1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587709 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2574945

Sv: Apropå nånting...
empa11: Utan att ha belägg, men känslan är att det aldrig skadar att agera proaktivt, om vi nu har back på g.
Jag tycker det oftast är så att lag som går bra brukar ha lättare att ha omsättning på spelarfronten och klarar av lite rotation i laget.

Nästan så att det aldrig blir så att ett lag som inte går bra, automatiskt börjar vinna pga en enstaka värvning in till exempel.

I detta fall så är det ju tydligt att Edfeldt och Forsmark bevisar att de bemästrar en mer modern hockey där pucken får gå. Att bygga för stor stomme med spelare som Didde,Eroxon håller ju inte i längden, ja plus att jag tycker Eronen har problem med tempot också mellanåt. Lite tveksam på ytterliggare ett år med förmodat rät fin lön om han inte steppar upp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Nej som supporter hatar man ju inte att ha valmöjlighet bland spelare. Har svårt att se att ett nyförvärv skulle bli förödande på något sätt. Jag litar på att coacherna hittar ett sätt att utnyttja alla spelare och deras färdigheter.

Det enda jag ser som problem, där budgetarbetet spelar roll, är att vi säkerligen bara har råd med typ 1 spelare av högre klass. Om ens det.
Blir lite nojig att ta in en värvning så här tidigt. Så länge vi ligger bra med i tabellen och tar poäng, ser jag det som optimalt att man låter säsongen gå lite mer innan man slår till. Tänk om backsidan klarar sig bra med befintlig topp 6, och våra extra gör mer än ett fullgott jobb vid behov. Sen kommer Wedda tillbaka och är ringrostig, medan någon annan i topp 6-forwards går sönder, och det är offensiv vi behöver?

Såklart bara spånande, men att fylla den kanske sista platsen redan efter 6 matcher är lite risky.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Erixon och Didde börjar mer och mer kännas som oldies som att de tillhör gårdagens ishockey. Framförallt är jag paff över hur ickekonstruktivt Erixon spelar. Han var ju en allround back i sin ungdom, med hyggligt fina offensiva egenskaper. Nu känns det som att han inte ens försöker, och att han till och med lirar mer destruktivt än föregående säsong.

Dock tror jag mer på honom på sex backar än Didde. Didde får lira 7:e back, men logga en hel del tid i PK samt ta ett gäng defensiva tekningar, istället för exempelvis Rindell.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Vad i tempot är det som känns tveksamt med Eronen? Är det att han är sämre på skridskorna? Passningsspelet?

Trots allt gjort 4p på 6 matcher. Ingen dum utvisning orsakad ännu. Inte heller några bastantiska misstag från hans klubba.
Kommentera