Brynäs IF

725320 inlägg · 7959 ämnen

Inför omstarten

« · 154885 Till forumet


Inför omstarten
Hoppas nu verkligen att spelarna och ledarna varit inne här i GB och läst alla positiva och uppmuntrande inlägg inför omstarten.
Det är ju i detta läge man så väl behöver höra sådana saker.
Tycker det är bra att de flesta inte dragit fram negativa saker, t.ex att vi spelade riktigt bra i sista matchen mot MoDo, Anger tillbaks med förmodat självförtroende efter bra insats i Finland samt det nya flygvapenprojektet.
OBS Det ovannämnda kallas ironi, bäst att tillägga kanske...

De flesta inlägg (Sylf, Bright, 70 Rodrigues mf,l) verkar ha skrivits av personer som anammat ståuppkomikern Ronny Eriksson´s motto: "Jag vaknade i morse och så var den da´n förstörd".....
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge: Nu har styrelsen nästan gjort allt man kan för att vända trenden(ingen ny spelare en så länge...) sparkat Esko och anlitat mentala tränare .
Så nu måste de bara vända tycker man , de viktigaste är att ge Gunnar & laget fortsatt arbetsro även om de blir ny förlustrad som inledds , de är Styrelsen,Håkan Berg och Sportkommiten som då ska kritiseras om krisen fortsätter .
Stå upp för Brynäs IF och var stolt över att vara Brynäsare .

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge: Vi ser och inser sanningen, vilket pesoner som du aldrig gör!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge: Vi lever inte våra liv med skygglappar i alla fall!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge: "Jag vaknade i morse och så var den da´n förstörd".....Hellre det än att sitta som en religiös mongo och tycka att Brynäs är i alla fall bäst,även om det inte märks.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge: Skönt att se nån här i GB som inte flippat ur och gått i spinn.

"Berglund", var det han som grät ut i SVT soffa över att Hardy var stygg mot honom och inte "dansade efter hans pipa" ?Självupptagna murvlar...
Kommentera

Sv: Inför omstarten
gojoh: "Flippat ur och gått i spinn" är det de man gör när man ser verkligheten och Brynäs prekära situation och vill få ur sig sin ångest någonstans?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: När man har ångest ser man inte verkligheten särskilt bra - ett välkänt psykologiskt faktum.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Fan! Är Freud här GB:n?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Så det enda som gäller för att bli accepterad här, är att inte gnälla och bara tycka att allt är bra eller?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Äh lägg av Tony! Den här diskussionen har vi haft 1000 ggr förut. Känner du dig inte accepterad här eller? Ni är ju bara en enda stor mysgrupp av negativister här som accepterar varandra så fint så.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: De e väl klart som fan att vi som har något negativt att säga om Brynäs inte är accepterade här, det visade du precis med ditt inlägg! Jag önskar verkligen att jag kunde se något positivt med brynäs situation, men tyvärr så kan jag inte det!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Jag visste att det var jag som bestämmer vilka som är accepterade här och inte. Spännande!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues m fl: Det var ju värst en sådan jämmerdal det var här. Ska vi inte försöka och se litet mera positivt på saker och ting? Det blir ju bara magsyra av den domedagsstämning som råder här på GB:en. Vi kan alla läsa tabellen och se att saker och ting ser inte bra ut just nu. Men vi är inte de enda som kan dra den slutsatsen. Jag vägrar idiotförklara klubbledning, SK och andra ledande instanser. Problemet är att klubben helt enkelt saknar de ekonomiska förutsättningarna för att värva 3-4 spelare, som en del skribenter här vill ha. Den förändring som alltså är utgångspunkten för en positiv utveckling måste alltså börja med att modernisera klubbens ekonomi. Man kan diskutera hur vi hamnat där vi är. Någon menar att SM-guldet 1999 snarast var ett misstag, en tillfällig omväg på vägen ner i avgrunden. Jag menar att det fortfarande finns en otrolig massa hockeykunnande och stolthet i den här klubben. Problemet--igen--heter pengar. Jobbet med att stärka klubbens ekonomiska bas tar tid, men det arbetet pågår. Vi vet inte allt som sker inom klubben, och då ska vi inte vara snabba att förkasta allt och alla. Dessutom blir livet rätt trist med en sådan neggig livshållning, tycker jag i varje fall. Alltså--upp med hakan, boys. Om "vi" vinner matcher så är det också "vi" som förlorar dem. Det är alltså "vi" som har att tag i situationen och tillsammans reda ut den.

Brynäs IF--det är vi det. Inte "dom".

Glöm inte det. Vad var det han sade, gamle Churchill--fråga inte vad BIF kan göra för Dig, fråga vad Du kan göra för Brynäs. Gå ut och värva medlemmar. Fixa VISA-kort som ger en intäkt till klubben. Förhoppningsvis kan vi dra igång en medlemsinitierad insamling ganska snart. Det handlar alltså om att vi alla tar tag i vår del av situationen och försöker göra något åt den.

Vi har spelat ungefär en fjärdel av årets ES-matcher, återstår drygt 30 matcher. Då är det väl dumt att redan nu säga att jovisst blir det kvalplats och jovisst blir det allsvenskan nästa år. Jag vägrar att hänga med på de domedagsprofetiorna.

Litet mera optimism, alltså, gubbar.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Visst är det spännande! Om du vill så kan vi fortsätta den här diskussionen över en bärs på lördag fm, innan vi möter SSK!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe: Håller med dig! Men det är jävligt frustrerande när man inte får något tillbaka!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Sorry jag ska inte dit. Nån annan gång kanske? Som den oförbätterlige optimist jag är tror jag du får se en riktigt skön seger på lördag.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Det är klart att det är frustrerande, Rodrigues, det är grymt frustrerande. Hustrun hoppas att Brynäs ska vinna nästan mer än jag eftersom hon vet hur grinig jag blir när de förlorar. Men grejen måste vara att göra något av den där frustrationen, något positivt. En insamling. Värva gamla faster Elna till livstidsmedlem. Något.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Och som den oförbätterlige pessimistiske "medgångssupportern" jag är, som åker som en idiot mellan Stockholm och Gävle varje säsong, så hoppas jag verkligen att du får rätt.Jag orkar inte se dom torska en gång till när man är på plats!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe: Jag håller på dig! Alldeles för tidigt att kasta yxan i sjön. F-n ta Daniel Berglund och hans alplandslag!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe: Ska man skratta eller gråta över ditt långa inlägg, ja utlägg med för den delen? Får jag fråga dej en mycket intressant sak? Vilka är det som måste ansvara för att Brynäs får en bra ekonomi? Vilka är det som år efter år efter år ursäktat sig med att man inte kan satsa som man vill för att man inte har ekonomi för det? Vilka är det som ännu inte gjort nåt åt de ekonomiska problemen? Alla dessa frågor har svaret: Föreningens styrande, klubbledningen, sportkommittén.Dessa försvararar du oreserverat. Oboy...
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Bright: Sant som du säger.Vad man istället kan fråga sig är varför det exakt ALDRIG finns nåra pengar.Publik finns(än så länge) Sponsorer har man.Antalet medlemmar är väl näst högst i landet.Dessutom har man de lägsta lönerna av klubbarna.Alltså,var är pengarna ? Dom får väl göra som 99 % av svenska folket när dom behöver nåt,låna.Om det är vad som behövs för att reda upp den här situationen så är det bara för Berg att knalla ner på banken.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: Sitter och tittar på DIF-FBK, och förundras över vilken intensitet och fart det är i matchen, förhoppningsvis så kanske man får se något liknande på lördag!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: He he,önska kan man ju alltid :-) förresten,tycker du inte Brynäs bjöd upp till bra hockey senast i Globen ?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
MIF leder med 2-0...men det är lugnt,vi har ett bra lag.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: Jo visst! Malmö-Timrå står 2-0 och Frölunda-Luleå 0-1!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Du måste va positiv.Berg & co fixar det här,det har dom ju lovat.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: Om Brynäs vinner 5 av dom 6 kommande matcherna så ska till och med jag bli lite positiv!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Du menar FBK,TIK,MIF,Luleå borta och SSK,HV hemma ? Vilka ska dom då förlora mot ?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: Torsken lär komma nu på torsdag, resten vinner vi lätt!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: OK,jag litar på dig.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: FBK-BIF 7-2 och BIF-SSK 5-2
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Bright: Det var väl inte speciellt bright (ursäkta ordvitsen, kunde inte låta bli) att påstå att SK skulle ha något med ekonomiska problemen att göra eller hur ?
I övrigt så har Brynäs efter -99 blivit fövandlat till en sovande jätte och ja, du har rätt i att de styrande (främst en sovande styrelse) bär ansvaret för att våra intäkter inte motsvarar andras elitserielag.
Kostnaden för elitserielaget är onormalt hög vilket tyder på att intänkterna är så låga att allt går i spelarlöner. Inte speciellt bra om man behöver en kringorganisation som skall dra in kosing, sköta ungdomsverksamhet m.m.
Men vad är receptet då om man bortser från det sedvanliga sparka Berg och Bäckis retoriken ?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huss: Det är inte mej du ska fråga om några recept. Det är inte jag som styr i Brynäs. Det är de som gör det som borde/ska veta det och svara på detta.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huss: Jag tror inte att det är nån hemlighet att det är intäkterna från sponsorerna som är Brynäs problem. Mycket publik, stort medlemsantal, låga spelarlöner talar för att Brynäs skulle kunna vara ekonomiskt välmående. Men i Gästrikland med omnejd finns inga riktigt stora företag som är beredda att öppna plånboken för ishockey och Brynäs. Gevalia är väl ett hyfsat stort företag men uppenbarligen är dom inte villiga att bidra som Löfberg lila. Sandvik finns men där gäller bandy tyvärr. Det är också nåt som drabbar Brynäs. Bra bandylag och ett hyfsat fotbollslag "stjäl" en hel del sponsorspengar och talanger. Sen kan man ju diskutera vilket ansvar ledningen har för att man inte har hittat tillräckligt med sponsorer. Det kanske helt enkelt är så att Gävle inte fixar att ha ett elitserielag. Det lär nog visa sej i april 2003 men gävleborna tycks vara nöjda med att gå och se fotboll i Superettan.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Man får verkligen hoppas att piloterna har fått laget att tänka annorlunda och att dom kan få ett lyft, samt att dom fortsätter att jobba med dom lärt sig även om dom skulle torska mot FBK på torsdag!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Hoppas på er på Torsdag men det blir inte lätt när vi fick fler pinnar mot FBK idag, revanschlusten lär dom ju ha.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: "Om dom skulle torska". Finns det nån tvekan? Det är inte psykologer som kan få fart på det här laget. Det är hockeyspelare dom behöver. Varje dag går jag in på Brynäs hemsida och hoppas få se rubriken: "Två kanonförstärkningar från nästan NHL till Brynäs." Skulle ledningen inte vara beredda att skuldsätta föreningen för att klara nytt kontrakt är det inte bara tjänstefel, det måste vara straffbart tamejfan. Det är rena lurendrejeriet att få oss att tro att flygskolan skulle göra nån skillnad. Expressens artikel idag är rena rama sanningen, det är bara att inse. Att vara optimist i det här läget är ju bara korkat. Visst, jobbar man med laget måste man hålla färgen men som supporter lurar man bara sej själv om man tror att kvalspel går att undvika.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Kan bara hålla med om att allt mer än 1p på torsdag är en bragd.

Fast som FBK spelade i kväll så kanske chansen finns eftersom det inte är första gången FBK är nonchalanta i vinter.

Fridens
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Tror de vore bättre om FBK vunnit för nu lär de ju rycka upp sig inför Brynäs matchen och va lite hungrigare....

Att få nån från NHL tror ja inte på men IHL eller AHL ja från något farmarlag borde det gå hitta nån bra Kanadensare(eller annan nationalitet),nån som kan gå in i kamperna o smälla på och gå rakt på mål.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: hahaha Du har så rätt..

De e nästan skrattretande när man läser det "flygchefen" har sagt, att man verkligen såg att de va ett gäng som hade haft en tuff höst.. DE KAN INTE VARIT SÅ ATT HAN LÄST TABELLEN??

Och redan efter två möten så börjar dom se piggare ut, jojo.. anställ nån voodoosnubbe lika bra!!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Undrar om jag inte skulle ta och ringa den där flygprojektsledaren och be honom ta sig en titt på några av gästerna här i GB:n.
Skulle tro att jobbet med laget är en barnlek jämfört med det han skulle ställas inför härinne...
Kommentera

Sv: Inför omstarten
glada hörnan:

Hahaha, ni har då nått en formtopp i varje fall. Jag har för mig att ni varit kritiska någon gång förut, men nu har ni väl slagit rekord i varje fall? Jag inbillade mig att spelarna åtminstone skulle få spela EN PERIOD innan psykologerna, liksom alla andra skulle odugligförklaras.

Var det inte en och annan här som krävde att något måste göras? Nu görs det något. Men hur många av er är beredda att ge det en chans - det här är ju bara några jävla flygfjantar med hokus-pokus, eller hur? Varför blir jag inte förvånad?

Jag tycker det här är ett mycket bra initiativ, mental träning har i alla tider utövats av mästare, men först på senare år lyfts fram och används nu av många toppidrottsmän.

Jag säger inte att det här är en garanti för framgång, men det borde vara utmärkt för till exemepel Ove Molin: Får vi bara igång honom, så är jag helnöjd.

Jag säger som El Maco: Det är aldrig för tidigt att ge upp.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Från skala 0-10!! Då säger väl jag -3 eftersom vi har tappat 3 stycken men inte fått några nyförvärv så tror jag inte på något nyförvärv denna sidan året möjligtvis en så fort Solings lön betalas av försäkringskassan!!Om inte plötsligt det börjar komma in kulor ifrån öh öh öh ja just det var ju det !!! Så agerar styrelsen ungefär jakten på sponsorer!!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huss:
Att Brynäs har sovit (SOVER) som fd mästarförening är många överens om. Vem som bär ansvaret är väl egentligen en rätt ointressant fråga. Det är ett kollektivt ansvar! Styrelsen har det högsta ansvaret genom att de är utsedda av medlemmarna att driva föreningen framåt. DE utser i sin tur sportkommitté som har ansvaret för att driva den sportsliga verksamheten framåt.

Med detta som bakgrund är det svårt att se att SK är oskyldiga till det som händer (det plågsamt långsamma insomnadet).
SK:s skyldighet är att förklara för styrelsen vad som händer i omvärlden på det sportsliga området och samtidigt ge förslag på vad Brynäs skall göra i framtiden.
Finns den processen överhuvudtaget i Brynäs?

Kopplat till den sportsliga verksamheten och de mål som borde vara ett resultat av densamma borde det framgå med oomkullrunkelig tydlighet att pengarna inte räcker till för att konkurrera med övriga lag i omvärlden.

Har SK varit tydliga men utan att styrelsen agerat sitter styrelsen med STOR SKULD. Har inte SK varit tydliga i kommunikationen med styrelsen (Bäckström-Berg) sitter både styrelsen och SK med STOR SKULD.

Har i sammanhanget svårt att se att spelarna, media, sponsorerna eller medlemmarna/publiken skulle ha skulden...

Styrelsen + SK + Luleåmannen sitter med det fulla och kollektiva ANSVARET!

AGERA!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Bright och gordo: Min drapa igår handlade om några olika saker. För det första ville jag säga att den allmänna domedagsstämningen och kraven på allas huvud på ett fat blir ganska trist efter ett tag och att det vill till att tänka konstruktiva tankar också. För det andra, och det tycks ni ha missat, efterlyste jag en modernisering av föreningen (styrelsearbete, sponsorsstrategi, mm) men sade också att den processen pågår. Problemet är den här typen av förändringar tar tid. Det är inte så enkelt att alla problem försvinner bara man sparkar styrelse, SK och klubbdirektör. Däremot måste man ha en diskussion om hur styrelsen ska vara sammansatt. Man måste ha en helt annan och mer tidsenlig filosofi vad gäller sponsorer, marknadsföring och organisation. Här har andra klubbar ett långt försteg. Det är väl ingen som tror att någon är nöjd med hur saker och ting fungerar just nu?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe:
Bra Jompe, nu har du också greppat problemet.
Det går inte bara att kämpa man måste tänka också.
Gäller för spel i Elitserien likväl som på Hockeysnack!

Destruktivitet och konstruktivitet likväl som positivism och hermeneutism.

Vi får hoppas att uppehållet har utnyttjats optimalt, för det finns inte så många uppehåll att utnyttja...

Si som så!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jag tycker att Styrelsen,Håkan Berg och Sportkommiten har ett gemensamt ansvar till att vi ligger sist .
Jag tycker att : Brooklyn Tigers ska ha en representant i en framtida styrelse , samtliga medlemar i styrelsen och sportkommiten ska till nästa årsmöte ställa sina platser till förfogande och på så viss låt oss medlemar få bestämma ledning , sportkommiten ska läggas ner och en heltids anställd sportchef (med en ass-sportchef som sin högra hand) ska anställas , sportchef ska till sin hjälp också ha scouting grupp på 7-8 personer som kartlägger spelare .
Håkan Berg ska sparkas från posten som klubbdirktör och en kompitent person ska få den posten .
Man ska skriva ett mer omfattande farmalagsavtal med Valbo , till dom ska minst sex spelare från J-20 truppen vara utlånade .
En till träningshall skulle behöva byggas .
Riktiga killar med Brynäshjärta ska anställas förslag: Anders Huss,Inge Hammarstöm , Tommy Sandlin och Niklas Wikegård .
Janne Larsson,Pär Djoos och Tommy Sjödin ska efter deras karriärer som spelare få ett jobb inom klubben.

Tragiskt med Pär Djoos , har varit så bra , men nu tyvärr kanske får sluta på ett tråkigt sätt .

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
gordo:
Att "pengarna inte räcker till för att konkurrera med övriga lag" har du helt rätt i. Det är väl detta som är den springande punkten.
I samma andetag ger du SK skulden till "insomnandet" (din anm.)
Om man bortser från debatten om VARFÖR det är så, håller jag inte med riktigt. Med tanke på att SK har snäva ekonomiska ramar att arbeta inom så tycker jag nog att man gör ett bra jobb. Visserligen har man väl gjort sina tabbar genom åren men det har väl å andra sidan alla lag gjort ngn gång. Att få hit spelare som Bissett, Tuulola, Kivelä,
Davydov, Luovi, Anger t.ex, bara för att nämna några, tyder väl ändå på en viss kompetens vad gäller scouting....
Återstår då frågan om VARFÖR vi inte har mer pengar. Det finns säkert mycket att göra på bl.a sponsringssidan, där man kanske missat en del. Är dock övertygad om att man jobbar hårt på saken
för att förbättra sig.
Har vi medlemmar då ngt att tillföra? Självklart......
Jompe m.fl har tydligen många bra ideer om saken, medlemsinsamling bl.a. Är övertygad om att ifall klubben gick ut med ett utskick t.ex till alla medlemmar om att bidra med låt oss säga en extra medlemsavgift, ca 100 kr, så har vi ju redan där en hygglig start.
Visserligen är det ledningen som har det fulla ansvaret men om spelarna höjer sig några snäpp, media skriver lite mer positivt,
sponsorer och medlemmar öppnar plånböckerna och publiken strömmar till än mer så bidrar det nog till att göra livet lite lättare för Berg & Co.....
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe: Ditt inlägg idag har många riktiga och goda tankar. En sak bara som jag inte "köper" otvetydigt är det här med att du är så säker på att en förnyelse-process verkligen pågår i klubben. Jag ställer mej tveksam till det eftersom aldrig några positiva signaler eller fruktbara förändringar kommer ur den här processen som du påstår pågår. " Tar tid" skriver du också. Ja, men klockan klämtar för Brynäs. Det finns inte mycket tid att vinka på nu. Men du tycker kanske att det går lika bra att Brynäs spelar i allsvenskan när moderniseringen av föreningen är klar?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge:
En SK som köper att år efter år erhålla minskade resurser relativt omvärlden har på sitt ansvar att markera detta gentemot styrelsen. De vindarna har inte blåst i Brynäs! Vem har tagit på sig ANSVARET att vara obekväm gentemot styrelsen för Brynäs bästa?
INGEN!
SK och styrelsen består av en samling herrar som suttit nöjda med sina kort, hur obegripligt det än låter! Det är status att sitta i Brynäs styrelse och kommittéer och dit kommer man bara om man känner rätt folk och klappar varandra i ryggen (läs Berg!).

Tror du verkligen att de nu plötsligt och som av en händelse kan bli flexibla och kompetenta nog för att ändra sitt agerande? Mycket tveksamt, Huge!

Insamling är tydligen på gång via Brooklyn Tigers försorg.
Det är bra!
Lobbade själv i ett tidigt skede för ett "Gästrikeuppror" om du kommer ihåg det.
Problemet med insamlingar är att det enligt Skattemyndigheten kan bli knepigt med beskattningbiten om man står för en sådan insamling (via tex ett pg-konto) som privatperson.
Vad är då lämpligare än att en organisation som Brooklyn Tigers står bakom ett föreningskonto för en insamlingskampanj vid namn "SM Guld nr 13"!

Snacka om goodwill!

Sedan en liten tanke om kunnande och värvningar:
Samtliga av de namn du räknar upp är elitetablerade spelare.
Rätt säkra kort om man säger så. De konkurrerar med de andra klubbarnas värvningar av elitetablerade spelare och där är Brynäs i vanlig fall som bäst tvåa på pucken.

Vart tog kompetensen vägen att hitta halvfabrikaten, de där snuskigt duktiga talangerna, du vet?
Det som var Brynäs ADELSMÄRKE en gång i tiden!
Då krävs det en annan sorts KOMPETENS än vad som finns i dagens SK!

Det finns egentligen bara ETT PROBLEM med dagens Brynäs!

Det saknas opposition!
Med tanke på insomningen är det livsfarligt för den gamla damen.

Jag har dock en stark känsla av att det börjar torna upp sig mörka moln i kulisserna.
Det gäller att ha ett starkt hjärta och sinne för dramatik desto närmare ÅRSMÖTET vi kommer... speciellt för VALBEREDNINGEN och styrelsen! Vilken RYSARE det kommer att bli...
Kommentera

« · 154885