Café

49238 inlägg · 1044 ämnen

Inlägg #2715139


Svarskommentarer

Sv: Zon för politiska diskussioner
Wauzsig: Vidare så är artikeln du postade från 2021, då staten subventionerade elbilar och gav up till 70 000 kr i "klimatbonus" till de som köpte en elbil. Det vill säga, skattebetalarna fick stå för notan.

Om du tycker att det är ypperlig klimatpolitik att de som har råd att betala 700 000 kr för en Tesla enbart behöver betala 630 000 kr, och att skattebetalarna står för resten, ja... då får det stå för dig. Som skattebetalande knegar som mest strävar efter att betala av amorteringarna och sätta mat på bordet till min familj, anser jag inte att detta borde vara högsta prio. Har man så mycket pengar att man kan lägga över en miljon på en bil, då kan man gott stå för hela summan själv.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Wauzsig: "Om det blir för dyrt att tanka bilen, så kommer folk åka mindre bil"

Mind blown... eller nåt. Lite som att om det blir för dyrt att driva kärnkraft, så kommer reaktorer läggas ner. Det är socialism i ett nötskall - skatta sönder sådant man inte gillar, så kommer det självdö i en marknadsekonomi.

Som vanligt är förstås ingen intresserad av att diskutera _varför_ bränslepriserna har skenat. Det beror till stor del på reduktionsplikten, som ni kanske vet, innebär att man spär ut bensinen med slaktavfall. Inte slaktavfall från Sverige, utan importerat slaktavfall. Lustigt nog tycks inte veganerna ha något problem med just denna bit.

Vidare så är såklart inte dessa "biodrivmedel" i närheten av att räcka till i Europa, utan återigen är det något Sverige importerar (med fossila bränslen), för att vi ska kunna vara den duktiga i klassen som driver fordonsflottan med mindre andel fossila bränslen (så kallad "greenwashing):

www.svt.se/nyheter/inrikes/miljoorganisationer-sagar-reduktionsplikten-en-falsk-klimatlosning

Som MoDoit är detta redigt pinsamt, då Örnsköldsvik har varit drivande i liknande populistiska initiativ tidigare:

www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/senaste-grona-bubblan-etanolen-i-ornskoldsvik-menar-kritikerna

Sedan har vi vindkraftsskandeln i Viksjö:

www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/nysater-wind-vi-ser-allvarligt-pa-det-har

Tack och lov slipper vi skämmas över den gigantiska Northvolt-skandalen, som kommer gå till historien som ett av de värsta bedrägerierna i svensk historia. Det kan Skellefteå-fansen ha ångest över istället...
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Wauzsig: Förstår att det är en viktig fråga för folk på landsbygden, men i en stad som Gävle finns allt inom cykelavstånd. Blir en icke-fråga för oss som bor i städer.
Kommentera

Sv: Zon för politiska diskussioner
Wauzsig: Dra inte in fakta i en känslomässig diskussion.... Sådant klarar vissa inte av, utan man vill ha aneldotisk bevisföring.
Kommentera