1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587687 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2562568

Sv: Apropå nånting...
Olle: Lander är en vettig person. Tycker han har många rätt i artikeln nedan.

Att finnar har temperament är sen gammalt. Om de använder temperamentet på rätt sätt kan den kedjan nog bli bra. Är mer oroad över backsidan, den är tuuuunn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
ToddW: Kapten slut i tanken har en poäng
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ToddW: Tunn och tunn, ni har ju många backar under kontrakt men det ser ut som ni försöker spela med nån slags allsvensk spelidé, väldigt många förstapass från backar centralt i banan och då tror jag det inte spelar nån roll om man möter löven eller Färjestad, man måste kunna hantera omställningarna bättre. Hade ni varit mer på hugget så hade ni normalt straffat löven för sin huvudlösa forecheck men en sak är säker och det är att det blir tyngre och svårare i SHL att spela sig ur egen zon. Så ja, ni behöver ett par spelskickliga backar till detta lagbygge mer än ni behöver en sista spetsforward.

Minns jag inte helt fel så var backsidan vårt största problem vår första säsong (andra gången) i SHL. För hafsigt och stressat omställningsspel som blev långa stunder tillbakapressade i egen zon som blev trötta ben. Det största, och mest demoraliserande, med det var att man kunde börja matcherna helt ok och ta ledningen men ju längre det led desto mer började isen luta i uppförsbacke eftersom tid i egen zon var för lång.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
ToddW: Han har fullkomligt rätt!
Kommentera