1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587689 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2718890

Sv: Apropå nånting...
Det märkligaste i alltihopa kring backsidan är att man fortsätter med typ samma numerär. Erixon och Eronen ska möjligtvis ursäktas för att dom spelade skadade ifjol men problemet är ju att vi är så tunna på backsidan och uppenbarligen inga tillräckligt bra juniorer att man spelar dom halvskadade, märkligt att spelarna går med på det, sett till deras fortsatta karriärer och liv.
Tror och hoppas på att när den där sista 0,1% trillar över till att O Kapanen stannar att man väljer att lägga dom där centerpengarna på en till back. Behöver inte vara nån stjärna (om inte Eronen och Erixon fortsätter att va kassa trots kärnfriska) utan bara någon som kan avlasta och gå in så att alla får rättvisa förutsättningar att göra sig själv rättvisa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Är det egentligen backsidan som varit vårt problem dom senaste säsongerna? 21/22 blev vår backsida totalsågade, den var hur stabil som helst (oftast). 22/23 blev vi ännu mer sågade och visst var den inte värdig ett lag för övre halvan men vi hade ju en offensiv som totalt krakelerat. Inför den stundande säsongen så blir vår backsida återigen totalsågad men så mycket har inte förändrats egentligen, förutom att flera backar blivit ett år äldre. Framförallt Svensson lär få problem, tycker åldern börjar ta ut sin rätt på hans spelsätt. Men annars då? Jag tror vi kan göra en ok säsong om våra nyckelspelare på forwardssidan kliver fram som dom borde (och inte gjorde ifjol).

Vår akilleshäl är kanske skadorna (som vanligt) men tittar man tex. på Modo som rankades högre på backsidan (åtminstone av den där skellefteåliraren) så blev deras backar överspelade och stod ofta för grova markeringstabbar, det problemet hade inte vi i samma utsträckning. Så ska man jämföra med länsgrannen så har dom en oerfaren backsida som gjorde grova defensiva misstag men dom har blivit ett år mer erfarna. Vi har erfarna backar som blivit ett år äldre (och mer skadebenägen). Tittar man på Brynäs så har dom en ganska SHL-oerfaren backsida, skulle inte förvåna mig om dom ser ut lite som Modo förra året, dvs. en hel del kreativitet men blottar sig för misstag.
Kommentera