Brynäs IF

725424 inlägg · 7959 ämnen

Lule-BIF

« · 48157 Till forumet


Lule-BIF
tips

5-2

Låt mig ha fel!!!!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Tips

2-4! Målskyttar: Harder,Bisset,Soling och Berka!

Känner på mig att dom kommer att köra livet ur sig ikväll och få en seger som belöning!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Brynäs SM GULD - du är ju positiv INNAN matcherna i allfall hörru ; ) Hoppas du har rätt, men det låter osannolikt.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Det enda jag är negativ om när det gäller Brynäs är Styrelsen och sportkommiten,det är min åsikt och den står jag för!
Jag hoppas självklart att laget alltid ska vinna,och jag anser att laget hade vunnit åtskilligt mer om Styrelse och sportkommite gjort sitt jobb när det var som värst med alla skador!

Brynäshälsningar Ante!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Brynäs SM GULD - jovisst, men din kritik till Styrelsen osv innebär väl också att du inte borde tro på seger? OM de vinner mot Luleå borta är laget så pass bra att kritik mot sportkommiten knappast är nödvändig. Jag menar, t o m FBK hade ju svårt mot Luleå. Och att vi då skulle slå de borta med halva laget skadat, vore ju högst högklassigt.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Ibland så slår motivation klass!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Brynäs SM GULD - Ja, du har rätt! *börjar hålla tummarna NU*
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Hoppas att Simon Östlund får lite istid ikväll. Men det verkar knappast troligt när inte Louvi spelar back. Fjärde ytterparet är redan formerat (Berka/Östling).
Elias i Brynäs, näää, det vore som att plocka hem Hillström...
Det är inte kvantitet vi behöver, det är kvalitet.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Ante:

Tror nog att styrelse och sportkommitte gör så gott de kan med
de förutsättningar som man har (ekonomi inte minst).
Och det här med att värva är inte heller så enkelt alla gånger.
Skall man panikvärva direkt när skadorna börjar komma eller
vänta och hoppas på att de skadade kommer tillbaka relativt
snabbt???. Detta är en fin balansgång tycker jag. En annan sak med värvningar under säsong är ju också
den att de kan förstöra en förhoppningsvis bra stämning som fanns i truppen innan. Spelare som slitit sen starten blir plötsligt
åsidosatta. Sånt påverkar nog berörda spelare negativt.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Huge: Good Call! Precis min åsikt, jag lyckades väl inte få fram den så tydligt i inläggen nyss. Vem säger/vet hur vi hade legat i tabellen med dubbelt så många värvade "klass-spelare"?? Harmoni, gruppdynamik betyder oxå en del, som sagt. Dessutom så hade vi ett mycket lovande lag (kryddat med elitseriens starkaste backbesättning) inför säsongen, vilka här tyckte vi skulle värva då??
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Jag tippar Luleå- Brynäs 2-3 och 3 härliga poäng!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Claesw:

Ja, inte jag ialla fall!! Som du säger så hade vi väl på papperet
ett kanonlag inför året och inte många klagade väl då???
I och för sig finns det aldrig några enkla förklaringar på saker och
ting men hur man än vänder och vrider på saken så är det
trots allt våran otur(?) med skador i år som är roten till allt det onda.
Vi är ju i samma sits som HV var ifjol. Dom värvade ganska friskt
när skadorna började komma men lyckades ju ändå inget vidare.

Tror f ö att det blir en mkt tuff match i kväll. Har stor respekt
för t ex Lule´s Shayne Toporowski, verkar vara en riktig "killer" som avgör var och varannan match för dom.
Förhoppningsvis kommer Harder igång och drar med sig dom andra med sin transatlantiska geist.

Mitt önskescenario annars är:

AIK och LHC till kval.
AIK och Leksand tillbaka till ES.
Timrå och Luleå får "coola" ner sig samt
Brynäs och SSK till slutspel.

(vill ju gärna att både Gnagarna och Kringlorna är kvar så man
får se sitt kära Brynäs här i Sthlmstrakten så ofta som möjligt,
eller hur???
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Nyckelordet när man driver en idrottsklubb är långsiktighet. Man måste jobba långsiktigt med att bygga upp klubbens ekonomi. Sure, man kan säga att Brynäs ligger i en liten stad med ett litet näringsliv, men titta på Timrå, Leksand m fl klubbar i liknande situation, och Brynäs är betydligt starkare än de klubbarna vad gäller medlemmar spridda över hela landet. Det är alltså inte omöjligt att bygga upp en bra ekonomisk bas för Brynäs. Och när man väl gjort det så kan man börja göra långsiktiga rekryteringar, bredda truppen så att man inte står där med fem backar när skadelistan växer. Och när man kommit så långt så lär framgångarna på isen börja komma, sponsorsintäkterna ökar och man hamnar i en uppåtgående spiral. Läget just nu är förstås det att det gäller att komma till slutspel, men det vore välkommet (millenniets största understatement) om klubben kunde ägna sig litet mer åt att tänka långsiktigt. Vi är många, många runt om i landet (skriver detta i ett regnigt Göteborg) som lever för Brynäs och som inte önskar mer än att det ska gå bra, på kort OCH lång sikt. Andra klubbar i samma position som vi gör det, och gör det rätt bra av resultaten att döma. Låt oss göra det samma.

Tänk alltså långsiktigt, gubbar.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Jag får instämma med Huge och ClaesW här vad gäller värvningsfrågorna. Ikväll står vi där med fem backar, fyra backar är borta. Det gör nio backar totalt. Man kan inte ha hur många spelare som helst i laget, det kostar, både pengar, gruppsammanhållning och inte minst så är det knappast utvecklande för de spelare som får nöta bänk.
Nu är läget som det är, och på nåt sätt känns det som att man skulle kunna värva tills fan löser av och lik väl kommer man inte att få fullt lag eftersom Murphy har bestämt det.
Men när alla spelare är tillbaka, då kommer vi att stå där med tre backar som inte får spela...
Den situationen är ju inte bra egentligen och därför ansåg jag inför den här säsongen att det lag man hade skulle få räcka. Nu tvingades man ändå plocka in Magnus Eriksson, samt lyfta upp Adam Andersson från Tierp.
Vad jag vill ha sagt är att ett sånt här extremt skadeläge kan man inte gardera sig emot inför en säsong och panikvärvningar är sällan lyckade. Någon gjorde en jämförelse med HV ifjol vars läge var likartat. De värvade rätt friskt under säsongen men det hjälpte inte. De spelare som tillkommer hinner aldrig riktigt komma in i laget.
Nej, det bästa sättet att skydda sig mot såna här situationer måste ändå vara redan i de lägen där laget är skadefritt spela in spelare som spelar i Tierp. Adam värvades ju av Brynäs men skulle få spela i Tierp. Ett par till såna värvningar och ge dem istid i Brynäströjan också samtidigt som vissa av Brynäs ordinarie spelare får finna sig i att flytta ner då och då.
På så sätt kan man ha en handfull spelare som är relativt redo att hoppa in, samtidigt som man inte sitter på en för bred och dyr trupp.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Hv's värvningar ifjol hjälpte inte? Det kan man ju se ur olika vinklar, vi är ju kvar i eliten, eller hur? De spelare som värvades var ju knappast några floppar. Tänker då främst på Nemirovsky (18p på 26 matcher), Pavlikovsky (14 på 23) och Skröder (11 på 13). Av dessa är ju två dessutom kvar i truppen i år och fortsätter göra bra ifrån sig. Jag vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt utan dessa värvningar.

Tilläggas kan att HV använde sig av 35 spelare totalt under förra säsongen. Brynäs är hittills uppe i totalt 31. Jag lider lite med er, det är inge kul alls.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
OskarB: Jag tackar för upplysningarna. Jag får genast erkänna att jag inte har full koll på HV:s spelaromsättning. Men målsättningen för HV ifjol liksom Brynäs i år är ju slutspel och inget annat. Helst också på den övre halvan. Det var utifrån det jag menade att HV ändå inte lyckades, men fick man en sån poängskörd från sina nyförvärv så kan de knappast räknas som misslyckade, det håller jag med dig om.

Lycka till ikväll, och i fortsättningen.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
HV:s värvningar hjälpte till att hålla dem kvar i ES, det är nog sant. Men samtidigt som man klarade ur skadekrisen förra säsongen så jobbade man långsiktigt. Nya hallen är en del av det, men bara en del. BIF skall ju också begåvas med ny hall, men då vill det till att man har ett ES-lag som spelar där. Såg en intervju med någon i klubbledningen som sade att "jamen, det är skillnad på pengar och pengar...man kan låna för att bygga en ishall men inte för att köpa spelare, de måste man finansiera med de pengar man har". Det här är feltänkt, menar jag. I en klubb är det till syvende och sist truppen som skapar intäkterna, alltså bör man se på spelarköp som investeringar. Och till investeringar lånar man pengar. En ny islada med ett lag i superallsvenskan skulle ju vara ekonomiskt självmord, pga uteblivna sponsors- och publikintäkter. Alltså måste man se både trupp och ishall som något man gör långsiktiga investeringar i.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Forden:

Det är lätt att prata "namn" hit och dit i värvarsammanhang, men "namn" har aldrig vunnit några matcher, det är ett lagspel!
Vissa föreningar har ju inte riktigt förstått det och får kryssa vidare utan chans på SM-bucklan.

Sedan kan man tycka att Mårtensson & Co står sig "så där" i konkurrrens med tex Z och Weinhandl. Arbetshäst kontra finess o briljans. Det ger lite utslag i antalet poäng om inte annat.

Man kan fråga sig varför "våra" JVM-spelare född 1980 har en dalande eller avstannande utvecklingskurva!
The Mighty Asp, Herman H, Berqa och Mårtensson har väl inte direkt raketfart i utvecklingen längre?

Tror liksom dig att samarbetet med Tierp har kunnat nyttjats bättre med det skadeläge som varit/är i Tigers om man resonerat lite mer utbyte (träningar osv) inför säsongen. Det borde dessutom ha lockat fler bra spelare att ansluta sig till Tierp?

Men det kommer en ny säsong efter denna...
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Ja, någonting ska man väl lära sig av det här också? Till ledningens och sportkommiténs försvar ska sägas att ingen kunde förutse det här.
Min förhoppning nu är att vi fixar en slutspelsplats och att det är ett lag som blivit stärkta av motgångarna som kommer till spel.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Vill ni veta hur det går ikväll?

FBK-Frölunda 5-4
Lule-BIF 2-4 (Molin sätter sista målet i öppen kasse)
Timrå-Modo 3-2
Linköping-HV 2-3
SSK-AIK 2-0
DIF-MIF 4-2

Så slipper ni häcka framför text-TV hela kvällen...
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Klokt talat, Forden. Jag tror fortfarande att om/när alla är tillbaka från skador har BIF en bra chans att gå långt i slutspelet.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Jompe:

Det är ju inte mitt lag vi snackar om, men som ekonom kunde jag inte låta bli att kommentera ditt inlägg.

Visst kan man se på spelare eller anställda som investeringar, men om du tänker efter lite så borde du inse vilket vågspel det vore att låna till den sortens investeringar.

Anledningen består i att spelare är väldigt flyktiga investeringar. Det är inte ens säkert att de ger någon avkastning alls, med tanke på skador, värvningar som slår fler mm. Har man då ett dåligt år, står man där med skulderna, men inga pengar att betala dem med då missat slutspel har medfört ett dåligt resultat.

En Arena däremot står ju kanske i 40 år. Då blir ju risken helt plötsligt fördelad på samma tidsperiod, och ett dåligt år kan kvittas mot ett bra.

Du kan dra en parallell till värdepappersmarknaden där optioner är kombinerade med otroligt stor risk eftersom de går ut efter en viss tid och blir värdelösa. Däremot aktier finns ju kvar så länge företaget gör det och du förlorar inget förrän du säljer dem. Det blir ungefär samma riskfördelning.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
OskarB,
Kan bara hålla med, för att fortsätta så kan en hall jämföras med en räntebärande statsobligation. En stor grundinvestering i mångmiljonklassen med en relativt låg avkastning. Men i jämförelse med spelarinvestering ett tryggt instrument.
Låt vara att en option kan vara mera spännande att följa och har en större hävstång om det går bra.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Ikväll skulle jag vilja se en och annan option som vågar gå rakt på mål och så vill jag se optioner som jobbar tillsammans som en... aktieportfölj! :)
Kommentera

Sv: Lule-BIF
....om som avslutning en rejäl utdelning!!!
(helst 3 poäng men är nöjd med 1 eller 2)
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Jag har en liten fråga till dig Huge, hur kan man vara nöjd med 1 eller 2 poäng i det här läget,det enda som räknas nu är 3 poäng för SSK,Luleå och Linköping är oss tätt i röven, SSK kommer ganska säkert att ta 3 poäng mot AIK ikväll och som alla vet så har HV 71 haft det allt annat än lätt mot Linköping! Men det är ju vad jag tycker och jag har ju tydligen alltid fel vad jag än skriver!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Jobs och Floberg har blivit uttagna till TEAM 19 som ska representera Sverige i en Femnationers tunering i Schweiz 4-11 Feb!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
OskarB

Det där om att HV:s värvningar i fjol inte hjälpte kommer från mig,
men vad jag menade var också som Ford P påpekade att det var
utifrån HV:s förmodade ambitioner om en högre placering i
tabellen.Förresten, du nämnde bl a Nemirovsky.
Sitter han fortfarande hos flickvännen i Jönköping utan arbete???
Tänkte när jag läste om saken att han kanske vore ngt för Brynäs.
Nu har vi ju fått Harder men man vet aldrig vad som händer.
Spelade han center eller???
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Sorry Jompe så här går det:

Lule-BIF 5-2 (4 tunga backskador/avstängningar kommer att fälla oss i kväll)
DIF-MIF 4-3 sd
LHC-HV 4-2
SSK-AIK 4-2
Timrå-MODO2-4
FBK-VF 5-3
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Huge:
Nemirovsky gick till en finsk klubb, var det HPK? Timrå och SSK var intresserad av hans tjänster men kunde inte matcha finnarnas lönecheck.

På swehockeys online står fresten Wågen uppsatt som back!? Kan det stämma? Luovi kanske inte tycker det är roligt att spela därbak längre...
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Nädå, Brynäs SM GULD, du har inte alltid fel, men även solen
har fläckar som bekant ;)

Vad jag naturligtvis menade var att i det läge vi är i inför dagens
match med alla skador och en motståndare på uppgång så
får man realistiskt sett väl ändå vara nöjd med poäng, men
siktet är som alltid inställt på 3 st.
Tror nog att HV är rejält revanschsugna efter förnedringarna
tidigare mot LHC.
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Femmorna enligt swehockey online:

4:e forwardspar:
17. ÖSTLING, Jens 15. ÖSTLUND, Simon

3:e femman:
32. BERGQVIST, Kenneth 18. MÅRTENSSON, Tony 23. DANIELSSON, Björn
2. PETRÉ, Henrik 14. ANDERSSON, Adam


2:a femman:
24. RUDSLÄTT, Daniel 16. HARDER, Mike 10. SOLING, Jonas
29. ERIKSSON, Magnus 3. JOHANSSON, Daniel

1:a femman:
19. BISSETT, Tom 22. LUOVI, Mikko 21. MOLIN, Ove
33. OLSSON, Christer 28. WÅGSTRÖM, Daniel

25. ASPLUND, Johan
30. PETTERSSON, Mattias
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Micke:

Tack för upplysningen
Jaså, inte ens SSK kunde matcha i budgivningen. Då förstår man
att finnarna var rätt så angelägna att få honom.
Nä nu börjar matchen på C+.
Vi hörs Ha det!!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Melin har äntligen särat på P3 å Johansson iallafall. Det krävdes väl ett extremt skadeläge för att han skulle göra det...

Rudan-Harder-Soling kommer rocka ikväll!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Härligt!!!! Harder,Rudslätt och Soling värkar vara en riktigt intressant kedja eller vad tycker ni? kanske Brynäs näste storkjedja?
Kommentera

Sv: Lule-BIF
1 - 0 till Luleå...
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Brynäs är det bättre laget men Luleå tar ledningen,varför blir man inte överaskad!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Därför att Brynäs inte vinner med pettersson i mål.....men som sagt jag hoppas att jag får fel......
Kommentera

Sv: Lule-BIF
1-0..oväntat.?...nä.. usch ja..
Kommentera

Sv: Lule-BIF
1-1 Bisset! Kom igen nu!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
BISSETT ROCKAR!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Bissett?? Det var som faen, undrar vad oddsen är på det...
Kommentera

Sv: Lule-BIF
faaeeen....såklart de gör mål.....1-2 :(
Kommentera

Sv: Lule-BIF
HHAHAH MAN SKRATTAR IHJÄL SIG !!!!!!!! DOM SÄGER ATT PETTERSSON VAR MÅLETS PROBLEm!!!!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
2-1 Luleå efter misstag av Pettersson enligt radiosporten!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Är det verkligen någon som är förvånad att Brynäs ligger under?
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Bläääää!!! För Pettersssson!

Varför inte köpa en ny målvakt när man redan håller på..............?
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Det är intressant att kolla målskyttarna i dom andra matcherna. Det är bara att konstatera att i stort sett alla lag har lyckats bättre med sina värvningar: Ignatovics (2), Popovic, Turek, Pantelejevs, Kalt, alla är dom årsfärska och målskyttar i dag. Jaja, jag vet att matcherna inte är klara!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Vänder vi det här killar o tjejer eller?`
annars blir det svårt dom andra leder!
Kommentera

Sv: Lule-BIF
2-1 kom till som vanligt. Genom slarv.
Skott utifrån, målvakten lämnar retur, en retur som backarna ska skicka åt helvete.
Sen kom Jonathan "Pissa på dom" Hedström och föser in en isare mellan benen?
HJÄLP
Kommentera

Sv: Lule-BIF
Jag skulle inte vilja säga att AIK har lycats speciellt bra med sina värvningar iaf
Kommentera

« · 48157