1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587702 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2718999

Sv: Apropå nånting...
Olle: Nu kommenterade jag främst den upplevda filosofin kring backsidan (för tunn så man tvingas spela halvskadade backar) men om jag ska kommentera laget som helhet så som jag ser det så har vår offensiv blivit drabbade av situationen på backsidan. Vi har haft ett bra försvarsspel sista två säsongerna mycket tack vare att vi har haft defensivt skickliga centrar och även att våra forwards tagit ett stort defensivt ansvar, vilket dom såklart ska göra men kanske inte i den utsträckning som varit. Med en bättre backsida där fler forwards (och till viss del centrar) kan få en lite friare roll skulle gynna anfallsspelet tror jag.
Kort sagt så har inte vår backsida överpresterat trots bra defensiva siffror utan det är snarare tackvare lagspelet som defensiven sett bra ut men det har också medfört att vi är ett av de målsnålare lagen framåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
angeroath: med ”fria” roller på forwardsidan, menar du Dahlén då? För han är väl den enda välbetalda forwarden som inte lyckats räta in sig själv i ett spelsystem än. Det är säkert en mix av för dåliga backar och för dåligt defensivt arbete av forwards. I det statiska försvaret tycker jag vi varit helt ok men uppspelen, som så ofta inte lyckades ta sig ur motståndarnas presspel, där behöver jokinen göra en insats.

Sen tycker jag inte Dahlén och gänget kan gömma sig bakom en ”dålig backsida”. Forwards lyckades dåligt i spel 5-5 och ännu sämre i PP. För många åkte runt på en skridsko och väntade på att få puck. För få var beredda att göra jobbet för att vinna en puck. Fria roller på forwards, nej tack. Det provade vi ifjol.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Det går att skriva hur mycket som helst angående vår backsida från alla möjliga vinklar och vrår. Kontraktslängder, offensiva och defensiva förmågor etc etc.

Men det jag kanske främst saknar i laget är en riktig backgeneral. En ledarfigur som både är en ledare spelmässigt (stabil, resolut och som kan lasta massa tid i BP eller PP samt i avgörande lägen) men ännu viktigare står upp för laget och är någon som motståndarna vet att man inte bråkar med ostraffat. De namn som poppar upp spontant är Kalle Koskinen, Per Styf och Sanny Lindström. Ledare på och utanför isen som var starka kulturbärare i föreningen och som spelade med stor pondus. De var ovärderliga för Timrå på sin tid.

Dessa backtyper har vi inte haft på länge och det är något som vi är i skriande behov av enligt mig. Utmaningen är att de inte växer på träd och att det inte bara är något man kan köpa in. Men med rätt karaktär så kan "bygga upp" en sådan spelare över tid.

Det vi har närmast till hands idag är Didde, han har karaktären och spelar uppoffrande men är inte på samma sätt ledande i sitt spel som ovan nämnda trio.

Här har Kapenen och Nubben en utmaning de närmsta åren!
Kommentera