara rullar på som vanligt.

Jag vill bara tillägga att jag kollar väldigt lite på annan hockey än den Timrå Ik deltar i men jag kollade på LHC-Saik nu ikväll och LHC förstärkte ett antal situationer rätt jävla tydligt utan att det gav det resultat som man sagt att det ska ge…

Jag vill lägga till med att detta primärt kanske inte är negativt för Timrå utan snarare topp-hockey i Sverige och för svenska domare ur ett internationellt perspektiv.

Eftersom merparten av alla matcher inte innehåller Timrå IK så lär jag inte ta på mig en jätte-offerkofta ur Timrå perspektivet.

För övriga som irriterar sig över mina bekymmer att släppa detta!

Sorry!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Labban: Som det såg ut för åtminstone HA-DIF så hade de ju en hel drös av fördelaktiga beslut.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Labban: Ända sedan jag snackade med Sanny förra året om just detta så berättade han att Timrå fick väldigt mycket i sin fördel när han spelade hos oss. Nu får vi också mycket fördel ibland men även mycket emot oss. I detta fall tror jag det har mycket med att göra att det delvis är första tävlingsmatchen och det är press på domarna för att det är scandinavium. Vi vann matchen ändå. Tänk om det inte hade blivit godkänt? Hade vi vunnit? Hade vi förlorat?
Kommentera