1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587683 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2677583

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Den här diskussion är ju enbart löjlig för det finns inget i Sundsvall att flytta till. Det finns inte ens en diskussion att bygga en ny arena där och byggtiden är säkert minst fem år.

Som folk redan har påpekat, en flytt till Sundsvall garanterar inte fler åskådare. Sedan så är det många som anklagar Örebro och Växjö för att vara artificiella plastlag. Men vad hade en flytt till en annan kommun gjort med TImrå? Jag hade nog kallat det rätt ordentligt plastigt.

I fotbollen så finns det redan lag som har bytt kommuner. Dalkurd flyttade från Borlänge till Uppsala och AFC Eskilstuna flyttade dit från Stockholm. Båda flyttarna har varit pajasartade för att kulturen inte funnits där.

Sedan kan man dra argumentet till sin spets och fråga flyttvurmarna om nu ekonomin är så viktig, varför inte drömma större? Qubec flyttade ju till Colorado och har vunnit NHL flera gånger sedan dess! Stockholm och Uppsala är ju betydligt större kommuner utan SHL representation. Varför inte dit då? Hur långt är en acceptabel flytt enligt er? Är det bara det sportsliga som är det viktiga eller är kulturen viktig alls?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
El_loco: Hej alla Timråvänner!

Har inte skrivit här inne på väldigt länge men följer forumet ofta, nu kan jag inte hålla mig längre utan måste lägga mig i debatten...

Tror att det fanns planer under tidigt 2000-tal att flytta arenan till hamnen i S-svall? Detta kommer såklart inte ske nu eller inom några år. Men en flytt hade inneburit så sjukt mycket mer för klubben är vad vissa här anar. Och det hade garanterat varit ett bättre publikunderlag, sponsorer, sportsliga resultat osv om den låg där.

Det skriks ibland att klubben måste ta nya steg men hur ska man kunna göra det när vissa är så förbannat enögda.. "Timrå ska ligga i Timrå för det har det alltid gjort"!

Ursäkta men vad kommer detta hat till Sundsvall ifrån? Den här inne som kan tänka någorlunda klart kan dra slutsatsen att Timrå som hockeylag inte hade funnits på elitnivå om Sundsvall inte hade legat 2 mil bort...
Så sjukt naivt och barnsligt att hela tiden låtsas om som att Sundsvall inte betyder något för Timrå IK.

Men visst bygg ut en ny arena på samma fräscha åkerplätt mitt ute i skogen i ett område med 10 000 invånare där "ladan" stått sedan Sundsvall brann. Javisst, ja glömde bort att Timrå är Metropolen i Norrland!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
El_loco: hahaha jag va fan move over Almtuna... Timrå is moving to Uppsala
Kommentera