1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587702 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2719013

Sv: Apropå nånting...
angeroath: med ”fria” roller på forwardsidan, menar du Dahlén då? För han är väl den enda välbetalda forwarden som inte lyckats räta in sig själv i ett spelsystem än. Det är säkert en mix av för dåliga backar och för dåligt defensivt arbete av forwards. I det statiska försvaret tycker jag vi varit helt ok men uppspelen, som så ofta inte lyckades ta sig ur motståndarnas presspel, där behöver jokinen göra en insats.

Sen tycker jag inte Dahlén och gänget kan gömma sig bakom en ”dålig backsida”. Forwards lyckades dåligt i spel 5-5 och ännu sämre i PP. För många åkte runt på en skridsko och väntade på att få puck. För få var beredda att göra jobbet för att vinna en puck. Fria roller på forwards, nej tack. Det provade vi ifjol.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Dahlén blev jävligt ensam i offensiven -ja, blir ju så när alla behöver ha ett defensivt mind set både med och utan puck. Men ja, Jonte gjorde en dålig säsong individuellt, runt 20 poäng mer än han gjorde ska vi kunna begära av honom men med det sagt så handlar väldigt mycket om spelsystemet.
Tror Jokinens hockey kommer funka bättre där man enkelt uttryckt ska starta anfallet så fort man får pucken och börja försvara så fort man tappar den, jag tror det kommer gynna vår offensiv att tillåta offensiva, kreativa spelare göra vad dom är bäst på men också ha krav på sig att försvara när det blir nödvändigt. Till och med Jonte spår jag kommer jobba hårdare defensivt om man för belöning för det senare offensivt.
Senaste säsongerna har det varit ett väldigt defensivt mind set oavsett om vi haft puckinnehav eller ej.
Just uppspelen har ju backarna väldigt mycket ansvar i och där har vi ju tyvärr inte riktigt kvaliteten så tror inte det kommer bli så stor skillnad egentligen, för bättre uppspel så behöver vi backar som är bättre med puck. Som konstaterats tusen gånger här inne så är det en för mycket av Svensson, Didde, Erixon(Erixon ska bort, enl mig) en av dom platserna borde ha beretts åt en mer puckskicklig spelare, vilket jag tror vi hade kunnat ha råd med sett till lönen som ryktas om Erixon.
Typ nåt sånt, tycker väl jag då.
Kommentera